Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 41 tot 45
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Federal Reserve geeft manipulatie aandelen toe

Wat is de reële waarde? Dat de beurzen in Amerika naar de hoogste niveaus sinds de kredietcrisis zijn gestegen, komt mede door de constante stroom liquiditeit van de FED. Hoewel deze openbaring voor sommige beleggers en analisten niet zo schokkend is, geeft het wel te denken over wat nu de reële waarde is van een aandeel of zelfs een aandelenmarkt. Op wat voor niveau zouden de S&P en de Dow Jones momenteel staan zonder hulp van de Federal Reserve?

Gemanipuleerde beurskoersen Sinds 2008 heeft de Federal Reserve voor honderden miljarden dollars aan KWANTITATIEVE VERRUIMING toegepast. Een groot deel van de miljarden van QE’s, Operation Twist, en andere stimuleringen, zijn doorgesluisd naar de aandelenmarkten. De uitkomst zoals de Fed die nu ziet? QE heeft effect gehad, omdat de beurskoersen zijn gestegen. Ondanks dat de FED zijn macht primair hoort in te zetten om de werkloosheid tegen te gaan en om economische groei te genereren, zien ze klaarblijkelijk de aandelenmarkt als hulpstuk om dit te bewerkstelligen. Feit is wel dat helemaal niets meer is dat het lijkt. Ook de forse correctie op de beurzen, toen de FED deze week bekendmaakte dat het de stimuleringen waarschijnlijk eerder gaat stopzetten dan eerder was geraamd, valt opeens op zijn plaats. (Via: Examiner)

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Kandidaat BoJ chef: Nieuwe verruiming in 2013 mogelijk

De mogelijke nieuwe Bank of Japan chef, Haruhiko Kuroda,

waarschuwt dat 2013 mogelijk opnieuw in het teken zal staan van nieuwe KWANTITATIEVE VERRUIMING. “Twee procent plus voor 2013 is mogelijk en kan voor meerdere jaren houdbaar zijn”, aldus de mogelijke opvolger van Masaaki Shirakawa. Het ongebreidelde opkopen van activa zou initieel pas starten in Januari 2014, maar zou mogelijk naar voren geschoven worden indien groei- en inflatiedoelen niet gehaald worden. Daarnaast is nog genoeg “substantiële ruimte voor monetaire verruiming” zegt Kuroda. Deze ruimte maakt de weg voor de centrale bank vrij om nog eens voor biljoenen aan nieuwe financiële activa op te kopen, waarbij zelfs het aankopen van aandelen niet uitgesloten kan worden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Kunnen we ons opmaken voor de grote rotatie?

Vandaag de dag zijn financiële markten veranderd in een psychologische patiënt. Goed nieuws is slecht nieuws, want het kan leiden tot minder KWANTITATIEVE VERRUIMING, terwijl slecht nieuws daardoor vaak een plus kan betekenen voor aandelenmarkten. Nieuwe all time highs worden gevormd, terwijl de economische groei nog lang niet terug is op het niveau van voor 2007. Investeerders worden dan ook langzaam maar zeker ongerust over deze beweging, maar so far so good.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

QE & goud, soms geen goede combinatie

In 2012 werd de goudprijs een paar keer letterlijk gelanceerd bij de bekendmaking van een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING door de Federal Reserve, kortweg QE (Quantitative Easing) genoemd. Tijdens deze stimuleringsprgramma’s koopt de FED grote hoeveelheden staatsobligaties op, met het doel om zo het vertrouwen in de economie weer terug te krijgen. De goudprijs ging normaliter aan de hand van de nieuwsberichten over QE de hoogte in.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Japanse schuld nadert de 1 biljard yen

Van alle ontwikkelde landen in de wereld heeft Japan te maken met de grootste schuldenlast van allemaal. Het land heeft een meervoud aan problemen. De schuld van Japan is inmiddels opgelopen tot 220% van het totale BBP. Al meerdere malen is gewaarschuwd dat het land zijn limieten heeft bereikt. De laatste cijfers bevestigen dit beeld eens te meer.

In het derde kwartaal kromp de Japanse economie met 0,9%. Ten opzichte van vorig jaar was de krimp van het BBP zelfs 3,5%. De centrale bank (Bank of Japan) doet er dan ook alles aan om samen met de overheid de situatie in de hand te houden. Inmiddels is de BoJ bezig met de negende ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING en als dit in het huidige tempo doorgaat dan zal het niet lang meer duren voordat QE nummer 10 zal worden ingevoerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$