Nieuws / Artikelen met het woord

kwantitatieve verruiming

73 artikelen gevonden. Artikel 46 tot 50
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Papiergeld

De centrale bankiers gebruiken inflatie om hun slechte schulden weg te werken. Dat is hun enige redding en hoop. Ze geloven dat ze in staat zijn om de inflatie te beheersen en denken of hopen dat deze niet uit de hand zal lopen en zodoende het monetaire systeem vernietigt dat ze hebben opgebouwd en koesteren. Uiteindelijk zullen ze ontdekken dat ze daarin ongelijk hebben.

Hun "KWANTITATIEVE VERRUIMING" om de banken en het monetaire systeem van vandaag te redden, heeft ze op het pad gezet van een inflatoire beleid. En dat betekent dat 's werelds grootste banken steeds weer gered zullen worden via doorlopende manipulaties van de geldhoeveelheid. Dit beleid zorgt ervoor dat de waarde van veel goederen – onder andere goud en zilver – aanzienlijk gaan stijgen. Inflatie is de zalf die alle financiële wonden heelt.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: zaterdag 20 oktober 2012

Visie derde kwartaal 2012

Het derde kwartaal 2012 stond in het teken van KWANTITATIEVE VERRUIMINGsprogramma’s in de Verenigde Staten (QE3), China, Japan en Europa. Ondanks de wereldwijde politieke en economische onzekerheden zorgden de steunmaatregelen van de Centrale Banken wereldwijd voor meer rust op de financiële markten. De aandelenbeurzen lieten in het derde kwartaal een herstel zien. De Nederlandse AEX-index steeg met 5,15%, de Belgische BEL20-index steeg met 6,54% en de MSCI World (€)-index steeg met 4,28%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 september 2012

Fed-bestuurslid verdedigt QE3, toont bezorgdheid VS-economie

Een vooraanstaand lid van de Federal Reserve heeft dinsdag de keuze van de Amerikaanse centrale bank om een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING (QE3) te starten, verdedigd tijdens een toespraak voor de lokale kamer van koophandel in Florham Park, New Jersey. Tevens omschreef William Dudley, president van de Federal Reserve Bank van New York en vice-voorzitter van de Federal Open Market Committee de Amerikaanse economie als "zwak".

De Fed kondigde vorige week aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 september 2012

Inflatie, Goud, en waar te Bewaren

Citaat: "De gouden standaard heeft een enorme deugd: de kwantiteit van de geldhoeveelheid, onder de gouden standaard, is onafhankelijk van het beleid van overheden en politieke partijen. Dit is haar voordeel. Het is een vorm van bescherming tegen verkwistende regeringen." – Ludwig von Mises.

In tegenstelling tot deze wijze uitspraak van Mises, is nu weer een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING QE3 gestart, zonder een limiet, want het gelddrukken zal doorgaan tot de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt verbeterd zijn, zegt Ben Bernanke. Maar Bernanke en ook Draghi zouden moeten weten dat gelddrukken geen banen noch welvaart creëert!

[...]

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: vrijdag 14 september 2012

TA: all time high goud in vizier

De beurzen en goudprijzen stijgen fors terwijl de hypotheekrente in Amerika is gedaald naar het laagste niveau in de geschiedenis.

Beleggers applaudiseren nadat Fed voorzitter Ben Bernanke donderdag een nieuwe ronde van KWANTITATIEVE VERRUIMING aankondigde en tillen de Dow Jones naar het hoogste niveau sinds 2007: nog voor het uitbreken van de kredietcrisis.

Verruiming van de geldhoeveelheid kan inflatoir werken en de goudkoers steeg direct van 1.720 dollar per ounce naar 1.770 dollar per ounce. De all time high van september 2011 van bijna 1.900 dollar is in het vizier.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$