Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

Dit is de grootste zorg van het moment, en de Fed is de oorzaak

Het beleid van de Amerikaanse centrale bank, dat sinds 2009 is gericht op KWANTITATIEVE VERRUIMING, veroorzaakt geen inflatie maar juist deflatie. Dat is de boude, maar prikkelende stelling die Michala Marcussen inneemt, het hoofd van de economenafdeling van Société Générale.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Marc Faber: "De Federal Reserve heeft geen exit strategie"

Volgens Marc Faber zal de Federal Reserve haar stimuleringsprogramma niet afbouwen. Integendeel, volgens de beleggingsgoeroe is het wachten op de uitbreiding van de KWANTITATIEVE VERRUIMING: $150 miljard, $200 miljard of zelfs $1 biljoen per maand. Het is volgens Faber slechts een kwestie van tijd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

‘De rente zal uiteindelijk gaan stijgen’

Niet alleen aandelen- en grondstofprijzen werden de afgelopen weken flink getroffen, ook Amerikaans staatspapier daalde in waarde nadat Bernanke tijdens de FOMC in mei zei dat de Fed denkt dat het economisch herstel in de VS aan het eind van 2013 sterk genoeg zal zijn om KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE) te kunnen verminderen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Is de beurs verslaafd aan gratis geld?

Sinds de kredietcrisis heeft de Fed miljarden in de economie gepompt. Waarom zijn beleggers zo bang dat dit stopt ? Hieronder een antwoord in 10 vragen.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis heeft de Fed - de Amerikaanse centrale bank -  bijna 2000 miljard dollar aan nieuw geld beschikbaar gesteld, ofwel vier keer het nationaal inkomen van Nederland. Op dit moment nog wordt elke maand nog voor 85 miljard dollar – het zogenaamde QE3-programma - aan langlopende obligaties opgekocht. Dat geld komt allemaal beschikbaar voor banken, investeerders en beleggers.  

Door met ‘nieuw’ geld oude obligaties op te kopen. Het geld wordt niet gedrukt, maar simpelweg door de Fed in haar computers ingevoerd. Het creëren of drukken van geld zonder dat ander geld uit de markt wordt gehaald wordt ‘KWANTITATIEVE VERRUIMING’ genoemd.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: maandag 6 mei 2013

Schroders wil Europese QE tegen deflatie

De ECB moet meer doen om de economie te stimuleren dan het verlagen van de rente. Het is tijd dat ECB-president Mario Draghi de confrontatie met Duitsland aangaat en KWANTITATIEVE VERRUIMING op de agenda zet.

Hoewel het direct financieren van Europese overheden via de ECB volgens het EU-verdrag verboden is, meent Zangana dat Draghi inmiddels een goed alibi heeft om zich daar toch sterk voor te maken: de snel dalende inflatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$