Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 376 tot 380
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Chinezen IMPORTeerden in mei 127 ton goud

China IMPORTeert dit jaar bijna twee keer zoveel goud als vorig jaar. De Chinezen laten zich niet van de wijs brengen door de daling van de goudprijs, integendeel. In de eerste vijf maanden van 2013 werd al in totaal 625 ton goud ingevoerd. Over heel 2012 was dat ongeveer 830 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juli 2013

Er staat iets groots te gebeuren op de zilvermarkt

In het begin van de week hadden we het er nog over dat India de helft van de globale jaarproductie  kan IMPORTeren als de IMPORTcijfers zo sterk blijven als de laatste twee maanden. India kan daarmee de drijvende kracht worden achter de opmars van de zilverprijs. Onderstaande video gaat daar dieper op in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

India IMPORTeert nu 1/2 van de globale jaarproductie van zilver

Wat is de grote winnaar van de "war on gold" in India denk je? Inderdaad, zilver. Nu de Indische overheid steeds meer de aankoop van goud aan banden wil leggen, zijn de Indiërs verplicht over te stappen op de zwarte markt voor goud of … naar zilver. De vraag naar zilver is de laatste maanden geëxplodeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“China kan tegen 2016 voor 2000 ton goud per jaar IMPORTeren”

Bij Standard Chartered zijn ze niet vies van uitgesproken stellingen. De zakenbank bracht een nieuwe research rapport uit over de goudmarkt, waarin men beweert dat China tegen 2016 voor maar liefst 2000 ton goud per jaar (!) kan gaan invoeren.

Bovendien blijft de interne goudproductie in China verder oplopen. Dit jaar wordt er voor 440 ton goud bovengehaald. Dit maakt dat China over enkele jaren de hele goudmarkt opslorpt, wat serieuze risico’s kan betekenen, niet enkel voor de sector maar bovenal voor het financiële systeem.

Koopwoede door lagere goudprijs

Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Poetin: oliedeal van $60 mrd met China

Poetin zei dit tijdens een bijeenkomst in Sint Petersburg met de Chinese vicepremier Zhang Gaoli, aldus Reuters.

De deal met Rosneft tekent het belang van de Aziatische markt voor de Russische olie-industrie. Rusland is inmiddels goed voor een vijfde van de olie die Azië IMPORTeert.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$