Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: citareg.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Opinie - Hoe lang houdt Mario Draghi (ECB) ons nog voor de gek?

Het is bal op de aandelenbeurzen. ECB-president Mario Draghi maakte gisteren bekend dat de ECB vanaf maart obligaties bij banken gaat opkopen, waarmee een totaalbedrag van €1140 miljard is gemoeid. Deze KWANTITATIEVE VERRUIMING, ook wel QE genoemd, moet de economie in de eurozone aanjagen. Met QE krijgen banken meer ruimte voor kredietverlening.

Het begint eentonig te worden. Sinds juli 2008 heeft de ECB al 14 keer de rente verlaagd, van 4,25 naar 0,05 procent. Telkens met het argument dat daardoor de banken gestimuleerd zouden worden om meer geld aan het bedrijfsleven uit te lenen. Voor de banken is het geld gratis, maar dat geld is niet uitgeleend en de broodnodige groei is uitgebleven. Wanneer elke renteverlaging niet het gewenste resultaat oplevert, waarom is de ECB dan toch zes jaar doorgegaan met het blijven verlagen van de rente tot praktisch 0 procent? En waarom heeft de ECB aan banken niet de dwingende voorwaarde gesteld dat het geleende geld ook daadwerkelijk uitgeleend moet worden aan het bedrijfsleven?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Discussie KWANTITATIEVE VERRUIMING gaat vooral over Noord vs. Zuid

De discussie over het wel of niet opkopen van staatsobligaties is niet alleen een economische. De politiek heeft het onderwerp gekaapt en zet de verhouding tussen Noord- en Zuid-Europa op scherp.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB wil met 50 miljard euro per maand stimuleren

De Europese Centrale Bank is van plan om tot het eind van 2016 iedere maand voor ongeveer 50 miljard euro te besteden aan zijn KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma. Zo melden woensdag bronnen tegenover The Wall Street Journal en Bloomberg.

In eerste instantie kwam naar buiten dat de Europese Centrale Bank een opkoopprogramma van 50 miljard euro per maand zou overwegen. Later werd er ook gemeld dat ze dit zouden doen tot het eind van 2016. Hoewel de bank geen officiële reactie wilde geven, deden de markten het goed sinds de geruchten vandaag naar buiten kwamen.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

ECB komt over de brug

De verwachting is dat ECB-president Draghi donderdag een grootschalig aankoopprogramma, met inbegrip van staatsobligaties, zal aankondigen. Het heeft er lang om gespannen of de ECB KWANTITATIEVE VERRUIMING (quantitative easing – QE) in januari of in maart zou aankondigen, maar een aantal factoren lijkt er nu toch op te wijzen dat het deze week gaat gebeuren. Enkele ECB-functionarissen hebben gezegd dat de bank ‘klaar is om in actie te komen’ en daarmee niet te lang moet wachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Mogelijk QE-programma ECB wordt gemengd ontvangen

De Europese Centrale Bank heeft de beleidsmakers plannen gepresenteerd voor een opkoopprogramma ter waarde van 500 miljard euro. Dit blijkt uit een anonieme bron die bij deze vergadering aanwezig was.

Er zouden volgens deze officiële bron verschillende KWANTITATIEVE VERRUIMINGsopties voor het opkopen van staatsobligaties getoond zijn tijdens een bijeenkomst op 7 januari in Frankfurt. Het zou voornamelijk gaan om het opkomen van obligaties met een AAA-status of BBB-. Er zijn nog geen beslissingen genomen over het voorstel en ook is er niet gekeken naar de implementatie van het plan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$