EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

Jakobsen: Fed ‘guidance’ grote grap, recessie VS komt er aan

Centrale banken hebben twee machtige wapens om de inflatieverwachtingen te beïnvloeden: woorden en daden. Als we naar de Fed kijken, dan zien we bij daden sinds december 2008 een Fed Funds rente van 0% en drie uitvoeringen van KWANTITATIEVE VERRUIMING, ofwel QE. Bij woorden zien we elk kwartaal een serie optimistische projecties van voorzitter Janet Yellen en de andere raadsleden wat betreft de vooruitzichten, uitgedrukt in stippen: de ‘dot plot‘.

Het enige wat er met die ‘dot plot’ lijkt te gebeuren is dat hij opschuift naar rechts. De Fed verwacht hogere rentes, maar later. Steeds later. We komen geen millimeter dichter bij de wortel. Steen Jakobsen, strateeg bij Saxo Bank, is er wel klaar mee. Die dot plots kunnen wat hem betreft de prullenbak in:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 18 september 2015

Evans-Pritchard: ‘helikoptergeld’ enige optie bij nieuwe wereldrecessie

De KWANTITATIEVE VERRUIMING van de centrale banken, ofwel QE, heeft vooral de beurskoersen omhoog laten schieten. Waarvan de vermogenden profiteerden. Het plan van de Britse Labour-leider Jeremy Carbyn om de QE-spuit de volgende keer rechtstreeks in de echte economie te zetten kan dan ook de goedkeuring wegdragen van financieel commentator Ambrose Evans-Pritchard.

Deze ‘volks-QE’ zou neerkomen op het opschroeven van de overheidsuitgaven om de economie aan te zwengelen, gefinancierd met vers geld gedrukt door de centrale bank. Dat is fundamenteel anders dan wanneer de staat simpelweg meer geld op de geldmarkt zou lenen, waarmee dat geld zou worden weggezogen voor andere doeleinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 20 juni 2015

Miljardair ziet kansen dankzij bubbels

Er bevinden zich ‘absoluut’ bubbels in de high-end vastgoedmarkt en in de kunstmarkt. Dit komt vanwege de enorme creatie van rijkdom die is gedreven door de KWANTITATIEVE VERRUIMING in de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld. Dat stelt de miljardair Jeff Greene. ‘Er zijn bubbels en kansen’, zei hij tegen Cnbc tijdens een interview. ‘Of die kansen aanhouden, hangt ervan af wat er gebeurt met de KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma’s van centrale banken.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 juni 2015

Bijeenkomst Fed; hier houdt men geen rekening mee

Niemand weet zeker of de Amerikaanse Federal Reserve deze week nu wel of niet zijn eerste renteverhoging in bijna 10 jaar zal aankondigen. Hoe dan ook, stellen ze bij Bank of America dat beleggers het meest interessante risico eigenlijk negeren: de kans dat de Fed de rente niet verhoogt maar zich juist opmaakt voor een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.

Hieronder vind je een stukje van de note dit een team van Bank of America, onder leiding van Savita Subramanian uitstuurde:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 juni 2015

Marc Faber: Vergeet een renteverhoging, QE4 komt eraan!

Terwijl verschillende data vanuit de Verenigde Staten erop wijzen dat de economie klaar is voor het normaliseren van het monetaire beleid, is niet iedereen het daarmee eens. Zo zei het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week al dat een renteverhoging meer op zijn plaats zal zijn in 2016 dan dit jaar.

Marc Faber doet daar nog een schepje bovenop. Volgens hem moeten we een renteverhoging namelijk helemaal vergeten en kunnen we ons opmaken voor een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs