Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 366 tot 370
Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 4 augustus 2013

Obama spreekt veto uit over IMPORTverbod iPhones en iPads

Apple kan enkele oudere modellen van de iPhone en iPad in de VS blijven verkopen. De regering van de Amerikaanse president Barack Obama sprak een veto uit over het IMPORTverbod voor deze producten van Apple. Dat IMPORTverbod was in juni na een klacht van concurrent opgelegd door de Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC). Het is de eerste keer sinds 1987 dat een president zijn veto gebruikt tegen de beslissing van de ITC om een product te bannen.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Pakistan legt IMPORT goud aan banden

Pakistan heeft de IMPORT van goud per direct voor een periode van één maand verboden. De maatregel moet voorkomen dat veel buitenlandse valutareserves het land verlaten. Pakistan heeft met haar roepie hetzelfde probleem als India. Door de zwakke munt koopt men meer goud, met als gevolg dat de waarde van de munt nog verder zakt ten opzichte van buitenlandse valuta. Pakistan wil deze vicieuze cirkel doorbreken met een algeheel IMPORTverbod op goud, een verbod dat in eerste instantie één maand van kracht is.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer goud gesmokkeld in India

Explosieve toename - Smokkelaars zijn creatief - Zwakke roepie - IMPORT goud neemt af

In India wordt steeds meer goud het land in gesmokkeld, zo schrijft de Wall Street Journal. Niet verwonderlijk, want de IMPORT van goud via de officiële kanalen is door beperkende maatregelen van de regering steeds minder aantrekkelijk geworden. In juni werd de IMPORTheffing op goud nog verhoogd van 6 naar 8 procent en vanaf deze week ziet de regering erop toe dat goudhandelaren 1/5 deel van het geïmporteerde goud weer exporteren. Door deze maatregelen is het veel aantrekkelijker geworden om goud het land binnen te smokkelen. Dat gebeurt dan ook op steeds grotere schaal in India.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer goud gesmokkeld in India

De Indiase regering voert een strijd tegen goud. De IMPORTheffing is al verhoogd naar 8% en sinds kort moeten IMPORTeurs verplicht 1/5 deel van de IMPORT weer exporteren. Het aanbod wordt kleiner, maar de vraag blijft groot. Het gevolg is een sterke toename in de smokkel van goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Tekort op Japanse handelsbalans naar nieuw record

Sinds de kernramp van Fukushima is de handelsbalans van Japan structureel verslechterd. Het land moet meer fossiele brandstoffen IMPORTeren en betaalt daar door de zwakke yen ene hogere prijs voor. Hoe kan Japan nog uit dit dal kruipen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$