Nieuws / Artikelen met het woord

import

714 artikelen gevonden. Artikel 481 tot 485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

GoudIMPORT in India stijgt met 48%!

De nieuwste IMPORTcijfers van goud naar India liegen er niet om. Er werd voor maar liefst 48% meer van het gele edelmetaal binnen de landsgrenzen gehaald door de Indiërs.

Er werd voor bijna 200 ton goud gekocht, waardoor India opnieuw op de internationale goudkaart staat. Waarnemers vreesden dat de inwoners hun smaak naar goud hadden verloren vanwege de hoge prijs.

Maar niets is minder waar. Meer nog, door de dreiging van een IMPORTtaks is er momenteel sprake van het hamsteren van goud onder de Indiërs. India wil de IMPORT van goud aan banden leggen omdat het haar handelsbalans volledig scheef trekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

China ontkent geknoei met IMPORT- en exportcijfers

De markten werden verrast door de sterke groei die China over de maand december bekendmaakte. Meteen stak aan een oude aanklacht opnieuw het hoofd op: de Chinese macro-economische gegevens worden op grote schaal vervalst, we kunnen er geen staat op maken.

Vooral UBS AG en Australia & New Zealand Banking Group Ltd voeren het hoge woord in het koor van commentaarstemmen. De economen van beide banken herhaalden nogmaals dat de Chinese cijfers niet kloppen, hoewel ze daar geen bewijzen van konden voorleggen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Het goud in China is aan het roesten

Dat China een veelvraat is op de goudmarkt is al heel lang bekend. Alleen al afgelopen november IMPORTeerde china maar liefst 90,8 ton aan fysiek goud om te kunnen voldoen aan de vraag die er bestaat binnen het land. Maar vandaag verscheen een bericht waarin duidelijk wordt dat de manier van inslaan van China ook problemen op kan leveren.

Zo werd vandaag bekend dat er roest is geconstateerd op een stuk goud wat is verkocht door de National Gold Group. Deze organisatie is door de regering in het leven geroepen om de verkoop van goud te reguleren. Een particulier met de naam ‘Shen’ heeft in 2010 een stuk goud gekocht bij de National Gold Group. Toen Shen in december 2012 het stuk goud ophaalde van de bank waar hij het edelmetaal had opgeborgen kwam hij erachter dat er roestvorming was op het goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Chinees bedrijf neemt Australische goudmijn over voor $22,5 miljoen

De Chinezen zijn op jacht naar het goud, zoals we kunnen aflezen aan de maandelijkse IMPORT van goud via Hong Kong. Wereldwijd voert China de ranglijst van grootste goud producerende landen ter wereld aan. Om die toppositie te bereiken zoekt China het goud ook in het buitenland. Vorige week werd bekend dat het Chinese Hanking Gold Mining een Australische goudmijn heeft overgenomen voor $22,5 miljoen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Waarom verviervoudigt China zijn rijstIMPORT ?

Experts van VN zijn in verwarring. In China is geen sprake van voedseltekorten. En toch hamstert het land enorme rijstvoorraden. Het jaar 2012 verviervoudigde China deze voorraden, in vergelijking met de inkopen van 2011.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$