EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 66 tot 70 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: zondag 6 november 2011

Voortzetten KWANTITATIEVE VERRUIMING positief voor goudprijs

Volgens de goud enquête van Kitco News zal de goudprijs komende week verder stijgen. In Kitco News’ Gold Survey liet 87,5% van de respondenten weten dat hij of zij verwacht dat het gele edelmetaal in waarde toe zal nemen. Afgelopen week fluctueerde de prijs van goud sterk, na nieuwe onrust over een referendum in Griekenland, de onverwachte renteverlaging van de Europese Centrale bank en nieuwe berichten van Helicopter Ben over de Amerikaanse economie.

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: woensdag 19 oktober 2011

Bank of England overwoog grotere injectie

De Britse centrale bank heeft in zijn besluit tot herinvoering van een programma voor KWANTITATIEVE VERRUIMING overwogen meer geld te reserveren dan de uiteindelijke 75 miljard pond (85 miljard euro). Dit bleek uit de notulen van de vergadering van de bank op 5 en 6 oktober.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: zondag 21 augustus 2011

Onrust op beurzen zet door

De effectenbeurzen maken zich wederom op voor een onrustige week. Zorgen over een wereldwijde economische groeivertraging en de vrees dat de Europese schuldencrisis oncontroleerbaar wordt, jagen beleggers waarschijnlijk verder weg van de aandelenmarkten.

De effectenbeurzen maken zich wederom op voor een onrustige week. Zorgen over een wereldwijde economische groeivertraging en de vrees dat de Europese schuldencrisis oncontroleerbaar wordt, jagen beleggers waarschijnlijk verder weg van de aandelenmarkten.

Met spanning letten beleggers op een bijeenkomst van centrale bankiers en beleidsbepalers in het Amerikaanse Jackson Hole, later in de week. Op dezelfde plek een jaar geleden lanceerde Fed-baas Ben Bernanke een tweede ronde van het zogenoemde KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van honderden miljarden dollars.

Daarmee keerde destijds het vertrouwen op de aandelenmarkten terug. Bernanke zal vrijdag speechen, maar een meerderheid aan economen en marktvorsers gelooft op dit moment niet dat er een derde ronde van het beroemde steunprogramma aangekondigd zal worden.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: dinsdag 8 februari 2011

Kees de Kort over werkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital Management praat in een gesprek met Paul in het programma Beursnieuws van BNR NieuwsRadio over werkloosheid, jeugdwerkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF (European Financial Stability Facility).

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital Management praat in een gesprek met Paul in het programma Beursnieuws van BNR NieuwsRadio over werkloosheid, jeugdwerkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF (European Financial Stability Facility).

Er zijn cijfers losgekomen uit de arbeidsmarkt. Het waren veel cijfers waar met moeite conclusies uit getrokken konden worden. Twee enquêtes, seizoengecorrigeerde cijfers, herzieningen, correcties en aanpassingen. Het waren veertig pagina’s met getalletjes – geen makkelijke opgave, maar met wat puzzelen en commentaar van andere kom je uiteindelijk wel ergens.

De conclusie van de gepresenteerde cijfers waren niet geweldig. Het gegeven dat nog steeds veel mensen zich terug trekken uit de arbeidsmarkt geeft te denken. De participatiegraad, het aantal mensen dat wil gaan werken in verhouding tot de bevolking,  is nog steeds aan het afnemen. Het neemt al 19 maanden af terwijl de economie volgens Bernanke aan het herstellen is. Deze twee gegevens kunnen nooit bij elkaar passen, dus klopt er weer iets niet.

Indien het echt zo goed gaat met de economie, dan zou je verwachten dat meer mensen aan het werk zouden kunnen / willen gaan. Dit is iets dat we niet zien gebeuren. Daarnaast neemt de jeugdwerkloosheid ook zeer zorgelijke toe.

De rente in de obligatiemarkt neemt er toe. Beleggers beginnen nerveus te worden. De FED heeft vorig jaar flink ingezet op de KWANTITATIEVE VERRUIMINGen door het opkopen van staatsobligaties om de rente te verlagen om daarmee de economie op gang te krijgen. Het resultaat echter is precies het tegenovergestelde. Ze kopen weliswaar heel veel staatsobligaties, maar de rente stijgt toch. Dit betekent dat nog meer mensen gaan verkopen. De Amerikaanse economie is extreem gevoelig voor stijging van die rente, en die rente stijgt behoorlijk. Dit heeft ook te maken met de angst voor inflatie, maar mede de oorzaak is dat het beleid van de FED totaal mislukt is.

Opmerkelijk is dat in aandelenland de ontwikkeling van de rente er totaal niet toe doet in de VS. De rentestijging heeft totaal geen impact in de aandelenwereld en dat is opmerkelijk.

Verder is het EFSF (European Financial Stability Facility) in Europa actief om deze zone te redden van een ondergang. Het leek allemaal heel positief, maar en bestaan nog steeds veel meningsverschillen tussen Europese landen. De onenigheid over het EFSF fonds begint weer toe te nemen. Het optuigen van het fond gaat weer meer tijd in beslag nemen met als gevolg dat de onzekerheid over dit fonds toeneemt. Dankzij de problemen in het Midden Оosten worden de problemen even vergeten. Maar we zien de onzekerheid in de eurozone opnieuw toenemen en dit is geen prettige ontwikkeling.

Lees verder op BNR NieuwsRadio
Geplaatst op: zondag 16 januari 2011

Kees de Kort: Aandelenроrnо

Ben Bernanke verwacht een economische groei van drie tot vier procent in 2011. Kees de Kort doet deze uitspraken af als aandelenроrnо. Deze berichten worden groepen om de aandelenmannetjes op te winden.

Indien Ben Bernanke echt denkt dat het weer beter gaat met de economie, dan zou hij in ieder geval één van de vele maatregelen die hij de afgelopen maanden genomen had om de economie een impuls te geven, terug moeten draaien. Als Ben zo overtuigt is van zijn uitspraken, dan zou hij dat makkelijk kunnen zeggen en doen. De korte rente zou bijvoorbeeld omhoog kunnen, KWANTITATIEVE VERRUIMING zou gestopt, of in ieder geval beperkt kunnen worden of er zouden obligaties verkocht kunnen worden.

Op de Arbeidsmarkt, huizenmarkt, midden en klein bedrijf en de locale overheid is er geen vooruitgang of groei waarneembaar. Dit zijn vier belangrijke factoren in de VS waar het nog steeds bergafwaarts mee gaat. Conclusie: schrijf de drie tot vier procent rente maar op je buik.

Lees verder op BNR Nieuwsradio
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs