Nieuws / Artikelen met het woord

import

710 artikelen gevonden. Artikel 186 tot 190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Lage olieprijzen vergroten risico's op mondiale crisis

Op de financiële markten gebeurde er in de afgelopen weken het één en ander. De dollar ligt als een speer in de markt, maar meest opvallend was uiteraard de scherpe daling van de olieprijs. Het ziet er naar uit dat het goedkoper worden van de energie de wereldeconomie een duwtje in de rug zal geven, maar sommige regio’s profiteren daar meer van dan anderen.

De meeste groeimarkten, we denken dan op de eerste plaats aan China en India, IMPORTeren het merendeel van hun energie en zij staan dus op de eerste rij om voordeel te behalen uit het goedkoper worden van de olie. Dat betekent dat de bedrijfswinsten van die landen zullen stijgen en dat de beurskoersen dus eveneens de wind in de zeilen kunnen krijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

België blijft grote IMPORTeur van elektriciteit

België heeft tijdens de maand oktober 2.026 gigawattuur elektriciteit dienen in te voeren. Daarmee werd het recordniveau van 2.076 gigawattuur van de maand voordien benaderd. Dat blijkt uit cijfers van Synergrid, de federatie van netbeheerders voor elektriciteit en aardgas.

De grote invoer van elektriciteit is volgens Synergrid in belangrijke mate te wijten aan de onbeschikbaarheid van drie kernreactoren in de centrales van Tihange en Doel. In totaal lag het elektriciteitsverbruik tijdens de maand oktober 1,1 procent lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Turkije IMPORTeerde 47 ton goud in november

Turkije heeft in de maand november bijna 47 ton goud geïmporteerd, zo blijkt uit cijfers die de Borsa Istanbul afgelopen vrijdag bekendmaakte. Het is een explosieve stijging in vergelijking met de 6,6 ton een maand eerder, wat mogelijk verband houdt met de daling van de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 december 2014

China kan de grote winnaar worden

Wie is de grote winnaar van de prijzenslag op de oliemarkt? Dat is onmiskenbaar China, een land dat voor zijn energieconsumptie hoofdzakelijk afhankelijk is van de IMPORT van ruwe olie. De Chinese economie kan het duwtje in de rug van de lagere olieprijs dus best gebruiken op een moment dat ze zich volop in een transitiefase bevindt.

De verliezer van de prijzenoorlog is eveneens op voorhand bekend. De Amerikaanse bedrijven actief in de winning van schaalolie en –aardgas dreigen het gelag te zullen betalen, sommige van deze bedrijven zijn gedoemd om failliet te gaan wanneer de olie zo goedkoop blijft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

India geeft goudprijs een boost

Op de goudmarkt was in de afgelopen dagen het hek van de dam. Nadat eerst de olieprijs door de vloer zakte, leek de goudprijs dit voorbeeld nog eens dunnetjes te willen overdoen. Maar dat was buiten de waard gerekend, in casu de Indische regering. Die schafte namelijk onverwacht de invoerheffing op goud af, met als gevolg dat de goudprijs door het dak vloog.

De vorige Indische regering zag zich destijds genoodzaakt om de invoerheffing op goud te verhogen, ze werd al maandenlang namelijk geconfronteerd met een tekort op de lopende rekening. Dat tekort werd veroorzaakt door het feit dat de Indiërs op grote schaal goud IMPORTeerden. De verhoging remde uiteraard de goudprijs af in z’n vaart, want de Indiërs zijn gulle kopers van goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$