Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

39 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

In welke mate wordt ook de olieprijs gemanipuleerd?

We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken: op de oliemarkten gebeuren vreemde zaken. Ongeveer 2 jaar deed de olieprijs ongeveer niets. De wetten van vraag en aanbod leken geen enkele invloed meer te hebben op de prijs van een vat ruwe olie, of het nu Brent of West Texas INTERMEDIATE was.

In de zomer ging de olieprijs plots dalen zonder dat daar een plausibele reden voor beschikbaar gesteld werd. Want de meeste waarnemers hadden de risico’s juist aan de bovenzijde verwacht en dat op basis van een veelvoud van factoren. De wereldeconomie heette bijvoorbeeld aan de beterhand te zijn en dat stimuleert meestal de vraag naar ruwe olie.

Het spreekt voor zichzelf dat onrust in de wereld in gewone omstandigheden de olieprijs naar omhoog duwt. Maar dat gebeurde ditmaal ook niet. Aan onrust was en is geen gebrek maar die onrust is blijkbaar niet van die aard om de olieprijs naar hogere prijsniveaus te kunnen duwen. Inderdaad, een vreemde zaak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Olie zal niet duurder maar goedkoper worden

Wie durft te voorspellen waar de prijs voor een vat ruwe olie volgende week, volgende maand of volgend jaar zal staan? De meeste waarnemers zullen deze kelk aan zich laten voorbijgaan want met de olieprijs is het nog altijd moeilijk kersen eten. Het voorspellen van toekomstige bewegingen bij ruwe olie komt neer op koffiedik kijken.

Want de prijs voor een barrel West Texas INTERMEDIATE crude oil laat zich simpelweg niet voorspellen en hetzelfde geldt voor de Europese tegenhanger: Brent. Speelt nog mee het vermoeden dat de oliemarkt gemanipuleerd is waardoor het simpelweg buitengewoon moeilijk wordt om een acceptabel prijsniveau te bepalen.

Sommige specialisten of zogenoemde specialisten wagen zich daar toch aan. Erin Gibbs, equity chief investment officer bij S&P Capital IQ, waagt zich daar toch aan en dan meer bepaald op fundamentele basis. Hij voorspelt dat de prijs voor een barrel ruwe olie vanaf de huidige prijsniveaus nog verder kan dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 oktober 2014

Wat iedereen zou moeten doen maar wat niet gebeurt:”Je stopt met boren wanneer er te veel olie op de markt is”

Financial Sense schrijft dat de spread tussen Brent en West Texas INTERMEDIATE tussen 5 USD en 20 USD heeft bedragen in de laatste drie jaar. In september is het einde ingezet van de trend: Brent is ondertussen gedaald onder 100 USD per vat en WTI is nu ongeveer 90 USD per vat waard.

Op de grafiek zien we het gevolg van de prijsdalingen: de spread is kleiner tot onbestaande geworden. Een element dat daarmee rekening moet worden gehouden is de zwakkere Europese en Japanse economie. Die twee factoren hebben namelijk de vraag in grote mate beïnvloed en maken dat de Amerikaanse dollar sterker staat tegenover de euro en de Japanse yen.

In dat opzicht stellen we vast dat de prijsdaling de helft kleiner is wanneer de olieprijs wordt uitgedrukt in, bijvoorbeelde, de yen in plaats van de dollar. Toch is er een andere speler die de olieprijs helpt drukken: Libië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Bodemprijs olie is eindelijk in zicht!

Vanaf dat het Internationaal Monetair Fonds zijn niet al te positieve vooruitzichten heeft gedeeld met de wereld, zijn de prijzen van ruwe olie flink gedaald. Brent, bijvoorbeeld, is gevallen naar het laagste niveau sinds juni 2012 volgens Bloomberg. Met West Texas INTERMEDIATE (WTI) is het ook al niet veel beter gesteld – zeker nu de voorraden met Amerikaans petroleum almaar groter worden.

Futures zijn 1,5% gedaald op de beurs in Londen. Vorige week is de olievoorraad met naar schatting 2 miljoen vaten gegroeid. “De negatieve bijstelling van de vooruitzichten van het IMF betekent dat de vraag zwak blijft”, zegt Michael Hewson van CMC Markets.

De prijs voor Brent voor levering in november is met 1,35 USD gezakt naar 90,76 USD per vat. Daarmee staat de daling voor dit jaar op 18%. De koers van WTI met levering voor november is met 1,46 USD gedaald naar 87,39 USD per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Olieprijzen negeren onrust in het Midden-Oosten en op de beursvloer

Brent en West Texas INTERMEDIATE (WTI) koersen naar het grootste kwartaalverlies in twee jaar. Volgens Bloomberg moeten beleggers de oorzaak zoeken in de gigantische olievoorraden – die door hun grootte steeds minder gevoelig worden voor het groeiende geweld in het Midden-Oosten.

Als we een periode in acht nemen sinds het begin van juli dan zijn oliefutures met 13% in waarde gedaald. Dat is het indirecte gevolg, dus, van de luchtaanvallen van de ‘Coalition of the Willing': de voorraden van Amerikaanse ruwe olie zijn in de laatste week alleen al “waarschijnlijk” met 1,5 miljoen vaten toegenomen, volgens de Energy Information Administration, het Amerikaans statistisch bureau voor energie.

Michael Hewson, een analist bij CMC Markets, merkt op dat er een overaanbod is op de markt maar dat de vraag niet volgt. Volgens hem zal Brent dan ook kunnen vallen naar 90 USD per vat en WTI naar 85 USD per vat. Die drastische prijsdalingen zullen al in het volgende kwartaal kunnen gebeuren. “We hebben te maken met een teleurstellende groei in China en Europa, terwijl de VS het Midden-Oosten bombarderen”, zegt Hewson,”het moment is zeker rijp voor lagere olieprijzen.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$