EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
54
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord import.
Artikel 196 tot 200
Geplaatst op: vrijdag 6 maart 2015

Europa is verslaafd aan IMPORT van energie

Volgens the Economist, hangt de EU voor 1/3 van haar energie af van Rusland. Daar wil men verandering in brengen.

Volgens the Economist, hangt de EU voor 1/3 van haar energie af van Rusland. Daar wil men verandering in brengen.

De Europese Commissie heeft onlangs haar strategie voor een eengemaakte energiemarkt voorgesteld. Dit is een verder uitgewerkte versie van het voorstel van vorig jaar van Donald Tusk, toen nog premier van Polen. Het voorstel van Tusk was voornamelijk gefocust op een gezamenlijke gasunie. Als de EU een samenaankoop van gas zou realiseren, zou Putin de afzonderlijke EU landen niet meer kunnen uitspelen t.o.v. elkaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 maart 2015

India koopt minder goud door uitblijven lagere IMPORTheffing

Het besluit van de Indiase regering om de IMPORTheffing op goud voorlopig toch niet te verlagen heeft gezorgd voor een terugval in de IMPORT, zo meldt de Wall Street Journal. Was er in de laatste maanden van vorig jaar nog een sterk stijgende lijn te zien in de hoeveelheid geIMPORTeerd goud, in december en januari was het volume beduidend lager. Speculaties over een mogelijke verlaging van de IMPORTheffing op goud zorgden ervoor dat Indiase goudhandelaren op de rem trapten en minder goud inkochten.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: woensdag 4 maart 2015

Inflatie/Deflatie: in essentie een generatieconflict

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

Centrale bankiers zitten met de handen in het haar. Scherpe dalingen in energieprijzen bevriezen de inflatie en de Verenigde Staten tekenen zelfs een deflatie van 0.1 % op.

De appreciatie van de dollar t.o.v. de euro en andere wereldmunten is goed nieuws voor de Amerikaanse consumenten, want de IMPORT wordt goedkoper.

Toch zit de schrik er bij de centrale bankiers dik in dat mensen hun geld zullen oppotten. Een typisch misverstand over deflatie.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2015

India trekt goud weer tot boven $ 1200

Versoepelde IMPORTmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de goudprijs weer een zwaai naar boven maakte. De IMPORTen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar goud in India waardoor goud steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: woensdag 11 februari 2015

China IMPORTeert steeds minder grondstoffen

Een index die de verscheepskosten van grondstoffen meet, heeft het dieptepunt bereikt dat 28 jaar geleden ook werd gezien toen China’s lagere vraag naar kool en zwakkere pre-vakantie boekingen naar het Aziatische land zorgden voor een forse daling.

De Baltric Dry Index daalde recent met 0,9 procent naar 554 punten, hetzelfde niveau dat werd bereikt in juli en augustus 1986, volgens data van de Baltic Exchange in Londen die maandag bekend werden gemaakt. De kosten van verschillende typen schepen die worden gemonitord, daalden gedurende de handelsdag.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs