EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 47 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: woensdag 26 september 2018

Goud is goedkoop en inflatie komt er aan

Er is niets zo erg als de waarde van je geld dat stiekem minder waard wordt. Nochtans is dat wat er gebeurt wanneer inflatie toeslaat. Velen zien inflatie als de prijzen die duurder worden, maar eigenlijk is inflatie jouw geld dat minder waard wordt. De oplossing tegen inflatie: goud. En goud kan je  vandaag goedkoop kopen. M.a.w. de verzekering tegen inflatie was bijna nooit zo goedkoop als vandaag.

Goud heeft er tot nu toe geen goed jaar opzitten. Het gele edelmetaal noteert een kleine 10% onder de beginkoers van januari. Sinds de piek in 2011 ging er al meer dan 30% van de koers af. Toch zit een revival van goud er aan te komen.

Want goud beschermt je KOOPKRACHT.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Is de tweedeling van Nederland tussen rijk en arm een feit?

Het aantal miljonairshuishoudens in ons land is op het hoogste punt ooit beland. De KOOPKRACHT bij de helft van de bevolking neemt af. Is de tweedeling tussen rijk en arm een feit? Hoe valt dit te rijmen, deze ongelijkheid, in een democratisch land? Gingen we niet, ooit, in principe met z’n allen vooruit naar meer welvaart, meer welzijn, voor iederéén? Zijn deze 112.000 ‘miljonairshuishoudens’ dan alvast vooruitgelopen? Of hebben we reeds de helft van de Nederlanders achtergelaten? In ieder geval lijkt het erop dat, om Shakespeare te parafraseren: Something is rotten in the state of The Netherlands!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 13 september 2018

KOOPKRACHT Nederlanders vorig jaar half procent gegroeid

De gemiddelde KOOPKRACHT in Nederland is vorig jaar met een half procent gegroeid.

Het gaat daarbij om de zogenoemde doorsnee-ontwikkeling, tussen individuele personen verschilt de KOOPKRACHTontwikkeling. Zo gingen werknemers er het meest op vooruit, terwijl gepensioneerden hun KOOPKRACHT zagen afnemen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 29 augustus 2018

Ongekende schuldcreatie zal uitmonden in monetaire crisis

De vaste lezer van mijn columns kent inmiddels wel “de barometerstand”, ook al verkeert de day of reckoning vooralsnog in nevelen. Deze leek zich aan te dienen bij de val van Lehman in 2008 maar werd destijds na een buitengewone krachtsinspanning door de Fed met het Amerikaanse ministerie van Financiën afgewend waartoe werkelijk alle “onoirbare” middelen geheiligd bleken. Als antwoord op een definitieve KOOPKRACHTomslag was een Strategische Portefeuille meer dan opportuun.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 20 juli 2018

Wie spaart, wordt armer

De laatste jaren brengt het geld dat je spaart niet meer veel op en dat zal ook de komende maanden zo blijven. Hoe komt dat? Omdat de rente die we ontvangen lang niet zo groot is als het verlies aan KOOPKRACHT van ons geld.

Met duizend euro kunnen we vandaag minder doen dan vijf jaar geleden. Dat komt omdat de goederen en diensten die we kopen duurder zijn geworden. Anders gezegd: de KOOPKRACHT van ons geld is verminderd. In vaktaal noemen we dit geldontwaarding of inflatie.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs