Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Fed flirt met renteverhoging

Voor de financiële wereld lijkt het een vaststaand feit. De Federal Reserve staat op het punt de rente te verhogen, maar de vraag blijft… wanneer?

In 2008 voerde de Fed, destijds nog onder leiding van Ben Bernanke, de rente raar bijna 0 procent om de crisis te bezweren. Deze stap werd gezet om het mogelijk te maken gemakkelijk liquiditeit de economie in te helpen. Dit gebeurde middels KWANTITATIEVE VERRUIMINGen, een maatregel waarbij de Federal reserve staatsobligaties van de markt haalt waardoor miljarden dollars in staat waren te gaan circuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Credit Suisse: toekomst Europa ziet er rooskleuriger uit

Wanneer economen een optimistische toon aanslaan over het herstel van Europa, dan heeft dat meestal te maken met hun hoge verwachtingen rondom het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de Europese Centrale Bank en de recente daling van de energieprijzen.

Niet zo gek, want het opkoopprogramma zou het aantal leningen in de eurozone een flinke boost moeten geven en de lagere energieprijzen zouden ervoor moeten zorgen dat consumenten meer uitgeven aan consumentenproducten. En dit zijn nu net 2 zaken die er de afgelopen jaren vrij somber uit hebben gezien in de regio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 april 2015

“ECB kan QE uitbreiden naar bedrijfsobligaties”

De Europese Centrale Bank kan besluiten om ook obligaties van bedrijven te kopen die in handen zijn van staten, in het kader van zijn KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma. Dat zegt Ardo Hansson, president van de centrale bank van Estland.

Schulden die worden uitgegeven door Elering AS, een netbeheerder voor elektriciteit en gas in handen van de overheid, hebben volgens Hansson kans om goedkeuring te krijgen omdat het duidelijk een monopolie is en er geen vragen kunnen worden gesteld rondom het verstoren van concurrentie. Ook de obligaties van staatsbedrijf Eesti Energia AS kunnen in aanmerking komen, zei hij.

Bron: burgercomite-eu.nl
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Geef elk euroland weer een eigen munt

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck, emeritus hoogleraar aan het Max Planck Instituut in Keulen, geldt als een fel criticus van de euro en de Europese Unie.

In zijn boek Gekochte tijd, dat vandaag in Nederlandse vertaling verscheen, betoogt Streeck dat Europa al decennia lang met allerlei financiële kunstgrepen ’tijd koopt’ en zo problemen voor zich uit schuift. Het recentste lapmiddel vormt in zijn ogen de KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE) van de Europese Centrale Bank (ECB). Streeck stelt voor elke lidstaat weer een eigen munt te laten invoeren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 maart 2015

Vergeet ‘patience’, QE4 komt eraan!

Peter Schiff heeft een simpele boodschap voor beleggers: je hebt geen geduld nodig.

Terwijl Wall Street zich de afgelopen week alleen maar lijkt te hebben bezig gehouden met of het woordje ‘patient’ deze week terug zou komen in de toelichting van de Amerikaanse Federal Reserve, zegt de CEO van Euro Pacifif Capital dat hij liever wacht op iets anders: een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$