Nieuws / Artikelen met het woord

import

705 artikelen gevonden. Artikel 471 tot 475
Bron: businessinsider.com
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

We zitten middenin een verandering van het wereldwijde valuta-stelsel (Business Insider)

We've written a lot about the weakness of the Japanese yen, a move that's associated with the country's new Prime Minister, and his aggressive agenda of monetary and fiscal easing.

In a note this evening, SocGen's Sebastien Galy observes that shifts are underway not just in the yen (JPY) but also in the Swiss Franc (CHF) and the US dollar:

 FX implied volatilities have been rising from ultra low levels, as they did pre-Lehman times. It is an IMPORTant sign not of impending doom, but of a global reallocation of capital. Old regimes are dying and FX is the first sign of this process. We are seeing this in JPY, are starting to see this in CHF and will eventually see it happen in USD, hopefully in H2 or Q4 as the US economy steadily recovers. As capital is reallocated across the world, the allocation between bonds and equities as ultimate “domestic” claims to global growth will eventually also become more unstable. For now, these wobbles will be crushed as monetary policy remains very expansive globally, but the process started. FX is the warning sign.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GoudIMPORT in India stijgt met 48%!

De nieuwste IMPORTcijfers van goud naar India liegen er niet om. Er werd voor maar liefst 48% meer van het gele edelmetaal binnen de landsgrenzen gehaald door de Indiërs.

Er werd voor bijna 200 ton goud gekocht, waardoor India opnieuw op de internationale goudkaart staat. Waarnemers vreesden dat de inwoners hun smaak naar goud hadden verloren vanwege de hoge prijs.

Maar niets is minder waar. Meer nog, door de dreiging van een IMPORTtaks is er momenteel sprake van het hamsteren van goud onder de Indiërs. India wil de IMPORT van goud aan banden leggen omdat het haar handelsbalans volledig scheef trekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

China ontkent geknoei met IMPORT- en exportcijfers

De markten werden verrast door de sterke groei die China over de maand december bekendmaakte. Meteen stak aan een oude aanklacht opnieuw het hoofd op: de Chinese macro-economische gegevens worden op grote schaal vervalst, we kunnen er geen staat op maken.

Vooral UBS AG en Australia & New Zealand Banking Group Ltd voeren het hoge woord in het koor van commentaarstemmen. De economen van beide banken herhaalden nogmaals dat de Chinese cijfers niet kloppen, hoewel ze daar geen bewijzen van konden voorleggen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Het goud in China is aan het roesten

Dat China een veelvraat is op de goudmarkt is al heel lang bekend. Alleen al afgelopen november IMPORTeerde china maar liefst 90,8 ton aan fysiek goud om te kunnen voldoen aan de vraag die er bestaat binnen het land. Maar vandaag verscheen een bericht waarin duidelijk wordt dat de manier van inslaan van China ook problemen op kan leveren.

Zo werd vandaag bekend dat er roest is geconstateerd op een stuk goud wat is verkocht door de National Gold Group. Deze organisatie is door de regering in het leven geroepen om de verkoop van goud te reguleren. Een particulier met de naam ‘Shen’ heeft in 2010 een stuk goud gekocht bij de National Gold Group. Toen Shen in december 2012 het stuk goud ophaalde van de bank waar hij het edelmetaal had opgeborgen kwam hij erachter dat er roestvorming was op het goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische goudmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het goud, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse IMPORT van goud via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste goud producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het goud ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische goudmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$