Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 186 tot 190
Bron: itar-tass.com
Geplaatst: zondag 18 januari 2015

Rusland zal Griekenland ontzien/helpen in geval van Grexit

“If Greece has to leave the European Union, we will build our own relations with it, the food ban will not be applicable to it,” he said

Russia may lift its ban on food IMPORTs from Greece in the event it quits the European Union, Russian Minister of Agriculture Nikolai Fyodorov told a news conference in Berlin on Friday.

He said that European Union countries, which felt discomfort from the slump in proceeds from exports of foods to Russia, were asking Russia to cushion the impacts of the Russian food IMPORT ban by expanding other types of IMPORTs. “We are looking at such possibility,” he said, adding that these countries offer new formats of cooperation in those areas that are not covered by the Russian food sanctions.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 januari 2015

Market Update (2 januari 2015)

Market Update (2 januari 2015): Euro zakt naar laagste niveau sinds 2010, Litouwen voert als 19e land de euro in, Iran vraagt Saoedi-Arabie om daling olieprijs te stoppen en Turkije IMPORTeerde in november 47 ton goud. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Amerikaanse economie houdt zich kranig

De daling van de olieprijzen heeft verstrekkende gevolgen, die in hun geheel pas op langere termijn zichtbaar zullen worden. Voor de landen die veel olie moeten IMPORTeren, is de daling van de olieprijs natuurlijk een geschenk uit de hemel. Maar de bedrijven actief in de winning van schaalolie en –gas zitten natuurlijk in zak en as, zij dreigen diep in de rode cijfers te belanden.

En dan zijn er de landen zoals Venezuela en Rusland die het voor de daling van de olieprijs al moeilijk hadden. Het komt niet echt als een verrassing dat ze nu helemaal onderuit gaan. De roebel is in vrije val en ging vlotjes door het 60-niveau ten opzichte van de USD. Daarop verhoogde de Russische Centrale Bank de interestvoeten van 10,5 naar maar liefst 17 procent.

Of dit de daling van de munt kan afremmen, valt nog maar te bezien. Maar het staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vast dat dit de Russische economie volgend jaar in een recessie zal duwen. Dit geeft nog maar eens aan dat er voor een land momenten zijn dat er weinig goede opties overblijven.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

India IMPORTeert 30% van zilverproductie in 2014

IMPORT Zilver India, 30% van totale zilverproductie in 2014 21 december 2014 in Zilver

IMPORT Zilver India komt dit jaar op een nieuw record. Vorige maand publiceerden wij een artikel over de ontwikkelingen rondom de hoeveelheid zilver dat India IMPORTeert. Toen stond de teller op 5534 ton zilver in de eerste 10 maanden van 2014. In oktober van 2014 IMPORTeerde India 1243 ton zilver. Een record op maandbasis dat alleen in mei van 2011 werd gehaald. Het jaar 2013 was een recordjaar qua IMPORT zilver India met 5819 ton. Maar 2014 wordt veel beter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Lage olieprijzen vergroten risico's op mondiale crisis

Op de financiële markten gebeurde er in de afgelopen weken het één en ander. De dollar ligt als een speer in de markt, maar meest opvallend was uiteraard de scherpe daling van de olieprijs. Het ziet er naar uit dat het goedkoper worden van de energie de wereldeconomie een duwtje in de rug zal geven, maar sommige regio’s profiteren daar meer van dan anderen.

De meeste groeimarkten, we denken dan op de eerste plaats aan China en India, IMPORTeren het merendeel van hun energie en zij staan dus op de eerste rij om voordeel te behalen uit het goedkoper worden van de olie. Dat betekent dat de bedrijfswinsten van die landen zullen stijgen en dat de beurskoersen dus eveneens de wind in de zeilen kunnen krijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$