Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Van desinflatie naar deflatie?

Zonder KWANTITATIEVE VERRUIMING van de Federal Reserve, de ECB, maar ook van de Bank of England, de Bank of Japan en de centrale bank van China, zou de wereld in een deflatoire scenario terecht zijn gekomen. Door het verschaffen van liquiditeiten, in vorm van bailouts aan banken en landen, kredietversoepelingen en het verlagen van de rentetarieven, werd een crash á la de jaren '30 van de vorige eeuw voorkomen. Het is echter de vraag of de verschillende interventies ook op lange termijn effect zullen hebben. Momenteel zien we dat er al weer sprake is van desinflatie in sommige landen. Desinflatie betekent letterlijk een daling van de inflatie. Deflatie daarentegen is de daling van het prijspeil, ofwel de waardestijging van het geld.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Goudmijnen zijn momenteel een koopje

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van goudmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Wat was er aan de hand?
Een mogelijke verklaring waren de slechte banen cijfers uit de VS die in de middag werden gerapporteerd, waardoor de verwachtingen op een nieuwe ronde KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3) zijn gestegen. QE3 zorgt voor nieuwe Dollars in het systeem en daardoor daalt dus de waarde van de Dollar, en zorgt ervoor dat beleggers in fysieke assets, zoals goud willen zitten. Daarnaast zorgde het extreme bearish sentiment in goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen voor een short covering: mensen die speculeerde op een daling, en dus stukken hadden verkocht die zij niet in bezit hadden, kochten deze terug om winsten veilig te stellen of verliezen te nemen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Verwachtingen over Fed lopen op

De slechte ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft de verwachtingen over nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse centrale bank (de Fed) opgevoerd. Dat bleek vrijdag uit een rondgang onder economen op Wall Street door persbureau Reuters.

De helft van de ondervraagde investeerders verwacht dat de zwakke arbeidsmarkt de Fed ertoe zal aanzetten opnieuw de geldpers aan te zetten, voor de derde ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3). Begin mei verwachtte slechts een derde van dezelfde groep een nieuwe stimulans.

Bron: realtimebeurskoers.nl
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012

Wat is KWANTITATIEVE VERRUIMING?

Tegenwoordig horen we veel mensen praten over ‘KWANTITATIEVE VERRUIMING’, of te wel het creëren van extra geld. Deze video legt duidelijk uit wat KWANTITATIEVE VERRUIMING is en wat de voor en nadelen zijn:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 19 maart 2012

Wereldwijde geldhoeveelheid: 60 biljoen dollar

De beurzen wereldwijd zijn in de eerste twee en halve maand van 2012 al flink gestegen. De Griekse 'oplossing' is een reden voor de euforie op de financiële markten.

Ook de verlaging van de rente door centrale banken en KWANTITATIEVE VERRUIMING, in de vorm van QE en LTRO dragen bij aan de stijgende beurskoersen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$