EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: maandag 4 mei 2015

“QE kan eerder dan verwacht gestopt worden”

De economische data die afgelopen maand naar buiten zijn gekomen in de eurozone zijn erg sterk geweest. Positieve geluiden over de economie dus, en dat slechts enkele weken nadat de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zijn opkoopprogramma voor obligaties heeft aangekondigd. Er zijn analisten die nu suggereren dat de data zelfs zo sterk zijn, dat het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de ECB wel eens eerder gestopt kan worden dan nu wordt gedacht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 april 2015

Moeten spaarders zich zorgen maken over QE?

Er wordt steeds meer gekeken naar de negatieve gevolgen die kleven aan het monetaire verruimingsbeleid. Dit gebeurt nadat onder andere Laurence Fink van BlackRock en ook Mario Draghi van de ECB in dit kader van zich hebben laten horen.

Tijdens de International Monetary Fund Spring Meeting, zei Mario Draghi tegenover Cnbc dat de lage rente van de ECB en het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma dat net van start is gegaan, spaarders hard hebben geraakt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Fed flirt met renteverhoging

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

In 2008 voerde de Fed, destijds nog onder leiding van Ben Bernanke, de rente raar bijna 0 procent om de crisis te bezweren. Deze stap werd gezet om het mogelijk te maken gemakkelijk liquiditeit de economie in te helpen. Dit gebeurde middels KWANTITATIEVE VERRUIMINGen, een maatregel waarbij de Federal reserve staatsobligaties van de markt haalt waardoor miljarden dollars in staat waren te gaan circuleren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 april 2015

Credit Suisse: toekomst Europa ziet er rooskleuriger uit

Wanneer economen een optimistische toon aanslaan over het herstel van Europa, dan heeft dat meestal te maken met hun hoge verwachtingen rondom het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de Europese Centrale Bank en de recente daling van de energieprijzen.

Niet zo gek, want het opkoopprogramma zou het aantal leningen in de eurozone een flinke boost moeten geven en de lagere energieprijzen zouden ervoor moeten zorgen dat consumenten meer uitgeven aan consumentenproducten. En dit zijn nu net 2 zaken die er de afgelopen jaren vrij somber uit hebben gezien in de regio.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 april 2015

“ECB kan QE uitbreiden naar bedrijfsobligaties”

De Europese Centrale Bank kan besluiten om ook obligaties van bedrijven te kopen die in handen zijn van staten, in het kader van zijn KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma. Dat zegt Ardo Hansson, president van de centrale bank van Estland.

Schulden die worden uitgegeven door Elering AS, een netbeheerder voor elektriciteit en gas in handen van de overheid, hebben volgens Hansson kans om goedkeuring te krijgen omdat het duidelijk een monopolie is en er geen vragen kunnen worden gesteld rondom het verstoren van concurrentie. Ook de obligaties van staatsbedrijf Eesti Energia AS kunnen in aanmerking komen, zei hij.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs