Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 66 tot 70
Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 21 augustus 2011

Onrust op beurzen zet door

De effectenbeurzen maken zich wederom op voor een onrustige week. Zorgen over een wereldwijde economische groeivertraging en de vrees dat de Europese schuldencrisis oncontroleerbaar wordt, jagen beleggers waarschijnlijk verder weg van de aandelenmarkten.

Met spanning letten beleggers op een bijeenkomst van centrale bankiers en beleidsbepalers in het Amerikaanse Jackson Hole, later in de week. Op dezelfde plek een jaar geleden lanceerde Fed-baas Ben Bernanke een tweede ronde van het zogenoemde KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van honderden miljarden dollars.

Daarmee keerde destijds het vertrouwen op de aandelenmarkten terug. Bernanke zal vrijdag speechen, maar een meerderheid aan economen en marktvorsers gelooft op dit moment niet dat er een derde ronde van het beroemde steunprogramma aangekondigd zal worden.

Bron: BNR NieuwsRadio
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

Kees de Kort over werkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital Management praat in een gesprek met Paul in het programma Beursnieuws van BNR NieuwsRadio over werkloosheid, jeugdwerkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF (European Financial Stability Facility).

Er zijn cijfers losgekomen uit de arbeidsmarkt. Het waren veel cijfers waar met moeite conclusies uit getrokken konden worden. Twee enquêtes, seizoengecorrigeerde cijfers, herzieningen, correcties en aanpassingen. Het waren veertig pagina’s met getalletjes – geen makkelijke opgave, maar met wat puzzelen en commentaar van andere kom je uiteindelijk wel ergens.

De conclusie van de gepresenteerde cijfers waren niet geweldig. Het gegeven dat nog steeds veel mensen zich terug trekken uit de arbeidsmarkt geeft te denken. De participatiegraad, het aantal mensen dat wil gaan werken in verhouding tot de bevolking,  is nog steeds aan het afnemen. Het neemt al 19 maanden af terwijl de economie volgens Bernanke aan het herstellen is. Deze twee gegevens kunnen nooit bij elkaar passen, dus klopt er weer iets niet.

Indien het echt zo goed gaat met de economie, dan zou je verwachten dat meer mensen aan het werk zouden kunnen / willen gaan. Dit is iets dat we niet zien gebeuren. Daarnaast neemt de jeugdwerkloosheid ook zeer zorgelijke toe.

De rente in de obligatiemarkt neemt er toe. Beleggers beginnen nerveus te worden. De FED heeft vorig jaar flink ingezet op de KWANTITATIEVE VERRUIMINGen door het opkopen van staatsobligaties om de rente te verlagen om daarmee de economie op gang te krijgen. Het resultaat echter is precies het tegenovergestelde. Ze kopen weliswaar heel veel staatsobligaties, maar de rente stijgt toch. Dit betekent dat nog meer mensen gaan verkopen. De Amerikaanse economie is extreem gevoelig voor stijging van die rente, en die rente stijgt behoorlijk. Dit heeft ook te maken met de angst voor inflatie, maar mede de oorzaak is dat het beleid van de FED totaal mislukt is.

Opmerkelijk is dat in aandelenland de ontwikkeling van de rente er totaal niet toe doet in de VS. De rentestijging heeft totaal geen impact in de aandelenwereld en dat is opmerkelijk.

Verder is het EFSF (European Financial Stability Facility) in Europa actief om deze zone te redden van een ondergang. Het leek allemaal heel positief, maar en bestaan nog steeds veel meningsverschillen tussen Europese landen. De onenigheid over het EFSF fonds begint weer toe te nemen. Het optuigen van het fond gaat weer meer tijd in beslag nemen met als gevolg dat de onzekerheid over dit fonds toeneemt. Dankzij de problemen in het Midden Оosten worden de problemen even vergeten. Maar we zien de onzekerheid in de eurozone opnieuw toenemen en dit is geen prettige ontwikkeling.

Bron: BNR Nieuwsradio
Geplaatst: zondag 16 januari 2011

Kees de Kort: Aandelenроrnо

Ben Bernanke verwacht een economische groei van drie tot vier procent in 2011. Kees de Kort doet deze uitspraken af als aandelenроrnо. Deze berichten worden groepen om de aandelenmannetjes op te winden.

Indien Ben Bernanke echt denkt dat het weer beter gaat met de economie, dan zou hij in ieder geval één van de vele maatregelen die hij de afgelopen maanden genomen had om de economie een impuls te geven, terug moeten draaien. Als Ben zo overtuigt is van zijn uitspraken, dan zou hij dat makkelijk kunnen zeggen en doen. De korte rente zou bijvoorbeeld omhoog kunnen, KWANTITATIEVE VERRUIMING zou gestopt, of in ieder geval beperkt kunnen worden of er zouden obligaties verkocht kunnen worden.

Op de Arbeidsmarkt, huizenmarkt, midden en klein bedrijf en de locale overheid is er geen vooruitgang of groei waarneembaar. Dit zijn vier belangrijke factoren in de VS waar het nog steeds bergafwaarts mee gaat. Conclusie: schrijf de drie tot vier procent rente maar op je buik.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 november 2010

Casino

Quote van de maand uit een artikel dat gaat over de hevige volatiliteit waar het huidige financiele systeem onder leidt:

Volatiliteit is een symptoom, het symptoom van het wereldwijde financiële systeem dat ziek is. Dit systeem heeft zich decennialang gevoed met junkfood dat op de korte termijn stimulerend werkt, maar op de lange termijn uitermate destructief blijkt. Met de lijm van mooie beloftes werden papieren kastelen gebouwd, maar eens de wind van het wantrouwen aantrekt, worden die kastelen moeiteloos uit elkaar geblazen. Dat blijkt nu bijvoorbeeld met de Ierse banken, die zonder een miljardenbailout gewoon in elkaar gezakt zouden zijn.

Een symptoom van de precaire toestand van het financiële systeem is de volatiliteit in de markten. Net zoals het zwaar zieke lichaam van Michaël Jackson dagen voor zijn dood nog tot opmerkelijke sprongen in staat bleek, zo kan het financiële systeem, high van de pepmiddelen van de KWANTITATIEVE VERRUIMING, ook nog tijdelijke groei lijken te vertonen. Dat zien we in de beurzen van de laatste maanden.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Aangekondigde FED maatregelingen stuwen de prijs van goud en zilver omhoog

Op woensdag 3 november heeft de Amerikaanse centrale bank (FED) aangekondigd opnieuw 600 miljard nieuwe dollars te creëren en deze aan te wenden om de Amerikaanse economie te stimuleren. Deze quantitative easing (QE) of monetaire KWANTITATIEVE VERRUIMING is een experiment dat nog nooit op deze schaal is toegepast in de geschiedenis. Een van de eerste effecten is een sterke stijging van de prijzen van grondstoffen en specifiek goud en zilver. Zowel goud als zilver eindigde de handelsdag van vrijdag 5 november met een nieuw hoogste niveau. Goud sloot op $ 1.394,- en zilver sloot op $ 26,76.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$