EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: vrijdag 3 april 2020

Is COVID-19 het begin van de weg richting HyperINFLATIE?

Er is een groot verschil tussen voorspellen en verwachten. Voorspellen kan en zal het niveau van waarzeggerij op de kermis nooit ontstijgen. Al dat amechtig gehijg over sterk stijgende prijzen wordt elke keer weer ontkracht door de lopende ontwikkelingen. Een oude wijsheid op de beurs zegt dat een systeem zich langer irrationeel kan gedragen dat de belegger solvabel kan blijven. En zo is het. Toen na de crash van 2008 de centrale banken begonnen met ‘kwantitatieve verruiming’ verwachtten velen, ikzelf niet uitgezonderd, dat de INFLATIE snel zou toenemen. Immers algemeen wordt aangenomen dat wanneer de maatschappelijke geldhoeveelheid toeneemt en er geen hogere productie van het land tegenover staat, het gemiddeld prijspeil door de toegenomen vraag naar goederen, zal stijgen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 30 maart 2020

Podcast: Schulddeflatie of hyperINFLATIE?

Door de uitbraak van het coronavirus is de economie bijna stilgevallen. Net als in 2008 staan we aan de vooravond van een grote financiële crisis, die kan uitgroeien tot een wereldwijde depressie. De uitbraak van het virus legt de kwetsbaarheden bloot van onze op schulden gebaseerde economie. Daarom komen centrale banken en overheden met ongekende stimuleringsmaatregelen, alles om schulddeflatie te voorkomen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2020

Wat gaat een gegeven land (laat ons het ‘Debtland’ noemen) nekken?

Wordt het de munt, het fiatgeld gebruikt in Debtland dat veel minder waard wordt? M.a.w. een veel lagere koopkracht door de INFLATIE die door het dak gaat? Dat staat nog te zien. Misschien wordt het wel deflatie omwille van de (internationale) vraag die instuikt. Of bewijzen wij dat we de naam van onze site terecht gekozen hebben: Biflatie? INFLATIE in een aantal zaken of delen van de economie. En deflatie in heel andere sectoren, producten, diensten? Ook hier is het afwachten. Krijgen we een internationale recessie of wordt het in bepaalde landen (Debtland?) zelfs een depressie? Blame it on Corona? Neuuuh; dat hebben we al vaker weerlegd hier op Biflatie. In die zin waren we net een Kroniek Van Een Aangekondigde Crisis.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 18 maart 2020

Venezuela sluit zijn banken, bitcoin brengt raad

Wel meer banken sluiten hun kantoren en branches in maart 2020 temidden van de Coronacrisis. In tal van landen, maar dat is dan om verspreiding van de pandemie te beperken of voorkomen. In het Zuid-Amerikaanse Venezuela ligt dat wel iets anders. Sinds 2016 kampt het land met een ernstige crisis van heel andere aard. ‘Een sociaaleconomische en politieke crisis die begon in Venezuela tijdens het presidentschap van Hugo Chávez is doorgegaan in het presidentschap van Nicolás Maduro. Het wordt gekenmerkt door hyperINFLATIE, escalerende honger, ziekte, criminaliteit en sterftecijfers, resulterend in massale emigratie vanuit het land’.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 16 maart 2020

Fed start ‘Project Zimbabwe’: dollar als belangrijkste fiatgeld naar het putje/Controle verloren

Alle eer voor de uitdrukking ‘Project Zimbabwe’ gaat naar [email protected] die onderstaande tweet lanceerde gisteren, zondag 15 maart 2020. Voor wie een béétje aardrijkskunde, geschiedenis of economie kent, is de verwijzing naar het Afrikaanse land op zich reeds alles zeggend. De economie (groot woord in dit geval) van Zimbabwe staat samen met die van het Zaïre van wijlen Mobutu Sese Seko model voor…hoe het niét hoort. (Laat ons beleefd trachten te blijven.) Want hoe meer fiatgeld een Staat bijmaakt, wanneer daar geen economische waarde of creatie tegenover staat? Hoe minder die papiertjes met cijfertjes op gedrukt waard worden. Het wekt INFLATIE en zelfs hyperINFLATIE in de hand. Het haalt de koopkracht van een munt onderuit. Vandaar dat de nominaties van biljetten almaar hoger moeten gaan. Onverantwoordelijke bestuurders als (ook wijlen) Robert Mugabe en Mobutu deden daar grif aan mee. Beroemd of eerder berucht is dan ook het biljet van 100 trillion Zimbabwean dollar.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs