Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 196 tot 200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Goud zit mee gevangen in het China verhaal

Het is een opvallend feit dat de appetijt van de Chinese consumenten naar goud al een tijdje een dalende trend vertoont. Blijkbaar denken veel kandidaat kopers dat de prijzen nog wat kunnen zakken zodat ze mogelijk binnenkort de kans krijgen om goedkoper meer goud in te slaan.

Maar waarschijnlijker is dat de anti corruptie campagne een rol speelt in de gedaalde vraag. Veel cadeautjes in het kader van het binnenhalen van nieuwe orders waren in de vorm van juwelen en daar heeft de regering in Beijing flink het hakbijl in gezet. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de daling van de vraag naar cognac.

Vooral de IMPORT van goud vanuit China is sterk gedaald, wat blijkt uit de lagere IMPORT uit Hong Kong. Dat is eigenlijk ook de enige betrouwbare indicator die we tot onze beschikking hebben want China zelf publiceert geen cijfers met betrekking tot de IMPORT van goud. De daling van de IMPORT uit Hong Kong is zelfs aanzienlijk te noemen.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

China: ‘Internationalisation of Renminbi is planned in three phases’

In October the first roadshow for the internationalisation of the Renminbi started during a OMFIF-seminar  on the ‘Renminbi-isation’ of the Chinese currency. I attended this meeting and would like to share the minutes of this IMPORTant seminar;

As Chinese trade and investment grow, so does demand for the renminbi. China is seeking to ‘normalise’ its currency, working towards convertibility, increased use in global trade invoicing and settlement, and eventually international reserve currency status.

The internationalisation of the currency is planned in three phases, said Tu Yonghong, director of the International Monetary Institute at Renmin University. First, it will be used for international trade through China’s onshore hubs; then it will be used across Asia; and finally it will become a global currency.

Standard Chartered, which monitors seven offshore centres including Singapore and Hong Kong, estimates that global use of renminbi has already increased 20-fold since 2010.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Zorgt de daling van de olieprijs voor een grote opportuniteit?

De daling van de olieprijs zorgt voor een daling van de benzineprijs aan de pomp. Voor de consument is dit een goede zaak. Maar een olieprijs van $ 80, is dat ook goed voor de aandelen uit de oliesector? De laatste weken zijn deze aandelen alvast fors in waarde gedaald. Overdrijft de markt of is dit terecht?

De schalie revolutie in de Verenigde Staten is ongezien. In 2005 IMPORTeerde het land nog 60 % van zijn olie, nu is dat maar 30 % – het laagste niveau sinds 1995. Met een olieprijs van $ 100 was iedereen tevreden: er was een sterke groei van het aantal jobs, oliebedrijven verdienden veel geld en de prijs van de olie aandelen ging omhoog.

De daling van de olieprijs naar $ 80 heeft echter het een en ander verstoord. Veel bedrijven uit de schalie industrie gaan het moeilijk krijgen als de olieprijs onder $ 80 daalt. De bedrijven hebben de laatste jaren $ 190 miljard geleend via obligaties. De rente op die obligaties moet betaald worden. En het is niet dat ze de productie kunnen verminderen, een overaanbod kan een stijging van de olieprijs dan ook in de weg staan.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

India IMPORTeert 36% meer Zilver Baren

IMPORT Zilver Baren India stijgt 36% in september 30 oktober 2014 in Zilver

IMPORT Zilver Baren door India stijgen met 36% in september van dit jaar. Volgens de cijfers van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) blijkt dat de IMPORT van Zilver Baren een sterke stijging laat zien. India is de grootste IMPORTeur van zilver ter wereld. In 2013 IMPORTeerde India 6125 ton zilver. Een stijging van 189% ten opzichte van 2012. De IMPORTheffing op goud heeft ervoor gezorgd dat veel Indiërs zilver kopen in plaats van goud. De IMPORTheffing op zilver is vorig tevens gestegen maar minder hard dan de IMPORTheffing op goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Conventioneel marktmechanisme is niet aan goud besteed

heeft Bloomberg uitgepakt met het nieuws dat de Chinese goudinvoer vanuit Hong Kong op het hoogste niveau staat in vijf maanden. “Toch is dat niet het hele verhaal”, zegt MineWeb,”dat bericht gaat enkel over de IMPORT naar het continentale China.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$