EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 61 tot 65 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: zaterdag 14 april 2012

Wat is KWANTITATIEVE VERRUIMING?

Tegenwoordig horen we veel mensen praten over ‘KWANTITATIEVE VERRUIMING’, of te wel het creëren van extra geld. Deze video legt duidelijk uit wat KWANTITATIEVE VERRUIMING is en wat de voor en nadelen zijn:

Lees verder op realtimebeurskoers.nl
Geplaatst op: maandag 19 maart 2012

Wereldwijde geldhoeveelheid: 60 biljoen dollar

De beurzen wereldwijd zijn in de eerste twee en halve maand van 2012 al flink gestegen. De Griekse 'oplossing' is een reden voor de euforie op de financiële markten.

De beurzen wereldwijd zijn in de eerste twee en halve maand van 2012 al flink gestegen. De Griekse 'oplossing' is een reden voor de euforie op de financiële markten.

Ook de verlaging van de rente door centrale banken en KWANTITATIEVE VERRUIMING, in de vorm van QE en LTRO dragen bij aan de stijgende beurskoersen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 5 februari 2012

Goudprijs in vrije val door gemanipuleerde banencijfers

De goudprijs maakte vrijdag zijn grootste daling van de maand nadat de VS met nieuwe banencijfers naar buiten kwam.

De goudprijs maakte vrijdag zijn grootste daling van de maand nadat de VS met nieuwe banencijfers naar buiten kwam.

Anticipatie door de markt op een nieuwe KWANTITATIEVE VERRUIMING werden “tijdelijk” teniet gedaan door de gepresenteerde data welke in de toekomst wellicht nog “herzien / negatief bijgesteld” zullen worden. Dat is hoe het spel gespeeld wordt.

Negatief herziene data zal immers niets meer doen aan beweging dat de “gemanipuleerde data” in het verleden teweeg gebracht heeft. Herzieningen zullen ook nauwelijks of niet in het nieuws gebracht worden en de markten niet roeren.

Aan de ene kant vies en vuil, aan de andere kant – het is een vorm van vooruitschuiven. Dit artikel laat tevens zien dat Amerika het tweede Italië gaat worden. Hoelang laten de markten zich nog manipuleren?

---

(Reuters) - Gold fell 1 percent on Friday, its biggest one-day loss in over a month, after encouraging U.S. payrolls data smashed hopes of extra stimulus from the Federal Reserve, which had been priced into bullion's recent rally.

Wall Street and industrial commodities plus U.S. Treasury yields, an indicator of short-term interest rates, all rose on news the U.S. economy created jobs in January at the fastest pace in nine months.

After four consecutive weekly gains, bullion posted a small weekly loss as Friday's sell-off wiped out profits from earlier this week. It is still up 11 percent year to date.

Analysts had warned of a pullback after bullion rallied on hopes of immediate Fed actions to boost growth. The Fed said last week it would likely keep rates low until at least late 2014 and it was ready to offer the economy additional stimulus.

"The jobs report has taken the market's anticipation of additional quantitative easing off the table," said Frank McGhee, head precious metals trader of Integrated Brokerage Services LLC.

Lees verder op Reuters.com
Geplaatst op: donderdag 26 januari 2012

Rente blijft laag, op weg naar QE3?

Woensdagavond liet Bernanke van de Amerikaanse 'centrale bank' tijdens de maandelijkse bijeenkomst weten dat de rente in Verenigde Staten tot en met 2014 op het huidige lage niveau zal worden gehandhaafd. Eerder ging de Federal Reserve er nog vanuit dat het rentepercentage tot medio 2013 laag zouden blijven. De rentestand van vrijwel 0% is dus met anderhalf jaar verlengd. Tevens hield Helicopter Ben rekening met meer KWANTITATIEVE VERRUIMING. Bij een afname van de economische groei in de USA, is de kans op QE3 (Quantitative Easing ronde #3) groot.

[...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 18 november 2011

ECB wellicht overstag met aanzetten geldpers

Obligatiestrategen verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk snel zijn afkeer voor het aanzetten van de geldpers opzijzet.

Obligatiestrategen verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk snel zijn afkeer voor het aanzetten van de geldpers opzijzet.

Dat blijkt vrijdag uit een rondgang van persbureau Reuters.

In totaal werden 50 strategen van grote financiële instellingen in de Verenigde Staten en Europa ondervraagd.

Van hen denkt 48 procent dat de ECB uiteindelijk gedwongen zal worden om KWANTITATIEVE VERRUIMING toe te passen, om verdere escalatie van de crisis in de eurozone tegen te gaan.

[...]

Lees verder op nu.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs