EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: maandag 6 april 2015

Geef elk euroland weer een eigen munt

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck, emeritus hoogleraar aan het Max Planck Instituut in Keulen, geldt als een fel criticus van de euro en de Europese Unie.

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck, emeritus hoogleraar aan het Max Planck Instituut in Keulen, geldt als een fel criticus van de euro en de Europese Unie.

In zijn boek Gekochte tijd, dat vandaag in Nederlandse vertaling verscheen, betoogt Streeck dat Europa al decennia lang met allerlei financiële kunstgrepen ’tijd koopt’ en zo problemen voor zich uit schuift. Het recentste lapmiddel vormt in zijn ogen de KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE) van de Europese Centrale Bank (ECB). Streeck stelt voor elke lidstaat weer een eigen munt te laten invoeren.

[...]

Lees verder op burgercomite-eu.nl
Geplaatst op: zaterdag 21 maart 2015

Vergeet ‘patience’, QE4 komt eraan!

Peter Schiff heeft een simpele boodschap voor beleggers: je hebt geen geduld nodig.

Peter Schiff heeft een simpele boodschap voor beleggers: je hebt geen geduld nodig.

Terwijl Wall Street zich de afgelopen week alleen maar lijkt te hebben bezig gehouden met of het woordje ‘patient’ deze week terug zou komen in de toelichting van de Amerikaanse Federal Reserve, zegt de CEO van Euro Pacifif Capital dat hij liever wacht op iets anders: een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met KWANTITATIEVE VERRUIMING (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 15 maart 2015

“Verruiming in Japan heeft beperkte voordelen”

De historische KWANTITATIEVE VERRUIMINGsmaatregelen in Japan lijken slechts beperkte wezenlijke voordelen te hebben opgeleverd voor de economie van het land. Dat zeggen Peter Wilmhurst en Joanne Wong, beide portfoliomanager en researchanalist van Templeton Global Equity Groep, in een note.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 maart 2015

'ECB-maatregel verstoort financiële markten'

De maatregel van de Europese Centrale Bank (ECB) om tot oktober volgend jaar ruim 1.100 miljard euro in de economie te pompen, zorgt voor een aanzienlijke verstoring op de financiële markten.

De maatregel van de Europese Centrale Bank (ECB) om tot oktober volgend jaar ruim 1.100 miljard euro in de economie te pompen, zorgt voor een aanzienlijke verstoring op de financiële markten.

"Tijdens de totstandkoming van het opkoopprogramma is besloten dat de noodzaak en effectiviteit zwaarder wegen dan de neveneffecten", zegt Knot.

Een van de bekende neveneffecten van zo'n omvangrijk opkoopprogramma, ook wel KWANTITATIEVE VERRUIMING genoemd, is dat er geen prijskaartje meer zit aan risico's. Er is in de vorm van de ECB sinds deze maand namelijk altijd een koper op de markt.

Lees verder op nu.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs