Nieuws / Artikelen met het woord

import

712 artikelen gevonden. Artikel 426 tot 430
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Column Kees de Kort | De klap dreunt door richting China

De cijfers uit China worden steeds meer in twijfel getrokken. De export van China is in maart met maar 10 procent gestegen. In februari was dat nog 22 procent, weet Kees de Kort."China exporteert natuurlijk heel veel naar Amerika en Europa. In Europa gaat het gewoon minder goed en in Amerika loopt het ook niet echt lekker. Ik denk dat grote landen, grote blokken in de wereld, minder IMPORTeren, dus kunnen de Chinezen minder exporteren. Dus dat is allemaal niet zo heel verrassend."Dan: "Als je getallen vertrouwt, wil je niet eens weten hoe het zit. Dan geloof je het allemaal wel. Op het moment dat het omslaat en je gaat het een beetje wantrouwen, wil je précies weten hoe het zit. Dan kom je allemaal dingen tegen dat je denkt 'hoe kan dit nou?, hoe kan dat nou?' Dat proces is nu ten aanzien van de Chinese cijfers op gang gekomen. Dat zal wel vaker gebeuren."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Nederlandse export wint terrein op buurlanden

Nederlandse bedrijven doen het goed in het buitenland vergeleken met die uit landen als Duitsland, België en Frankrijk.

Zij hebben een groot en groeiend marktaandeel in de IMPORT van belangrijke handelspartners, zo blijkt uit onderzoek waarvan het ING Economisch Bureau de resultaten woensdag heeft gepubliceerd.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

China IMPORTeerde in februari bijna 100 ton goud

China kocht in februari 97,1 ton goud

Chinezen hebben in de maand februari opnieuw veel goud ingevoerd vanuit Hong Kong, zo blijkt uit data van het Chinese bureau voor de statistiek. De IMPORT kwam uit op 97,1 ton, veel meer dan de 51,3 ton die in januari geregistreerd werd.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

China IMPORTeerde in februari bijna 100 ton goud

China heeft in de maand februari 97,1 ton goud geïmporteerd uit Hong Kong, de doorvoerhaven voor veel Chinese IMPORTgoederen. De netto IMPORT van goud was bijna 61 ton, maar ook dat was dubbel zoveel als in januari. Toen werd er minder dan 30 ton ingevoerd. Chinezen blijven onverminderd goud kopen, ongeacht de prijs.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Saoedi-Arabië overweegt verlaging IMPORTheffing op goud

In Saoedi-Arabië overweegt men de IMPORTheffing op zuiver beleggingsgoud te verlagen van 5% naar 2%, zodat de heffing weer op gelijk niveau komt met andere Golfstaten in de regio. Een lagere IMPORTheffing moet ervoor zorgen dat er meer goud het land in komt en dat de markt wordt opengebroken voor goudhandelaren uit andere landen zoals China, Zuid-Korea, Singapore, Turkije en Italië.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$