Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 211 tot 215
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 oktober 2014

India IMPORTeert 36% meer Zilver Baren

IMPORT Zilver Baren India stijgt 36% in september 30 oktober 2014 in Zilver

IMPORT Zilver Baren door India stijgen met 36% in september van dit jaar. Volgens de cijfers van Gems and Jewellery Export Promotion Council (GJEPC) blijkt dat de IMPORT van Zilver Baren een sterke stijging laat zien. India is de grootste IMPORTeur van zilver ter wereld. In 2013 IMPORTeerde India 6125 ton zilver. Een stijging van 189% ten opzichte van 2012. De IMPORTheffing op goud heeft ervoor gezorgd dat veel Indiërs zilver kopen in plaats van goud. De IMPORTheffing op zilver is vorig tevens gestegen maar minder hard dan de IMPORTheffing op goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Conventioneel marktmechanisme is niet aan goud besteed

heeft Bloomberg uitgepakt met het nieuws dat de Chinese goudinvoer vanuit Hong Kong op het hoogste niveau staat in vijf maanden. “Toch is dat niet het hele verhaal”, zegt MineWeb,”dat bericht gaat enkel over de IMPORT naar het continentale China.”

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 23 oktober 2014

Steenkoolverbruik China voor het eerst gedaald

De hoeveelheid steenkool die China verbruikt, is voor het eerst deze eeuw gedaald. Dat blijkt uit een analyse van de energie-experts van Greenpeace EastAsia.

De jaarlijkse economische groei van China met 5 tot 10 procent drijft voornamelijk op steenkoolgestookte fabrieken en elektriciteitscentrales. Het land stoot wereldwijd de meeste CO2 uit.

Daarin lijkt nu een kentering op te treden, zegt een woordvoerder van Greenpeace EastAsia in een interview met de Britse krant The Guardian. De hoeveelheid steenkool die Chinese fabrieken en centrales verbruikten, is in de eerste negen maanden van dit jaar 1 tot 2 procent lager vergeleken met dezelfde periode in 2013. De opvallende daling valt samen met een groei van de economie met ruim 7 procent.

Uit officiële gegevens blijkt verder dat het land minder steenkool IMPORTeert en ook zelf minder uit de grond haalt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

Waar gaat Oekraïne deze winter haar energie mee opwekken?

Oekraïne tapt illegaal gas en IMPORTeert gas uit Rusland op illegale wijze via Europese landen. De eigen steenkool en gasproductie is zwaar onder de maat om zich deze winter van voldoende energie te voorzien. Poetin heeft zowel Europa als Oekraïne herhaaldelijk gewaarschuwd. Een spannende en strenge winter breekt aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 oktober 2014

De winning van schaalolie heeft alles veranderd

Jarenlang was er een groot verband tussen de waarde van de dollar en de waarde van de olie. Wanneer de dollar steeg in waarde, daalde de olieprijs. Uiteraard gold ook het tegenovergestelde van dit voorbeeld. Dit verband had voornamelijk te maken met de IMPORT van de olie.

Amerika heeft jarenlang veel olie moeten IMPORTeren om het land van olie te voorzien. Uiteraard werd deze olie betaald in dollars. De afgelopen maanden is er echter een verandering in dit beleid gekomen. De handelsbalans laat namelijk zien dat de IMPORT van olie is teruggelopen. U weet waarschijnlijk vast wel wat daar de reden van is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$