Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 246 tot 250
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Aziaten IMPORTeren massaal goud uit Zwitserland

Aziatische landen willen niet langer het dollarimperium ondersteunen en kopen daarom steeds meer goud. Deze cijfers van de Zwitserse douane zijn daar het harde bewijs van. In de eerste helft van dit jaar IMPORTeerden Aziatische landen gezamenlijk 600 ton goud uit Zwitserland, bijna even veel als de totale Nederlandse goudvoorraad!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 20 juli 2014

Goud en zilver report (Week 29)

De goudprijs daalde de afgelopen week met 1,5%, terwijl zilver meer dan 2% minder waard werd. Beide edelmetalen begonnen de week met een grote koersdaling, om op donderdag weer te stijgen. Die stijging houdt waarschijnlijk verband met de toegenomen geopolitieke spanningen in de wereld. Verder in het nieuws: de Indiase goudIMPORT daalde en Rusland schroefde haar goudproductie verder op.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

GoudIMPORT India stijgt 65%

GoudIMPORT India is in de maand juni sterk toegenomen. India is het tweede land, na China, qua goudconsumptie. De IMPORT van goud in juni van dit jaar steeg 65%, in vergelijking met een jaar eerder, nadat de centrale bank meer banken en handelaren toeliet om edelmetaal in het buitenland te kopen. Het handelstekort liep op naar $11,8 miljard, het hoogste punt in 11 maanden. Afgelopen week maakte India bekend dat de IMPORTheffing op goud gelijk bleef op 10% terwijl de markt juist rekende op een verlaging van de IMPORTheffing op goud ( lees het artikel hier).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

De industriële productie in Amerika blijft groeien

De export is voor ieder land van onschatbare waarde. Het op orde krijgen van de balans tussen de IMPORT en de export is daarbij van groot belang. Bij Amerika zien we de laatste maanden een duidelijke toename van de export. Dit had in het bijzonder te maken met de gunstige dollar koers. In verband met het stimuleringsbeleid is de waarde van de dollar de afgelopen maanden flink gedaald.

Op het huidige moment begint de dollar echter weer kracht terug te winnen. De centrale bank van Amerika is volop bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid en dat zorgt er voor dat er minder dollars worden geprint. Ook de sterke macrocijfers zorgen er voor dat de dollar flink in waarde stijgt.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Peakoil in Italië: al in 2013 aan Kyoto doelstelling voldaan

Italië IMPORTeert het overgrote deel van de aardolie, die het land verbruikt. Aardolie is het afgelopen decennium veel duurder geworden en de rekening voor de Italiaanse aardolie-IMPORT liep flink op. Misschien is dat een reden waarom het aardolieverbruik van Italië sterk is gedaald.

In het jaar 2000 verbruikte de Italianen gezamenlijk 1,93 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was dat nog maar 1,31 miljoen vaten: een daling van 32%.

Ook het aardgasverbruik van Italië daalt sterk. Van 79 miljard kuub in 2005 tot 64 miljard kuub in 2013. Dat betekent een afname van 19%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$