Nieuws / Artikelen met het woord

import

711 artikelen gevonden. Artikel 366 tot 370
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 26 juli 2013

Steeds meer goud gesmokkeld in India

De Indiase regering voert een strijd tegen goud. De IMPORTheffing is al verhoogd naar 8% en sinds kort moeten IMPORTeurs verplicht 1/5 deel van de IMPORT weer exporteren. Het aanbod wordt kleiner, maar de vraag blijft groot. Het gevolg is een sterke toename in de smokkel van goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 24 juli 2013

Tekort op Japanse handelsbalans naar nieuw record

Sinds de kernramp van Fukushima is de handelsbalans van Japan structureel verslechterd. Het land moet meer fossiele brandstoffen IMPORTeren en betaalt daar door de zwakke yen ene hogere prijs voor. Hoe kan Japan nog uit dit dal kruipen?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 23 juli 2013

Indiase centrale bank beperkt IMPORT goud

De Reserve Bank of India (RBI) heeft opnieuw beperkingen opgelegd aan de IMPORT van goud. Vanaf nu moet een vijfde deel van al het geïmporteerde goud ook weer geëxporteerd worden. Haalt een handelshuis dat quotum niet, dan mogen ze minder goud IMPORTeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juli 2013

Chinezen halen meer goudstaven uit Zwitserland

Voor Chinezen is goud méér dan zomaar een belegging. Sinds 2010 kopen ze structureel goud en dit jaar is de IMPORT verdubbeld! Deze grafiek op Marketupdate laat zien dat er grote hoeveelheden goudstaven van Zwitserland naar China overvliegen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Indiërs kochten in juni minder goud en zilver

India heeft in juni veel minder edelmetaal ingevoerd dan in mei. De IMPORT viel terug van $8,4 naar $2,45 miljard, waardoor het tekort op de handelsbalans van India kleiner geworden is. De Indiase regering probeert het kopen van goud te ontmoedigen en lijkt meer succes te boeken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$