Nieuws / Artikelen met het woord

import

702 artikelen gevonden. Artikel 471 tot 475
Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Het goud in China is aan het roesten

Dat China een veelvraat is op de goudmarkt is al heel lang bekend. Alleen al afgelopen november IMPORTeerde china maar liefst 90,8 ton aan fysiek goud om te kunnen voldoen aan de vraag die er bestaat binnen het land. Maar vandaag verscheen een bericht waarin duidelijk wordt dat de manier van inslaan van China ook problemen op kan leveren.

Zo werd vandaag bekend dat er roest is geconstateerd op een stuk goud wat is verkocht door de National Gold Group. Deze organisatie is door de regering in het leven geroepen om de verkoop van goud te reguleren. Een particulier met de naam ‘Shen’ heeft in 2010 een stuk goud gekocht bij de National Gold Group. Toen Shen in december 2012 het stuk goud ophaalde van de bank waar hij het edelmetaal had opgeborgen kwam hij erachter dat er roestvorming was op het goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische goudmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het goud, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse IMPORT van goud via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste goud producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het goud ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische goudmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Waarom verviervoudigt China zijn rijstIMPORT ?

Experts van VN zijn in verwarring. In China is geen sprake van voedseltekorten. En toch hamstert het land enorme rijstvoorraden. Het jaar 2012 verviervoudigde China deze voorraden, in vergelijking met de inkopen van 2011.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Grafiek: China IMPORTeerde in november 90,8 ton goud

China heeft in de maand november van vorig jaar voor 90,8 ton aan fysiek goud ingevoerd via Hong Kong, de doorvoerhaven voor het Chinese vasteland. Daarmee komt de totale Chinese IMPORT van goud over de eerste elf maanden van 2012 uit op 720 ton. Als de IMPORT in december vergelijkbaar is met die van de rest van het jaar heeft China alleen dit jaar al meer goud geïmporteerd dan de totale omvang van de Japanse goudreserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese goudIMPORT verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram goud gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere goudprijs heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de IMPORT van goud.

GoudIMPORT buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese goudIMPORT tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$