EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 71 tot 75 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: woensdag 24 november 2010

Casino

Quote van de maand uit een artikel dat gaat over de hevige volatiliteit waar het huidige financiele systeem onder leidt:Quote van de maand uit een artikel dat gaat over de hevige volatiliteit waar het huidige financiele systeem onder leidt:

Volatiliteit is een symptoom, het symptoom van het wereldwijde financiële systeem dat ziek is. Dit systeem heeft zich decennialang gevoed met junkfood dat op de korte termijn stimulerend werkt, maar op de lange termijn uitermate destructief blijkt. Met de lijm van mooie beloftes werden papieren kastelen gebouwd, maar eens de wind van het wantrouwen aantrekt, worden die kastelen moeiteloos uit elkaar geblazen. Dat blijkt nu bijvoorbeeld met de Ierse banken, die zonder een miljardenbailout gewoon in elkaar gezakt zouden zijn.

Een symptoom van de precaire toestand van het financiële systeem is de volatiliteit in de markten. Net zoals het zwaar zieke lichaam van Michaël Jackson dagen voor zijn dood nog tot opmerkelijke sprongen in staat bleek, zo kan het financiële systeem, high van de pepmiddelen van de KWANTITATIEVE VERRUIMING, ook nog tijdelijke groei lijken te vertonen. Dat zien we in de beurzen van de laatste maanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 7 november 2010

Aangekondigde FED maatregelingen stuwen de prijs van goud en zilver omhoog

Op woensdag 3 november heeft de Amerikaanse centrale bank (FED) aangekondigd opnieuw 600 miljard nieuwe dollars te creëren en deze aan te wenden om de Amerikaanse economie te stimuleren. Deze quantitative easing (QE) of monetaire KWANTITATIEVE VERRUIMING is een experiment dat nog nooit op deze schaal is toegepast in de geschiedenis. Een van de eerste effecten is een sterke stijging van de prijzen van grondstoffen en specifiek goud en zilver. Zowel goud als zilver eindigde de handelsdag van vrijdag 5 november met een nieuw hoogste niveau. Goud sloot op $ 1.394,- en zilver sloot op $ 26,76.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: zondag 7 november 2010

Zilver en Goud niet geintimideerd: zilver +13 procent

Op 3 november, de dag van de aankondiging van de langverwachte KWANTITATIEVE VERRUIMING II, toen voorzitter Ben Bernanke aankondigde dat de Amerikaanse Centrale bank in de maanden die komen iedere maand 75 miljard dollar geld uit het niets zal creëren en in de economie zal pompen, was het belangrijk dat niet het edelmetaal, maar wel het papiergeld zou schitteren.

Daarom werd op het traditionele moment, de tweede price fix van de London Bullion Market, een papieren uppercut aan goud en zilver gegeven (voor hoe dat werkt, zie ons zilverdossier en het te verschijnen gouddossier). Echter de fysieke markt was niet geïntimideerd en vastbesloten afstand te nemen van de dollar in het voordeel van goud en zilver:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 oktober 2010

Ander Moment, Zelfde Boodschap

[...]

Omdat vrijwel alle centrale banken van de wereld hun beleid van KWANTITATIEVE VERRUIMING voortzetten, wat feitelijk een modieuze naam is voor het printen van geld, kunnen we verwachten dat de koopkracht van nationale betaalmiddelen nog verder zal worden aangetast. Anders gezegd: de inflatie begint te versnellen. Dat is wat de stijgende zilverprijzen, goudprijzen en andere grondstoffenprijzen ons duidelijk vertellen. Hun prijzen stijgen niet omdat er een tekort is aan grondstoffen. Nee, feit is: er is een overvloed aan fiat betaalmiddelen.

Lees verder op Vrijspreker.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 oktober 2010

Mathijs Bouman: Hoe Bernanke de euro verwoest

De Fed wil weer massaal dollars bijdrukken om deflatie te voorkomen. Het buitenland betaalt de prijs van dit roekeloze beleid. Vooral Europa, want Bernanke drijft de eurolanden uit elkaar.

Nog een paar weken en dan gaat de geldkraan in de Verenigde Staten weer wijd open. Zoveel valt af te leiden uit de notulen van de laatste vergadering van het FOMC, het beleidsbepalende comité van de Federal Reserve.

Daarin wordt de Amerikanen een nieuwe ronde van ‘KWANTITATIEVE VERRUIMING’ in het vooruitzicht gesteld. Al in november zou de Fed kunnen beginnen met het aankopen van staatsobligaties en bijdrukken van dollars, denken analisten.

Lees verder op Z24! Business-Nieuws
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs