Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 6 tot 10
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Miljardair ziet kansen dankzij bubbels

Er bevinden zich ‘absoluut’ bubbels in de high-end vastgoedmarkt en in de kunstmarkt. Dit komt vanwege de enorme creatie van rijkdom die is gedreven door de KWANTITATIEVE VERRUIMING in de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld. Dat stelt de miljardair Jeff Greene. ‘Er zijn bubbels en kansen’, zei hij tegen Cnbc tijdens een interview. ‘Of die kansen aanhouden, hangt ervan af wat er gebeurt met de KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma’s van centrale banken.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Bijeenkomst Fed; hier houdt men geen rekening mee

Niemand weet zeker of de Amerikaanse Federal Reserve deze week nu wel of niet zijn eerste renteverhoging in bijna 10 jaar zal aankondigen. Hoe dan ook, stellen ze bij Bank of America dat beleggers het meest interessante risico eigenlijk negeren: de kans dat de Fed de rente niet verhoogt maar zich juist opmaakt voor een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.

Hieronder vind je een stukje van de note dit een team van Bank of America, onder leiding van Savita Subramanian uitstuurde:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

Marc Faber: Vergeet een renteverhoging, QE4 komt eraan!

Terwijl verschillende data vanuit de Verenigde Staten erop wijzen dat de economie klaar is voor het normaliseren van het monetaire beleid, is niet iedereen het daarmee eens. Zo zei het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week al dat een renteverhoging meer op zijn plaats zal zijn in 2016 dan dit jaar.

Marc Faber doet daar nog een schepje bovenop. Volgens hem moeten we een renteverhoging namelijk helemaal vergeten en kunnen we ons opmaken voor een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

“QE kan eerder dan verwacht gestopt worden”

De economische data die afgelopen maand naar buiten zijn gekomen in de eurozone zijn erg sterk geweest. Positieve geluiden over de economie dus, en dat slechts enkele weken nadat de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zijn opkoopprogramma voor obligaties heeft aangekondigd. Er zijn analisten die nu suggereren dat de data zelfs zo sterk zijn, dat het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de ECB wel eens eerder gestopt kan worden dan nu wordt gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Moeten spaarders zich zorgen maken over QE?

Er wordt steeds meer gekeken naar de negatieve gevolgen die kleven aan het monetaire verruimingsbeleid. Dit gebeurt nadat onder andere Laurence Fink van BlackRock en ook Mario Draghi van de ECB in dit kader van zich hebben laten horen.

Tijdens de International Monetary Fund Spring Meeting, zei Mario Draghi tegenover Cnbc dat de lage rente van de ECB en het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma dat net van start is gegaan, spaarders hard hebben geraakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$