EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 47 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: woensdag 20 juni 2018

Laatste stuiptrekkingen voor de goudmarkt [Opinie]

[... ...]

In dergelijke omstandigheden zijn het vooral de grondstoffen, en in het bijzonder de edelmetalen, die de KOOPKRACHT waarborgen. Sterker nog, wie posities in de beste goudmijnen bezit, ziet de KOOPKRACHT van z’n vermogen sterk toenemen.

Maar wat deed de goudmarkt deze week na de oorlogsverklaringen?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 mei 2018

Alex Mooney: Dollar dient opnieuw aan het goud gekoppeld te worden

[...]

In april j.l. liet Republikeins congreslid Alex Mooney al weten dat de dollar opnieuw aan het goud gekoppeld dient te worden nu de KOOPKRACHT ervan zo zwaar is uitgehold en door inflatie nog verder dreigt te worden uitgewoond. Hij herinnerde er fijntjes aan dat de dollar sinds de oprichting van de Fed in 1913 met ca. 96% in KOOPKRACHT is gedaald. Vóór die tijd was er sprake van een betrouwbare munt en een groeicijfer van gemiddeld 4% ’s jaars. Probleem is echter hoeveel goud de V.S. thans nog ter beschikking heeft om tot een adequate dekking van zeg 35% à 40% van de totaal uitstaande overheidsschuld over te kunnen gaan. Verder zijn er vraagtekens betreffende de zuiverheid van het goudgehalte bij de omsmelting na confiscatie in 1933.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 16 april 2018

Het loopt niet als een tiereliertje

Gecorrigeerd voor inflatie gaat het helemaal niet zo denderend met de Amerikaanse loonontwikkeling. De mediale KOOPKRACHT in de VS steeg de afgelopen tien jaar met 2 procent, zegt Kees de Kort. 'Ik zou vooral naar deze variabele kijken. Als je eenmaal drie auto's hebt, ga je geen vierde auto kopen, dus de bovenkant van de samenleving draagt niet echt bij aan de consumptie. Als de KOOPKRACHT aan de onderkant van de samenleving daalt, snap je al dat de economie niet echt aantrekt.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 12 maart 2018

Miljarden winst met “valsmunterij”

We vinden het maar normaal dat alles altijd maar duurder wordt. Inflatie, het lijkt er gewoon bij te horen.

We vinden het maar normaal dat alles altijd maar duurder wordt. Inflatie, het lijkt er gewoon bij te horen.

Weinigen maken zich druk over het feit dat een biljet van 50 euro over 10 jaar niet meer dezelfde KOOPKRACHT heeft. Milton Friedman noemde inflatie dan ook geheel terecht “taxation without legislation”.

De meeste economen vinden een beetje inflatie een goede zaak. Dat ze daarmee eigenlijk bedoelen dat het vooral een goede zaak is voor de bank die hun salaris betaalt, wordt wijselijk achterwege gehouden.

Vooraleer ik uitleg waarom dat zo is, wil ik je echter meenemen in de geschiedenis.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: woensdag 28 februari 2018

Brusselaars behoren tot rijkste Europeanen

In slechts drie regio's in de Europese Unie beschikken de inwoners over meer KOOPKRACHT dan in Brussel. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat, het Europees statistisch bureau. 

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs