Nieuws / Artikelen met het woord

import

710 artikelen gevonden. Artikel 481 tot 485
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Waarom verviervoudigt China zijn rijstIMPORT ?

Experts van VN zijn in verwarring. In China is geen sprake van voedseltekorten. En toch hamstert het land enorme rijstvoorraden. Het jaar 2012 verviervoudigde China deze voorraden, in vergelijking met de inkopen van 2011.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Grafiek: China IMPORTeerde in november 90,8 ton goud

China heeft in de maand november van vorig jaar voor 90,8 ton aan fysiek goud ingevoerd via Hong Kong, de doorvoerhaven voor het Chinese vasteland. Daarmee komt de totale Chinese IMPORT van goud over de eerste elf maanden van 2012 uit op 720 ton. Als de IMPORT in december vergelijkbaar is met die van de rest van het jaar heeft China alleen dit jaar al meer goud geïmporteerd dan de totale omvang van de Japanse goudreserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese goudIMPORT verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram goud gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere goudprijs heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de IMPORT van goud.

GoudIMPORT buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese goudIMPORT tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Nu niet kijken, maar… Chinese IMPORT van koper gaat door het dak!

De Chinezen zijn weer massaal koper aan het inslaan. Dat blijkt immers uit de jongste IMPORTcijfers, die momenteel een parabolische stijging ondergaan.

Afgelopen zomer was de markt nog verontrust over de hoge voorraden van het rode metaal in China, maar het blijkt dat die voorraad inmiddels al volledig verwerkt is met de enorme expansie van de Chinese economie.

Zoals u kan zien op de onderstaande grafiek, stijgt de IMPORT van koper in China als nooit voorheen en zit momenteel op het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

India gaat belasting op goud verhogen

India staat in de top 10 van landen die het de grootste vraag naar goud hebben ter wereld. Het land verhoogde eerder al de belasting op het IMPORTeren van goud van 2% naar 4%, maar staat nu weer op het punt om de IMPORTheffing op het edelmetaal verder te verhogen. Door de slechte betalingsbalans van India wil de regering de belasting op de IMPORT verhogen met nogmaals 2%. Op deze manier wil de regering de inwoners en handelaren bewegen tot het IMPORTeren van minder goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$