Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 21 tot 25
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 februari 2015

Hoofdeconoom ECB wees op gevaren uitstel KWANTITATIEVE VERRUIMING

Hoofdeconoom Peter Praet van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft een hoofdrol gespeeld in het besluit van de centrale bank om over te gaan tot 'quantative easing' (QE). 

De ECB besloot in januari het voorbeeld van onder meer de Amerikaanse Fed te volgen door het opkopen van staatsobligaties toe te voegen aan een nieuw pakket steunmaatregelen.

Uit de voor het eerst gepresenteerde notulen van een beleidsvergadering van de ECB blijkt dat Praet de centrale bankiers wist te overtuigen van de noodzaak van de uitzonderlijke stap. De hoofdeconoom stelde onder meer dat niets doen wellicht grotere risico's met zich mee bracht. Een van de gevreesde risico's was een scherpe daling van de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Goudprijs kan stijgen door stimulering ECB

Goed nieuws voor alle goudbugs: de goudprijs kan weer omhoog! De belangrijkste reden dat de goudprijs omhoog kan is de KWANTITATIEVE VERRUIMING van de Europese Centrale Bank. Dat stelt hoofd beleggingen Ivan Moen van vermogensbeheerder Optimix. De partij is zelf dan ook weer met een deel van de portefeuille in goud gestapt.

Hoofd beleggingen Ivan Moen: ‘De goudprijs is negatief gecorreleerd met de reële rente. Dat de Europese Centrale Bank dus plannen heeft om de rente laag te houden, de inflatieverwachtingen op te krikken en de euro te verzwakken, werkt allemaal mee aan de daling van de reële rente. Hiermee helpt het dus ook voor een mogelijke stijging van de prijs van goud.’

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Knot: geldpers aanzetten is paardenmiddel voor half procent inflatie

Het is geen flauwekul, maar het is ook niet de silver bullet - de oplossing van alle kwalen

Het ECB-bestuur, de presidenten van de nationale centrale banken van evenzoveel eurolanden en zes vaste bestuurders, besloot daartoe met 20 voor en 5 tegen. Vrij uitzonderlijk was dat Knot bekendmaakte een van de vijf tegenstemmers te zijn. Hij vindt de zogenoemde KWANTITATIEVE VERRUIMING noodzakelijk noch effectief.

Maar, zei Knot gisteren tot de Kamer, dat besluit is een gegeven. 'Nu gaan bespreken of het een goed of slecht besluit was, is mosterd na de maaltijd.' In het vervolg van zijn betoog kon Knot zich evenwel niet losmaken van zijn weerzin ertegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

16% van de staatsobligaties heeft een negatieve rente: dit zijn de kopers

In de nasleep van het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de Europese Centrale Bank, dook de rente op miljarden aan staatsobligaties onder de 0 procent: een negatieve rente dus. Hier was een hoop over te doen en het zou naar verluid gaan om 1,4 biljoen euro aan schuld met een negatieve rente.

J.P. Morgan Asset Management heeft echter iets verder gekeken dan alleen naar de eurozone. Wat blijkt? Inclusief onder ander landen als Japan, Denemarken, Zweden en Zwitserland handelt 3,6 biljard euro een staatsschulden tegen een negatieve rente. Dit is goed voor 16 procent van de J.P. Morgan Global Government Bond Index. Met andere woorden: een kleine 20 procent van alle overheidsschulden ter wereld levert een negatief rendement op.

Dit roept natuurlijk de vraag op: wie koopt die schulden? Volgens Nikolaos Panigirtzoglou van J.P. Morgan gaat het om 6 verschillende beleggerscategorieën die dit kopen.

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

'Europese geldpers drukt alleen voor de allerrijksten'

De Europese Centrale Bank gaat 1100 miljard euro bijdrukken. Ontwikkelingseconoom Roelf Haan weet waar dat terecht gaat komen: bij de rijksten. Frank Mulder had een gesprek met hem.

De kogel is door de kerk. Op 22 januari 2015 kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij een begin gaat maken met het omstreden middel van 'KWANTITATIEVE VERRUIMING'. (Dit gebeurt door de beschikbare voorraad geld te vergroten. Een centrale bank kan dit onder meer doen door geld uit te geven voor de aankoop van waardepapieren zoals staatsobligaties. Het daarvoor uitgegeven geld komt dan ter beschikking van de banken, nvdr). De ECB volgt daarmee het voorbeeld van de VS, Groot-Brittannië en Japan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$