Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 71 tot 75
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Zilver en Goud niet geintimideerd: zilver +13 procent

Op 3 november, de dag van de aankondiging van de langverwachte KWANTITATIEVE VERRUIMING II, toen voorzitter Ben Bernanke aankondigde dat de Amerikaanse Centrale bank in de maanden die komen iedere maand 75 miljard dollar geld uit het niets zal creëren en in de economie zal pompen, was het belangrijk dat niet het edelmetaal, maar wel het papiergeld zou schitteren.

Daarom werd op het traditionele moment, de tweede price fix van de London Bullion Market, een papieren uppercut aan goud en zilver gegeven (voor hoe dat werkt, zie ons zilverdossier en het te verschijnen gouddossier). Echter de fysieke markt was niet geïntimideerd en vastbesloten afstand te nemen van de dollar in het voordeel van goud en zilver:

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 26 oktober 2010

Ander Moment, Zelfde Boodschap

[...]

Omdat vrijwel alle centrale banken van de wereld hun beleid van KWANTITATIEVE VERRUIMING voortzetten, wat feitelijk een modieuze naam is voor het printen van geld, kunnen we verwachten dat de koopkracht van nationale betaalmiddelen nog verder zal worden aangetast. Anders gezegd: de inflatie begint te versnellen. Dat is wat de stijgende zilverprijzen, goudprijzen en andere grondstoffenprijzen ons duidelijk vertellen. Hun prijzen stijgen niet omdat er een tekort is aan grondstoffen. Nee, feit is: er is een overvloed aan fiat betaalmiddelen.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: zaterdag 16 oktober 2010

Mathijs Bouman: Hoe Bernanke de euro verwoest

De Fed wil weer massaal dollars bijdrukken om deflatie te voorkomen. Het buitenland betaalt de prijs van dit roekeloze beleid. Vooral Europa, want Bernanke drijft de eurolanden uit elkaar.

Nog een paar weken en dan gaat de geldkraan in de Verenigde Staten weer wijd open. Zoveel valt af te leiden uit de notulen van de laatste vergadering van het FOMC, het beleidsbepalende comité van de Federal Reserve.

Daarin wordt de Amerikanen een nieuwe ronde van ‘KWANTITATIEVE VERRUIMING’ in het vooruitzicht gesteld. Al in november zou de Fed kunnen beginnen met het aankopen van staatsobligaties en bijdrukken van dollars, denken analisten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$