Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

26 artikelen gevonden. Artikel 6 tot 10
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Olieprijs keldert met 7,8 procent

Ondanks een forse daling van de olieprijs - de prijs voor een vat Texas INTERMEDIATE zakte met 7,8 procent tot 67,98 dollar - zijn de Amerikaanse beurzen vandaag voorzichtig positief afgesloten. Dat meldt USA Today.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Saudi-Arabië grijpt in. Alleen de VS krijgen goedkope(re) olie

Volgens CNBC hebben de lage olieprijzen er iets mee te maken. Zowel Brent als West Texas INTERMEDIATE (WTI) vertonen nog steeds geen tekenen van herstel.

Je zou dus verwachten dat OPEC haar productie zou verminderen – om de koers wat te ondersteunen – maar helaas is het tegendeel waar. Volgens het nieuwsmedium wil het oliekartel geen marktaandeel verliezen aan de Amerikanen.

Als gevolg van die verklaring zijn aandelenprijzen van energiereuzen zoals BP, Shell en Total tussen 1% en 2% gedaald.

Een andere opvallende maatregel is dat Saudi-Arabië de exportprijzen naar de Verenigde Staten heeft verlaagd maar heeft verhoogd voor ruwe olie dat naar Azië en Europa vertrekt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

In welke mate wordt ook de olieprijs gemanipuleerd?

We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken: op de oliemarkten gebeuren vreemde zaken. Ongeveer 2 jaar deed de olieprijs ongeveer niets. De wetten van vraag en aanbod leken geen enkele invloed meer te hebben op de prijs van een vat ruwe olie, of het nu Brent of West Texas INTERMEDIATE was.

In de zomer ging de olieprijs plots dalen zonder dat daar een plausibele reden voor beschikbaar gesteld werd. Want de meeste waarnemers hadden de risico’s juist aan de bovenzijde verwacht en dat op basis van een veelvoud van factoren. De wereldeconomie heette bijvoorbeeld aan de beterhand te zijn en dat stimuleert meestal de vraag naar ruwe olie.

Het spreekt voor zichzelf dat onrust in de wereld in gewone omstandigheden de olieprijs naar omhoog duwt. Maar dat gebeurde ditmaal ook niet. Aan onrust was en is geen gebrek maar die onrust is blijkbaar niet van die aard om de olieprijs naar hogere prijsniveaus te kunnen duwen. Inderdaad, een vreemde zaak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Olie zal niet duurder maar goedkoper worden

Wie durft te voorspellen waar de prijs voor een vat ruwe olie volgende week, volgende maand of volgend jaar zal staan? De meeste waarnemers zullen deze kelk aan zich laten voorbijgaan want met de olieprijs is het nog altijd moeilijk kersen eten. Het voorspellen van toekomstige bewegingen bij ruwe olie komt neer op koffiedik kijken.

Want de prijs voor een barrel West Texas INTERMEDIATE crude oil laat zich simpelweg niet voorspellen en hetzelfde geldt voor de Europese tegenhanger: Brent. Speelt nog mee het vermoeden dat de oliemarkt gemanipuleerd is waardoor het simpelweg buitengewoon moeilijk wordt om een acceptabel prijsniveau te bepalen.

Sommige specialisten of zogenoemde specialisten wagen zich daar toch aan. Erin Gibbs, equity chief investment officer bij S&P Capital IQ, waagt zich daar toch aan en dan meer bepaald op fundamentele basis. Hij voorspelt dat de prijs voor een barrel ruwe olie vanaf de huidige prijsniveaus nog verder kan dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Wat iedereen zou moeten doen maar wat niet gebeurt:”Je stopt met boren wanneer er te veel olie op de markt is”

Financial Sense schrijft dat de spread tussen Brent en West Texas INTERMEDIATE tussen 5 USD en 20 USD heeft bedragen in de laatste drie jaar. In september is het einde ingezet van de trend: Brent is ondertussen gedaald onder 100 USD per vat en WTI is nu ongeveer 90 USD per vat waard.

Op de grafiek zien we het gevolg van de prijsdalingen: de spread is kleiner tot onbestaande geworden. Een element dat daarmee rekening moet worden gehouden is de zwakkere Europese en Japanse economie. Die twee factoren hebben namelijk de vraag in grote mate beïnvloed en maken dat de Amerikaanse dollar sterker staat tegenover de euro en de Japanse yen.

In dat opzicht stellen we vast dat de prijsdaling de helft kleiner is wanneer de olieprijs wordt uitgedrukt in, bijvoorbeelde, de yen in plaats van de dollar. Toch is er een andere speler die de olieprijs helpt drukken: Libië.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$