Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

36 artikelen gevonden. Artikel 6 tot 10
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

35 dollar voor WTI olie goedkoop? Kijk eens naar deze olieprijzen…

De daling van olie beheerst deze dagen het nieuws. De prijs van zowel Brent als WTI ligt nu al enkele dagen onder de 40 dollar per vat. Diverse marktkenners en producenten denken echter dat het nog een stuk lager kan. Ze wijzen op de fors lagere prijzen van andere oliesoorten.

De graadmeters West Texas INTERMEDIATE (WTI) en Brent vertegenwoordigen een categorie olie die duurder is, omdat ze makkelijker te verwerken is. Dit komt omdat deze soorten olie dunner zijn en minder zwavel bevatten. De prijzen van WTI en Brent liggen momenteel nog dik boven de 30 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 oktober 2015

Olieprijs staat op rand van nieuwe afgrond

Waar de olie reeds goed op weg was om al een historisch rampjaar te laten optekenen in de boeken ziet het er naar uit dat de prijzen (opnieuw)een nieuwe duik zullen nemen. Hedgefondsen verhoogden de afgelopen weken hun posities opvallend op een daling van de prijzen als antwoord op de overvolle voorraaddepots. Door de enorme voorraden is een stijging op korte termijn dan ook volledig uitgesloten.

De short posities op West Texas INTERMEDIATE  zijn eind vorige week gestegen met niet minder dan 18%, de sterkste stijging sinds 21 juli, afgaande op data van de Commodity Futures Commission.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Stijgende olieprijs een vals signaal?

Het ziet er naar uit dat de olieprijs wat gestabiliseerd is en zelfs in een stijgende lijn zit. De prijs voor de West Texas INTERMEDIATE kende de afgelopen dagen een stevige opstoot nadat het een dieptepunt van 37,75 dollar had aangetikt.

De WTI graadmeter heeft in 6,5 jaar nooit zo laag gestaan als vorig week wat duidelijk een ‘keerpunt’ was voor short sellers. Na het opveren van de prijs dekten shorters hun posities massaal af waardoor de WTI de snelste stijging meemaakte sinds 25 jaar.

Anthony Grisanti, president van GRZ Energy, beweert dat deze opleving slechts tijdelijk is en vermoedt dat de olieprijs de 30 dollar-grens gaat testen in de nabije toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Olie op weg naar $10 – $20 USD per vat !

Waar olie de laatste maanden het ene dieptepunt na het andere laat optekenen tonen vergelijkingen met historische data aan dat de prijs nogmaals een nieuwe duik zal nemen. Waar de zomer altijd een piek laat zien in het verbruik laat deze in de plaats daarvan een verdere daling zien.

Sinds juni zijn de prijzen voor de US crude futures met meer dan 30% gedaald, welke de grootste daling is sinds de start van de contracten voor West Texas INTERMEDIATE in 1983. Deze daling is zelfs groter dan de globale financiële crisis in 2008, de Aziatische crisis in  1998 of de overvloed in aanbod in 1986.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Als olie daalt naar $40, is er iets fout met de wereld

West Texas INTERMEDIATE (WTI) olie is terecht gekomen bij een 6 jarig dieptepunt. Op dit moment beweegt de WTI rond de 43 dollar per vat. In het verleden hebben al diverse analisten hun mening gegeven over de toekomst van olie, en het is misschien interessant om op dit moment de mening van Jeff Gundlach uit te lichten. De ‘Bond King’ had in december 2014 namelijk een serieuze waarschuwing voor de wereld wanneer de olieprijs zou dalen naar 40 dollar per vat. En nu die magische grens heel dichtbij is gekomen kunnen we maar beter even goed luisteren naar wat Gundlach in december te zeggen had.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$