Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Japan gaat 9,7% meer betalen voor IMPORT tarwe

De valutaoorlog raakt de Japanse consument, want door de zwakkere munt worden IMPORTgoederen duurder. Vanaf april zal men voor de IMPORT van tarwe 9,7% meer gaan betalen dan nu het geval is. In januari liet Japan het grootste tekort op de handelsbalans ooit zien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

India ontmoedigt goudIMPORT dan toch niet

Er was de laatste dagen veel speculatie over een mogelijke verstrakking van het beleid in India om de IMPORT van goud te ontmoedigen. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de goudmarkt aangezien India samen met China voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de aankopen van fysiek goud. Maar de regering in India houdt de boot voorlopig nog af.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

China ontdekt 149 ton goud in binnenlandse mijn

Hierbij een nieuw hoofdstuk in het verhaal van China en de zoektocht naar goud! Ditmaal is er geen belang genomen in een mijn in het buitenland, maar is er binnen de eigen grenzen een vondst gedaan. Een organisatie genaamd Inner Mongolia Pacific Mining heeft een maar liefst voor 149 ton aan goud gevonden in een mijn in Bayannur.

Inner Mongolia Pacific Mining is een bedrijf wat voor 96,5% in handen is van de China National Gold Group, welke op zijn beurt weer in handen is van de overheid van China. Het is de grootste vondst van goud in het binnenland van China in de geschiedenis. De vondst geeft China kansen om de goud reserves verder te vergroten zonder een hoge prijs te hoeven betalen om het goud te IMPORTeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

VS IMPORTeerde in 2012 veel meer olie uit Midden-Oosten

De VS heeft het afgelopen jaar meer olie geïmporteerd vanuit het Midden-Oosten dan in de afgelopen negen jaar. De IMPORT vanuit Saoedi-Arabië was met 450 miljoen vaten groter dan in 2011, 2010 en 2009. Het schaliegas maakt Amerika dus nog niet minder afhankelijk van het buitenland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$