EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
57
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord import.
Artikel 486 tot 490
Geplaatst op: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle IMPORTgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende goudprijs compenseerde voor de devaluatie.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Goudsmokkel India naar schatting 250 ton in 2012

India heeft het afgelopen jaar de IMPORTheffing op goud meerdere keren verhoogd, van minder dan 1% naar 6% nu. Als gevolg daarvan wordt steeds meer goud via illegale kanalen binnengebracht. De smokkel van goud wordt steeds lucratiever, inmiddels zou men al omgerekend €2770 besparen per kilo gesmokkeld goud.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

'Made in Germany': export stijgt naar recordhoogte van 1097 miljard euro

De waarde van de Duitse export is in 2012 met 3,4 procent gegroeid naar een nieuw recordniveau van ruim 1097 miljard euro, dankzij de uitvoer van meer producten naar landen buiten de EU. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau vrijdag bekend.

De IMPORT naar Duitsland ging vorig jaar met 0,7 procent omhoog tot 909 miljard euro, eveneens een record. Het Duitse handelsoverschot kwam over heel 2012 uit op 188 miljard euro, tegen bijna 159 miljard euro een jaar eerder. Het hoogste handelsoverschot van Duitsland ooit bedroeg ruim 195 miljard euro en stamt uit 2007.

Lees verder op parool.nl
Geplaatst op: donderdag 7 februari 2013

Chinese goudhonger is niet te stoppen!

De Chinese bevolking IMPORTeerde in december 2012 voor 114,372 ton goud uit Hong Kong. Voor heel 2012 kwam de totale IMPORT uit Hong Kong uit op 832 ton, een nieuw record en een stijging van 97 %. De netto IMPORT (er gaat ook goud van China naar Hong Kong) bedroeg in 2012 557,478 ton, een stijging van 47 %.

De Chinese goudIMPORT stevent zo af op zo’n 1.000 ton per jaar. Dit zijn sterke cijfers. De appetijt naar goud bij de Chinese bevolking neemt toe, zowel voor juwelen als voor investeringen. Volgende week wordt bekend gemaakt of China India voorbij gestoken heeft als grootste consument van goud ter wereld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2013

China verdubbelt goudIMPORT

China IMPORTeerde  maar liefst 834.502 kg of 834,5 ton goud vanuit Hong Kong in 2012 (zuivere goudbaren, gouden munten en sloopgoud). Dit is bijna het dubbel in vergelijking met de 431.215 kg of 431,2 ton in 2011, volgens SilverDoctors. De invoer in december 2012 is gestegen naar een maandelijks record van 114.405 kilogram.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs