EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: woensdag 4 februari 2015

16% van de staatsobligaties heeft een negatieve rente: dit zijn de kopers

In de nasleep van het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de Europese Centrale Bank, dook de rente op miljarden aan staatsobligaties onder de 0 procent: een negatieve rente dus. Hier was een hoop over te doen en het zou naar verluid gaan om 1,4 biljoen euro aan schuld met een negatieve rente.

In de nasleep van het KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma van de Europese Centrale Bank, dook de rente op miljarden aan staatsobligaties onder de 0 procent: een negatieve rente dus. Hier was een hoop over te doen en het zou naar verluid gaan om 1,4 biljoen euro aan schuld met een negatieve rente.

J.P. Morgan Asset Management heeft echter iets verder gekeken dan alleen naar de eurozone. Wat blijkt? Inclusief onder ander landen als Japan, Denemarken, Zweden en Zwitserland handelt 3,6 biljard euro een staatsschulden tegen een negatieve rente. Dit is goed voor 16 procent van de J.P. Morgan Global Government Bond Index. Met andere woorden: een kleine 20 procent van alle overheidsschulden ter wereld levert een negatief rendement op.

Dit roept natuurlijk de vraag op: wie koopt die schulden? Volgens Nikolaos Panigirtzoglou van J.P. Morgan gaat het om 6 verschillende beleggerscategorieën die dit kopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 27 januari 2015

'Europese geldpers drukt alleen voor de allerrijksten'

De Europese Centrale Bank gaat 1100 miljard euro bijdrukken. Ontwikkelingseconoom Roelf Haan weet waar dat terecht gaat komen: bij de rijksten. Frank Mulder had een gesprek met hem.

De Europese Centrale Bank gaat 1100 miljard euro bijdrukken. Ontwikkelingseconoom Roelf Haan weet waar dat terecht gaat komen: bij de rijksten. Frank Mulder had een gesprek met hem.

De kogel is door de kerk. Op 22 januari 2015 kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) aan dat zij een begin gaat maken met het omstreden middel van 'KWANTITATIEVE VERRUIMING'. (Dit gebeurt door de beschikbare voorraad geld te vergroten. Een centrale bank kan dit onder meer doen door geld uit te geven voor de aankoop van waardepapieren zoals staatsobligaties. Het daarvoor uitgegeven geld komt dan ter beschikking van de banken, nvdr). De ECB volgt daarmee het voorbeeld van de VS, Groot-Brittannië en Japan.

Lees verder op dewaarheid.nu
Geplaatst op: vrijdag 23 januari 2015

Opinie - Hoe lang houdt Mario Draghi (ECB) ons nog voor de gek?

Het is bal op de aandelenbeurzen. ECB-president Mario Draghi maakte gisteren bekend dat de ECB vanaf maart obligaties bij banken gaat opkopen, waarmee een totaalbedrag van €1140 miljard is gemoeid. Deze KWANTITATIEVE VERRUIMING, ook wel QE genoemd, moet de economie in de eurozone aanjagen. Met QE krijgen banken meer ruimte voor kredietverlening.

Het begint eentonig te worden. Sinds juli 2008 heeft de ECB al 14 keer de rente verlaagd, van 4,25 naar 0,05 procent. Telkens met het argument dat daardoor de banken gestimuleerd zouden worden om meer geld aan het bedrijfsleven uit te lenen. Voor de banken is het geld gratis, maar dat geld is niet uitgeleend en de broodnodige groei is uitgebleven. Wanneer elke renteverlaging niet het gewenste resultaat oplevert, waarom is de ECB dan toch zes jaar doorgegaan met het blijven verlagen van de rente tot praktisch 0 procent? En waarom heeft de ECB aan banken niet de dwingende voorwaarde gesteld dat het geleende geld ook daadwerkelijk uitgeleend moet worden aan het bedrijfsleven?

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: donderdag 22 januari 2015

Discussie KWANTITATIEVE VERRUIMING gaat vooral over Noord vs. Zuid

De discussie over het wel of niet opkopen van staatsobligaties is niet alleen een economische. De politiek heeft het onderwerp gekaapt en zet de verhouding tussen Noord- en Zuid-Europa op scherp.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 22 januari 2015

ECB wil met 50 miljard euro per maand stimuleren

De Europese Centrale Bank is van plan om tot het eind van 2016 iedere maand voor ongeveer 50 miljard euro te besteden aan zijn KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma. Zo melden woensdag bronnen tegenover The Wall Street Journal en Bloomberg.

In eerste instantie kwam naar buiten dat de Europese Centrale Bank een opkoopprogramma van 50 miljard euro per maand zou overwegen. Later werd er ook gemeld dat ze dit zouden doen tot het eind van 2016. Hoewel de bank geen officiële reactie wilde geven, deden de markten het goed sinds de geruchten vandaag naar buiten kwamen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs