EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 56 tot 60 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

Video: Jim Rogers over fiat geld en geldcreatie

Jim Rogers begint bij CNBC met een quote over papiergeld. 'Every government in the world now knows how to buy votes by debasing their currency. So paper money is becoming more and more suspect by all of us.' Verder praat Jim Rogers over peakoil, China en het feit dat hij denkt dat het niet slim is om nog meer KWANTITATIEVE VERRUIMING door te voeren. Het inflatiegevaar is namelijk nog niet geweken, zo denkt de de Amerikaanse investeerder en auteur. Bekijk ook: '2012 is pas het begin'.

[video]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 augustus 2012

Wat is het effect van QE3 op de goudprijs?

Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het goud, of er in ieder geval moeite mee hebben, weten we inmiddels al lange tijd. Dat dit nog steeds zo is blijkt uit een publicatie van Deutsche Bank, die we afgelopen week tegenkwamen op BusinessInsider. De grootste bank van Duitsland kwam met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten. Terwijl veel analisten en economen geloven dat de goudprijs door KWANTITATIEVE VERRUIMING (ofwel Quantitative Easing) zal stijgen, denkt de Deutsche Bank dat het effect van QE3 op de goudprijs heel anders zal zijn. In de outlook, die gaat over de prijs van edelmetalen, zegt Deutsche Bank het volgende:

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: woensdag 8 augustus 2012

Van desinflatie naar deflatie?

Zonder KWANTITATIEVE VERRUIMING van de Federal Reserve, de ECB, maar ook van de Bank of England, de Bank of Japan en de centrale bank van China, zou de wereld in een deflatoire scenario terecht zijn gekomen. Door het verschaffen van liquiditeiten, in vorm van bailouts aan banken en landen, kredietversoepelingen en het verlagen van de rentetarieven, werd een crash á la de jaren '30 van de vorige eeuw voorkomen. Het is echter de vraag of de verschillende interventies ook op lange termijn effect zullen hebben. Momenteel zien we dat er al weer sprake is van desinflatie in sommige landen. Desinflatie betekent letterlijk een daling van de inflatie. Deflatie daarentegen is de daling van het prijspeil, ofwel de waardestijging van het geld.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 9 juni 2012

Goudmijnen zijn momenteel een koopje

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van goudmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van goudmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Wat was er aan de hand?
Een mogelijke verklaring waren de slechte banen cijfers uit de VS die in de middag werden gerapporteerd, waardoor de verwachtingen op een nieuwe ronde KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3) zijn gestegen. QE3 zorgt voor nieuwe Dollars in het systeem en daardoor daalt dus de waarde van de Dollar, en zorgt ervoor dat beleggers in fysieke assets, zoals goud willen zitten. Daarnaast zorgde het extreme bearish sentiment in goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen voor een short covering: mensen die speculeerde op een daling, en dus stukken hadden verkocht die zij niet in bezit hadden, kochten deze terug om winsten veilig te stellen of verliezen te nemen.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 juni 2012

Verwachtingen over Fed lopen op

De slechte ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft de verwachtingen over nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse centrale bank (de Fed) opgevoerd. Dat bleek vrijdag uit een rondgang onder economen op Wall Street door persbureau Reuters.

De slechte ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft de verwachtingen over nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse centrale bank (de Fed) opgevoerd. Dat bleek vrijdag uit een rondgang onder economen op Wall Street door persbureau Reuters.

De helft van de ondervraagde investeerders verwacht dat de zwakke arbeidsmarkt de Fed ertoe zal aanzetten opnieuw de geldpers aan te zetten, voor de derde ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3). Begin mei verwachtte slechts een derde van dezelfde groep een nieuwe stimulans.

Lees verder op RT[z]
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs