EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: zondag 2 februari 2020

Jarenlang gepruts en gedoe

De ECB zal voorlopig gewoon vasthouden aan het bestaande beleid, in een verwoede poging die verdraaide INFLATIE nu eindelijk eens naar de 2 procent te jagen. Al lijken de grote centrale banken wereldwijd langzaam maar zeker door te krijgen dat hun beleid uiteindelijk geen zoden aan de dijk zet.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 20 januari 2020

Jarenlang gepruts en gedoe

De ECB zal voorlopig gewoon vasthouden aan het bestaande beleid, in een verwoede poging die verdraaide INFLATIE nu eindelijk eens naar de 2 procent te jagen. Al lijken de grote centrale banken wereldwijd langzaam maar zeker door te krijgen dat hun beleid uiteindelijk geen zoden aan de dijk zet.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 januari 2020

Economische groei daalt: voordeel lage rente loopt ten einde

Veel economische analisten vragen zich af waarom de huidige groeiperiode zo lang duurt. Niet dat we een hoge groei kennen van 3 tot 4 procent, zoals in vorige decennia heel gebruikelijk. Maar toch, de INFLATIE blijft laag en de rente ook. Dat heeft alles met elkaar te maken. Centrale banken hebben de rente omlaag gemanipuleerd om reden dat ze graag wat meer INFLATIE willen zien.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 januari 2020

INFLATIE 2020: Uw geld wordt rap minder waard

Consumentengoederen en –diensten waren in 2019 zo’n 2,6% duurder dan in 2018, aldus de berekeningen van onze INFLATIE cijfertovenaars het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tijd dus om even de balans op te maken zo begin 2020. De consumentenprijsindex (CPI) ‘geeft het prijsverloop weer van een pakket goederen en diensten zoals dagelijkse boodschappen, kleding, benzine, huur en verzekeringspremies.‘ Wat ze er niet bij vermelden is dat ze het mandje natuurlijk gewoon af en toe veranderen, zodat de uitkomst enigszins in de buurt komt van wat de machthebbers beogen. De enorme stijging van de huizenprijzen wordt hier bijvoorbeeld niet in meegenomen. Wist u dat?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 4 januari 2020

Fed overtreedt monetaire grens?

De Federal Reserve komt met haar nieuwste opkoopprogramma een stap dichter bij monetaire financiering. Zo heeft de Amerikaanse centrale bank in december obligaties opgekocht die slechts drie dagen daarvoor door de regering zijn uitgegeven. Daarmee wordt het onderscheid tussen indirecte en directe monetaire financiering van de overheid nog onduidelijker. Een gevaarlijke ontwikkeling, omdat deze vorm van schuldfinanciering via de geldpers meer dan eens hyperINFLATIE heeft veroorzaakt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs