Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

39 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Stijgende olieprijs een vals signaal?

Het ziet er naar uit dat de olieprijs wat gestabiliseerd is en zelfs in een stijgende lijn zit. De prijs voor de West Texas INTERMEDIATE kende de afgelopen dagen een stevige opstoot nadat het een dieptepunt van 37,75 dollar had aangetikt.

De WTI graadmeter heeft in 6,5 jaar nooit zo laag gestaan als vorig week wat duidelijk een ‘keerpunt’ was voor short sellers. Na het opveren van de prijs dekten shorters hun posities massaal af waardoor de WTI de snelste stijging meemaakte sinds 25 jaar.

Anthony Grisanti, president van GRZ Energy, beweert dat deze opleving slechts tijdelijk is en vermoedt dat de olieprijs de 30 dollar-grens gaat testen in de nabije toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Olie op weg naar $10 – $20 USD per vat !

Waar olie de laatste maanden het ene dieptepunt na het andere laat optekenen tonen vergelijkingen met historische data aan dat de prijs nogmaals een nieuwe duik zal nemen. Waar de zomer altijd een piek laat zien in het verbruik laat deze in de plaats daarvan een verdere daling zien.

Sinds juni zijn de prijzen voor de US crude futures met meer dan 30% gedaald, welke de grootste daling is sinds de start van de contracten voor West Texas INTERMEDIATE in 1983. Deze daling is zelfs groter dan de globale financiële crisis in 2008, de Aziatische crisis in  1998 of de overvloed in aanbod in 1986.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Als olie daalt naar $40, is er iets fout met de wereld

West Texas INTERMEDIATE (WTI) olie is terecht gekomen bij een 6 jarig dieptepunt. Op dit moment beweegt de WTI rond de 43 dollar per vat. In het verleden hebben al diverse analisten hun mening gegeven over de toekomst van olie, en het is misschien interessant om op dit moment de mening van Jeff Gundlach uit te lichten. De ‘Bond King’ had in december 2014 namelijk een serieuze waarschuwing voor de wereld wanneer de olieprijs zou dalen naar 40 dollar per vat. En nu die magische grens heel dichtbij is gekomen kunnen we maar beter even goed luisteren naar wat Gundlach in december te zeggen had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Olie zoekt opnieuw de $ 50 op

Het referendum in Griekenland, de besprekingen over mogelijk kernverdrag met Iran, onrust op de Chinese markten en de sterkte van de dollar zetten de olieprijs de laatste dagen fors onder druk.

Vorig jaar viel de prijs van een vat West Texas INTERMEDIATE (WTI) van ruim boven de $ 100 tot onder de $ 50. Dit was met name te danken aan een reusachtige stijging van de Amerikaanse olieproductie door nieuwe shale drilling technieken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Olie noteert al 14% hoger dan vrijdag

De prijs van olie is sinds vorige vrijdag met 14% gestegen. Ook dinsdag zetten zowel Brent-olie als de West Texas INTERMEDIATE (WTI) hun klim verder. De prijsverhogingen maken een deel van de grote verliezen goed die in januari werden geleden.

De voorbije dagen raakte bekend dat een aantal energiereuzen hun investeringsplannen terugschroeven. BP zal dinsdag aankondigen 20 miljard dollar te besparen op zijn onderzoeksplannen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$