Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 216 tot 220
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 oktober 2014

Rusland verbiedt nu ook Europees slachtafval

Rusland heeft het IMPORTverbod voor Europese voedingsproducten nog uitgebreid met slachtafval, diermeel, vet en andere afgeleide producten van rund, varken en gevogelte. Dat meldt een woordvoerder van het Russische voedselagentschap Rosselchoznadzor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Belasting op goud zal in India niet verdwijnen

De invoering van een IMPORTbelasting op goud in India heeft er toe geleid dat Indiërs goud in eigen land met een premie kunnen kopen. De zogenoemde binnenlandse premie, het verschil tussen de lokale prijs en de prijs op de wereldmarkt, is vorig jaar december gepiekt op 160 dollar per troy ons goud.

Inmiddels is ze weer kleiner geworden maar de premie betaald bij aankopen van goud zal in India voorlopig niet verdwijnen. Er is namelijk een tekort aan ingevoerd goud en dan spelen de wetten van vraag en aanbod. Die zeggen dat bij een gelijk gebleven vraag en een lager aanbod de prijs automatisch de hoogte in moet.

Inmiddels heeft de smokkel van goud in India echter epidemische vormen aan genomen. Air India, de nationale Indische luchtvaartmaatschappij, heeft recent 13 passagiers betrapt op het smokkelen van goud. De Indische minister van handel bevestigde dat de strijd tegen de smokkel nog opgevoerd zal worden.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 15 oktober 2014

Gaat dalende olieprijs problemen opleveren voor Amerikaanse schalie-bedrijven?

Over the past 5 years, the shale industry, fabricated or real reserves notwithstanding, has been a significant boon to the US economy for four main reasons: it has been the target of billions in fixed investment and CapEx spending, it has resulted in tens of thousands of high-paying jobs, its output has been a major tailwind for the US trade deficit, and has generally been a significant contributor to GDP (not to mention various Buffett-controlled or otherwise railway corporations). And perhaps, most IMPORTantly, it has become a huge buffer to the price of global oil, as the cost curve of US shale is horizontal, with a massive 10,000 kbls/day available within pennies of $85/bl.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Olieprijs daalt: dat doet Poetin meer pijn dan westerse sancties

Dalende olieprijzen zijn een blok aan het been voor Rusland. Als gevolg van de prijsdaling is het land nog vaker genoodzaakt in te grijpen om de economie niet te laten ontsporen.

Maandag werd bekend dat interventies van de Russische centrale bank op de valutamarkt vorige week de 4 miljard dollar, omgerekend 3,2 miljard euro, hebben overstegen. Dit om de waarde van de Russische roebel te stabiliseren.

De roebel staat flink onder druk en verzwakt al vijf weken achtereen ten opzichte van de dollar en de euro. Dit betekent dat IMPORTen van dollar- en europroducten duurder worden voor Rusland, wat de binnenlandse inflatie kan aanjagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 11 oktober 2014

Chinezen wachten met aankopen van gouden juwelen

China en India zijn in een strijd verwikkeld om zich de grootste consument van goud in de wereld te noemen. Tot vorig jaar was die eer weggelegd voor India, maar de inwoners van dat land zijn iets te ver gegaan in hun appetijt naar goud. De goudverkopen waren zo enorm dat de Indische betalingsbalans werd scheef getrokken.

De overheid zag zich daarom verplicht om de IMPORTheffing op goud te verhogen. Met als gevolg dat er minder goud werd geïmporteerd. Maar alleen langs de officiële kanalen want in de praktijk ontpopten de Indiërs zich tot gehaaide smokkelaars van goud. Enorme hoeveelheden van het edele metaal werden het land binnen gesmokkeld.

China overvleugelde dus India wat de consumptie van goud betreft maar blijkbaar hebben ook de Chinezen een iets te hoge vlucht genomen wat de IMPORT van goud betreft. De voorraden onverkocht goud stapelden zich op in de groothandel en bij de juweliers. De IMPORTeurs van goud gingen zodoende een toontje lager zingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$