Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met KWANTITATIEVE VERRUIMING (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 maart 2015

“Verruiming in Japan heeft beperkte voordelen”

De historische KWANTITATIEVE VERRUIMINGsmaatregelen in Japan lijken slechts beperkte wezenlijke voordelen te hebben opgeleverd voor de economie van het land. Dat zeggen Peter Wilmhurst en Joanne Wong, beide portfoliomanager en researchanalist van Templeton Global Equity Groep, in een note.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 maart 2015

'ECB-maatregel verstoort financiële markten'

De maatregel van de Europese Centrale Bank (ECB) om tot oktober volgend jaar ruim 1.100 miljard euro in de economie te pompen, zorgt voor een aanzienlijke verstoring op de financiële markten.

"Tijdens de totstandkoming van het opkoopprogramma is besloten dat de noodzaak en effectiviteit zwaarder wegen dan de neveneffecten", zegt Knot.

Een van de bekende neveneffecten van zo'n omvangrijk opkoopprogramma, ook wel KWANTITATIEVE VERRUIMING genoemd, is dat er geen prijskaartje meer zit aan risico's. Er is in de vorm van de ECB sinds deze maand namelijk altijd een koper op de markt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

ECB begint op 9 maart met omvangrijk opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) start met zijn omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen en verpakte bedrijfsleningen op 9 maart.

Op 22 januari maakte de centrale bank bekend om zijn bestaande opkoopprogramma uit te breiden. De ECB gaat maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen en staatsobligaties van eurolanden bij banken in de eurozone opkopen, ook wel KWANTITATIEVE VERRUIMING genoemd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

"Big Bazooka" van ECB van start

De Europese Centrale Bank start deze week met het opkopen van maandelijks maar liefst 60 miljard euro. In de komende negentien maanden loopt dat op tot 1,140 miljard euro en misschien zelfs meer.

Het gaat om één van de grootste maatregelen die de ECB gaat nemen in de strijd tegen haperende economische groei en lage inflatie in de eurozone.

In januari werd het enorme programma, in economisch vakjargon KWANTITATIEVE VERRUIMING of QE genoemd, aangekondigd door de ECB.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$