Nieuws / Artikelen met het woord

import

708 artikelen gevonden. Artikel 381 tot 385
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Meer goudsmokkel in India door hogere IMPORTheffing

De verhoging van de IMPORTheffing van 6 naar 8 procent werkt goudsmokkel in de hand. Het wordt steeds lucratiever om via illegale kanalen goud het land in te brengen, want Indiërs blijven gretig kopen.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Nieuwe Chinese goud-ETF's worden verhandeld in yuan

De Chinese toezichthouder heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe goud-ETF’s van vermogensbeheerders Huaan Asset Management en Guotai Asset Management. De fondsen zijn genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange en worden uitgedrukt in Chinese yuan. De twee ETF’s volgen de spotprijs van goud op de Shanghai Gold Exchange, zo verklaarden de woordvoerders van beide vermogensbeheerders tegenover Bloomberg .

De daling van de goudprijs ging gepaard met een verkoopgolf in GLD, het grootste ETF ter wereld dat in dollars genoteerd staat. Tegelijkertijd nam de vraag naar fysiek goud op de Aziatische markt juist enorm toe. Zowel India als China IMPORTeerde in april en mei veel meer goud dan normaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Als groei China verder daalt is dat ook slecht voor ons

''Het gaat niet goed genoeg met China. Het langjarige groeidoel is 7,5%, daarvan kunnen wij alleen maar romen. Dit jaar dreigt China echter onder die 7,5% te raken en dat is geen goed nieuws, ook niet voor ons, want wij profiteren van enorm van wat China IMPORTeert'', aldus Durk Veenstra. 

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Chinese cijfers drukken metaalprijzen, goud wint

De cijfers uit China, de grootste IMPORTeur van industriële metalen ter wereld, hebben een negatief effect op de prijzen van onder meer koper, aluminium en zink, die alle rond de anderhalf procent dalen. Goud, dat sinds dit jaar al zo'n 17% goedkoper werd door het vooruitzicht van economisch herstel in de VS en daaraan gekoppeld een afbouw van de monetaire stimuleringprogramma door de Fed, profiteerde als 'veilige haven' en werd een paar tienden van een procent duurder. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Een geweldige opportuniteit voor de lange termijn

Mexico, Chili, Columbia en Peru hebben hun economische banden sterker aangehaald in de vorm van een “Pacific Alliance”. De vier landen hebben IMPORTtarieven afgeschaft van 90 % van hun handel. Op deze manier kunnen de landen hun economie veel vrijer maken en laten ontwikkelen. Dit biedt een geweldige opportuniteit voor beleggers met een lange termijn horizon.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$