Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

'1913: het jaar voor de hemel instortte'

Er zijn opvallend veel overeenkomsten tussen de wereld van vandaag en exact honderd jaar geleden. Dat is de boodschap van het boek ‘1913: In Search of the World Before the Great War’ van de Britse historicus Charles Emmerson, die een impressie brengt over het Europa en belangrijke steden in andere werelddelen honderd jaar geleden, net voor het uitbreken van de eerste wereldoorlog. Daarbij kunnen volgens Emmerson een aantal opvallende gelijkenissen worden opgemerkt, want de lezer met enig gevoel van onbehagen moet achterlaten.

“De eerste wereldoorlog heeft de mensheid minder veranderd dan vaak naar voor wordt geschoven,” maakt Charles Emmerson duidelijk. “Net zoals nu was de wereld honderd jaar geleden een moderne en in belangrijke mate verstedelijkte omgeving, die gedreven werd door wereldwijde handel. Een verslag over een mislukte oogst in Canada, kon de volgende dag een crisis betekenen op de Londense beurs en binnen de week leiden tot de IMPORT van Russische graanvoorraden. Bovendien werden in Londense kranten reizen naar Soedan aangeboden met cruises of luxetreinen.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

'Protectionisme internationale handel neemt toe'

De G20-landen hebben in de afgelopen 7 maanden samen ruim 100 nieuwe maatregelen genomen die de internationale handel beperken. Dat stelde de Wereldhandelsorganisatie (WTO) maandag.

De nieuwe maatregelen raken volgens de WTO in totaal 0,5 procent van alle IMPORTen van de landen uit de G20, de groep van 's werelds meest invloedrijke economieën.

Die landen namen ook maatregelen die de handel bevorderen, maar daar werden er de afgelopen 7 maanden minder van doorgevoerd dan in de vorige periode die de WTO onderzocht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Durk Veenstra: Vooral rest van de wereld heeft last van onze crisis

''Sinds de crisis echt begon blijft  de IMPORT van Europa achter. Een paar landen zijn de dupe van onze zuinigheid'', aldus Durk Veenstra. Bekijk zijn uitleg.

Bron:
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het goud. Vorige week werd de IMPORTheffing op goud al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van goud aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om goud te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid goud die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India wil de vraag naar goud afremmen en gebruikt daarvoor verschillende methoden. Vorige week werd de IMPORTheffing verhoogd naar 8% en nu wordt het vooruitbetalen van goud aangepakt. De maatregel treft ook juweliers, die goud eerst moeten inkopen en pas later als sieraad kunnen aanbieden.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$