Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

Bernanke: vrij grote consensus over QE3

De standpunten tussen de leden van de Federal Open Market Committee (FOMC) variƫren weliswaar, maar bijna alle leden het nieuw obligatie inkoopprogramma ondersteunen het.

Dat zegt Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens zijn toelichting op het Fed-rentebesluit en de aankondiging van een derde ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3). "We waren in staat om tot een vrij grote consensus te komen", aldus de bestuurder tijdens een persconferentie. "Dat is een teken dat een 'breed' centrum van het comite deze acties ondersteunen."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 september 2012

Fed handhaaft rente tussen 0% en 0,25%, start QE3

De Federal Reserve handhaaft de belangrijkste rentestand op 0% tot 0,25% en start een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3) middels een nieuw obligatie inkoopprogramma, maakt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank donderdag bekend.

De FOMC meldt reeds vrijdag te beginnen met QE3, waarbij de centrale bank iedere maand ter waarde van $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten op zal kopen.

De FOMC stemde met 11 leden voor en 1 tegen de handhaving van het belangrijkste rentetarief. De FOMC meldt de rente laag te houden tot medio 2015, waar eerst eind 2014 in de planning lag.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Bernanke zet deur op een kier voor QE3

De prijs van goud en zilver is vrijdag, tijdens en na de speech van Ben Bernanke in Jackson Hole, fors gestegen. In eerste instantie daalde de goud- en zilverkoers, maar al snel keerde het sentiment en vloog de prijs van de edelmetalen met procenten omhoog. De markt interpreteert dus duidelijk dat een nieuwe ronde KWANTITATIEVE VERRUIMING aanstaande is. Helicopter Ben deed geen concrete uitspraken over QE3, maar wel liet hij weten klaar te staan om de printer weer aan te zetten, indien goede economische cijfers uitblijven. De deur staat dus op een kier.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Video: Jim Rogers over fiat geld en geldcreatie

Jim Rogers begint bij CNBC met een quote over papiergeld. 'Every government in the world now knows how to buy votes by debasing their currency. So paper money is becoming more and more suspect by all of us.' Verder praat Jim Rogers over peakoil, China en het feit dat hij denkt dat het niet slim is om nog meer KWANTITATIEVE VERRUIMING door te voeren. Het inflatiegevaar is namelijk nog niet geweken, zo denkt de de Amerikaanse investeerder en auteur. Bekijk ook: '2012 is pas het begin'.

[video]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Wat is het effect van QE3 op de goudprijs?

Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het goud, of er in ieder geval moeite mee hebben, weten we inmiddels al lange tijd. Dat dit nog steeds zo is blijkt uit een publicatie van Deutsche Bank, die we afgelopen week tegenkwamen op BusinessInsider. De grootste bank van Duitsland kwam met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten. Terwijl veel analisten en economen geloven dat de goudprijs door KWANTITATIEVE VERRUIMING (ofwel Quantitative Easing) zal stijgen, denkt de Deutsche Bank dat het effect van QE3 op de goudprijs heel anders zal zijn. In de outlook, die gaat over de prijs van edelmetalen, zegt Deutsche Bank het volgende:

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$