Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

39 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Olieprijzen dalen verder

De olieprijzen zijn vandaag in Azië lager aan de week begonnen. Een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent, voor levering in februari, kostte 49,37 dollar, 74 cent minder dan eind vorige week. De Amerikaanse oliesoort West Texas INTERMEDIATE (WTI) werd verhandeld tegen 47,52 dollar per vat, 84 cent minder dan vrijdag.

Bron: deMorgen.be
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Olieprijzen blijven dalen

De olieprijzen zijn vandaag nog gedaald. In de middaghandel kostte een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent voor levering in februari 60,81 dollar, of 88 cent minder dan de dag ervoor. Een vat van de Amerikaanse soort West Texas INTERMEDIATE (WTI) werd 83 cent goedkoper op 56,27 dollar.

Gisteren waren de olieprijzen nog eens gestegen na een hoger dan verwachte economische groei in de VS. "Dit was echter slechts een tussentijdse heropflakkering", aldus expert Thina Saltvedt van Nordea. Het overaanbod aan ruwe olie blijft en drukt voort op de prijzen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 december 2014

Prijsval commodities waarschuwingssignaal?

In de afgelopen weken vonden opvallende gebeurtenissen plaats op de grondstoffenmarkten. De olieprijs ging zwaar onderuit, waarbij in de eerste helft van december voor het eerst sinds 2009 het niveau van 60 dollar per vat West Texas INTERMEDIATE (de benchmark voor Amerikaanse olie) naar beneden werd doorbroken. De reden voor deze daling is nog altijd niet helemaal duidelijk.

Mogelijk is er inderdaad overaanbod op de oliemarkt, maar de vraag is of dat overaanbod een prijsval van dergelijke afmetingen kan rechtvaardigen. Iedereen werd verwacht door de prijsval, in zoverre dat sommige handelaren spraken van een regelrechte crash. De fundamentals die gisteren en eergisteren golden voor de oliemarkt, lijken vandaag plots niet meer geldig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Olieprijs keldert met 7,8 procent

Ondanks een forse daling van de olieprijs - de prijs voor een vat Texas INTERMEDIATE zakte met 7,8 procent tot 67,98 dollar - zijn de Amerikaanse beurzen vandaag voorzichtig positief afgesloten. Dat meldt USA Today.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 november 2014

Saudi-Arabië grijpt in. Alleen de VS krijgen goedkope(re) olie

Volgens CNBC hebben de lage olieprijzen er iets mee te maken. Zowel Brent als West Texas INTERMEDIATE (WTI) vertonen nog steeds geen tekenen van herstel.

Je zou dus verwachten dat OPEC haar productie zou verminderen – om de koers wat te ondersteunen – maar helaas is het tegendeel waar. Volgens het nieuwsmedium wil het oliekartel geen marktaandeel verliezen aan de Amerikanen.

Als gevolg van die verklaring zijn aandelenprijzen van energiereuzen zoals BP, Shell en Total tussen 1% en 2% gedaald.

Een andere opvallende maatregel is dat Saudi-Arabië de exportprijzen naar de Verenigde Staten heeft verlaagd maar heeft verhoogd voor ruwe olie dat naar Azië en Europa vertrekt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$