EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord kwantitatieve verruiming.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord KWANTITATIEVE VERRUIMING

Geplaatst op: maandag 7 januari 2013

QE & goud, soms geen goede combinatie

In 2012 werd de goudprijs een paar keer letterlijk gelanceerd bij de bekendmaking van een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING door de Federal Reserve, kortweg QE (Quantitative Easing) genoemd. Tijdens deze stimuleringsprgramma’s koopt de FED grote hoeveelheden staatsobligaties op, met het doel om zo het vertrouwen in de economie weer terug te krijgen. De goudprijs ging normaliter aan de hand van de nieuwsberichten over QE de hoogte in.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: maandag 19 november 2012

Japanse schuld nadert de 1 biljard yen

Van alle ontwikkelde landen in de wereld heeft Japan te maken met de grootste schuldenlast van allemaal. Het land heeft een meervoud aan problemen. De schuld van Japan is inmiddels opgelopen tot 220% van het totale BBP. Al meerdere malen is gewaarschuwd dat het land zijn limieten heeft bereikt. De laatste cijfers bevestigen dit beeld eens te meer.

Van alle ontwikkelde landen in de wereld heeft Japan te maken met de grootste schuldenlast van allemaal. Het land heeft een meervoud aan problemen. De schuld van Japan is inmiddels opgelopen tot 220% van het totale BBP. Al meerdere malen is gewaarschuwd dat het land zijn limieten heeft bereikt. De laatste cijfers bevestigen dit beeld eens te meer.

In het derde kwartaal kromp de Japanse economie met 0,9%. Ten opzichte van vorig jaar was de krimp van het BBP zelfs 3,5%. De centrale bank (Bank of Japan) doet er dan ook alles aan om samen met de overheid de situatie in de hand te houden. Inmiddels is de BoJ bezig met de negende ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING en als dit in het huidige tempo doorgaat dan zal het niet lang meer duren voordat QE nummer 10 zal worden ingevoerd.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 29 oktober 2012

Papiergeld

De centrale bankiers gebruiken inflatie om hun slechte schulden weg te werken. Dat is hun enige redding en hoop. Ze geloven dat ze in staat zijn om de inflatie te beheersen en denken of hopen dat deze niet uit de hand zal lopen en zodoende het monetaire systeem vernietigt dat ze hebben opgebouwd en koesteren. Uiteindelijk zullen ze ontdekken dat ze daarin ongelijk hebben.

Hun "KWANTITATIEVE VERRUIMING" om de banken en het monetaire systeem van vandaag te redden, heeft ze op het pad gezet van een inflatoire beleid. En dat betekent dat 's werelds grootste banken steeds weer gered zullen worden via doorlopende manipulaties van de geldhoeveelheid. Dit beleid zorgt ervoor dat de waarde van veel goederen – onder andere goud en zilver – aanzienlijk gaan stijgen. Inflatie is de zalf die alle financiële wonden heelt.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: zaterdag 20 oktober 2012

Visie derde kwartaal 2012

Het derde kwartaal 2012 stond in het teken van KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma’s in de Verenigde Staten (QE3), China, Japan en Europa. Ondanks de wereldwijde politieke en economische onzekerheden zorgden de steunmaatregelen van de Centrale Banken wereldwijd voor meer rust op de financiële markten. De aandelenbeurzen lieten in het derde kwartaal een herstel zien. De Nederlandse AEX-index steeg met 5,15%, de Belgische BEL20-index steeg met 6,54% en de MSCI World (€)-index steeg met 4,28%.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2012

Fed-bestuurslid verdedigt QE3, toont bezorgdheid VS-economie

Een vooraanstaand lid van de Federal Reserve heeft dinsdag de keuze van de Amerikaanse centrale bank om een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3) te starten, verdedigd tijdens een toespraak voor de lokale kamer van koophandel in Florham Park, New Jersey. Tevens omschreef William Dudley, president van de Federal Reserve Bank van New York en vice-voorzitter van de Federal Open Market Committee de Amerikaanse economie als "zwak".

De Fed kondigde vorige week aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis.

Lees verder op RT[z]
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs