Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 371 tot 375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juli 2013

Er staat iets groots te gebeuren op de zilvermarkt

In het begin van de week hadden we het er nog over dat India de helft van de globale jaarproductie  kan IMPORTeren als de IMPORTcijfers zo sterk blijven als de laatste twee maanden. India kan daarmee de drijvende kracht worden achter de opmars van de zilverprijs. Onderstaande video gaat daar dieper op in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

India IMPORTeert nu 1/2 van de globale jaarproductie van zilver

Wat is de grote winnaar van de "war on gold" in India denk je? Inderdaad, zilver. Nu de Indische overheid steeds meer de aankoop van goud aan banden wil leggen, zijn de Indiërs verplicht over te stappen op de zwarte markt voor goud of … naar zilver. De vraag naar zilver is de laatste maanden geëxplodeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“China kan tegen 2016 voor 2000 ton goud per jaar IMPORTeren”

Bij Standard Chartered zijn ze niet vies van uitgesproken stellingen. De zakenbank bracht een nieuwe research rapport uit over de goudmarkt, waarin men beweert dat China tegen 2016 voor maar liefst 2000 ton goud per jaar (!) kan gaan invoeren.

Bovendien blijft de interne goudproductie in China verder oplopen. Dit jaar wordt er voor 440 ton goud bovengehaald. Dit maakt dat China over enkele jaren de hele goudmarkt opslorpt, wat serieuze risico’s kan betekenen, niet enkel voor de sector maar bovenal voor het financiële systeem.

Koopwoede door lagere goudprijs

Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Poetin: oliedeal van $60 mrd met China

Poetin zei dit tijdens een bijeenkomst in Sint Petersburg met de Chinese vicepremier Zhang Gaoli, aldus Reuters.

De deal met Rosneft tekent het belang van de Aziatische markt voor de Russische olie-industrie. Rusland is inmiddels goed voor een vijfde van de olie die Azië IMPORTeert.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

'1913: het jaar voor de hemel instortte'

Er zijn opvallend veel overeenkomsten tussen de wereld van vandaag en exact honderd jaar geleden. Dat is de boodschap van het boek ‘1913: In Search of the World Before the Great War’ van de Britse historicus Charles Emmerson, die een impressie brengt over het Europa en belangrijke steden in andere werelddelen honderd jaar geleden, net voor het uitbreken van de eerste wereldoorlog. Daarbij kunnen volgens Emmerson een aantal opvallende gelijkenissen worden opgemerkt, want de lezer met enig gevoel van onbehagen moet achterlaten.

“De eerste wereldoorlog heeft de mensheid minder veranderd dan vaak naar voor wordt geschoven,” maakt Charles Emmerson duidelijk. “Net zoals nu was de wereld honderd jaar geleden een moderne en in belangrijke mate verstedelijkte omgeving, die gedreven werd door wereldwijde handel. Een verslag over een mislukte oogst in Canada, kon de volgende dag een crisis betekenen op de Londense beurs en binnen de week leiden tot de IMPORT van Russische graanvoorraden. Bovendien werden in Londense kranten reizen naar Soedan aangeboden met cruises of luxetreinen.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$