Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 176 tot 180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

China IMPORTeert steeds minder grondstoffen

Een index die de verscheepskosten van grondstoffen meet, heeft het dieptepunt bereikt dat 28 jaar geleden ook werd gezien toen China’s lagere vraag naar kool en zwakkere pre-vakantie boekingen naar het Aziatische land zorgden voor een forse daling.

De Baltric Dry Index daalde recent met 0,9 procent naar 554 punten, hetzelfde niveau dat werd bereikt in juli en augustus 1986, volgens data van de Baltic Exchange in Londen die maandag bekend werden gemaakt. De kosten van verschillende typen schepen die worden gemonitord, daalden gedurende de handelsdag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Russen krijgen advies om spaargeld weg te halen bij banken

Een columnist van de Russische nieuwskrant Vedomosti – een joint venture tussen the Financial Times en The Wall Street Journal – heeft zijn lezers een wel heel opvallend advies gegeven. Hij heeft ze namelijk geadviseerd om hun spaargeld weg te halen bij banken en aan te houden in fysieke dollar.

De Russische roebel is het afgelopen jaar zwaar in waarde gedaald. Tegenover de dollar verloor de valuta meer dan 50 procent van zijn waarde. Moest er eerst nog 33 roebel worden neergelegd voor een dollar, inmiddels is dat zo’n 67 roebel. Dat de munt is ingestort heeft er in Rusland voor gezorgd dat de prijzen enorm zijn gestegen, het land is namelijk zwaar afhankelijk van IMPORT. De inflatie steeg in januari dan ook naar 15 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Duitsland exporteerde nog nooit zoveel als in 2014

De waarde van de Duitse export is in 2014 gestegen naar het recordniveau van 1133,6 miljard euro. Dat is 3,7 procent meer in vergelijking met een jaar eerder.

De IMPORT van de grootste economie van Europa nam vorig jaar met 2 procent toe naar 916,5 miljard euro. Dat is eveneens het hoogste niveau ooit gemeten. Daarmee werden de eerdere records bij de Duitse export en IMPORT uit 2012 overtroffen, stelt het statistiekbureau.

[...] Het land IMPORTeerde voor bijna 600 miljard euro uit de EU-landen. Daarvan kwam 411,4 miljard euro uit de eurozone. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 februari 2015

Handelsoverschot China naar record

Het handelsoverschot van China is in januari uitgekomen op het hoogste niveau ooit, vooral door een sterk gedaalde IMPORT. Met name de waarde van de IMPORT van olie en de invoer van ijzererts en steenkool gingen hard omlaag.

Het overschot bedroeg 60 miljard dollar (53 miljard euro). De Chinese IMPORT nam met bijna 20 procent af op jaarbasis. Economen hadden in doorsnee gerekend op een daling met 3,2 procent. Door de sterk gedaalde olieprijzen ging de waarde van geïmporteerde ruwe olie met 41,8 procent omlaag. Door de zwakkere binnenlandse vraag zakte de invoer van ijzererts met 50,3 procent en die van steenkool met 61,8 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Op deze manier probeert India illegale goud smokkel tegen te gaan

Sinds India de IMPORT belasting op goud heeft ingesteld is het smokkelen van goud enorm toegenomen. Circa 800 ton goud werd er in 2014 officieel geïmporteerd naar India. Geschat wordt dat er ongeveer 200 ton goud via illegale smokkel India is binnen gekomen.

De huidige IMPORT belasting bedraagt 10% en dit heeft er tevens voor gezorgd dat veel juweliers en goudhandelaren hun voorraden verlagen. Dit wil men tegengaan en dus wordt de IMPORT belasting verlaagt. De verwachting is dat India deze IMPORT belasting terug brengt naar 6 a 8% .Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$