EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord metalen.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord METALEN

Geplaatst op: maandag 17 december 2018

Fed-rente: was en blijft onnatuurlijk laag

[...]

Deze week is bekend geworden dat de Amerikaanse geldontwaarding in november 2,2 procent bedroeg. Dat betekent dat de échte Fed-rente, namelijk de nominale rente verminderd met de inflatie, op circa 0 procent ligt. Dat zijn omstandigheden waarin eerder een stijging dan een daling van de edelMETALENprijzen te verwachten is.

Lees verder op Goldrepublic.nl
Geplaatst op: woensdag 12 december 2018

Wordt zilver de verrassing van 2019?

Een handjevol beleggers is vandaag de dag nog geïnteresseerd in posities in goud- en zilveraandelen. De edelMETALEN hebben de afgelopen jaren veel van hun glans verloren en beleggers storen zich simpelweg aan de tegenvallende koersresultaten. Moeten de edelMETALEN vermeden worden, of juist niet?

In tijden van grote beweeglijkheid weten de edelMETALEN normaliter goede zaken te doen. Toch blijft dat effect dit jaar een beetje uit. De goud- en zilverprijs wisten weliswaar tijdens de afgelopen weken een prijsherstel in gang te zetten, maar de echte overtuiging ontbreekt nog.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2018

Staat zilver aan de vooravond van een grote uitbraak?

De edelMETALEN hebben het al jaren lastig. In de periode van 2000 tot 2011 heerste er groot optimisme in de goud- en zilvermarkt, maar dat optimisme is de afgelopen jaren in rap tempo verdwenen. Op dit moment heerst en hoofdzakelijk pessimisme en als gevolg daarvan durven maar weinig beleggers te investeren in goud- en zilveraandelen.

De goud- en zilverprijs liggen op dit moment op schema om het beursjaar 2018 met een verlies af te sluiten. Toch zijn er nog genoeg handelsdagen te gaan en de goud- en zilverstieren zouden door middel van een eindejaarsrally het verlies volledig kunnen wegwerken. Tijdens de afgelopen weken werd daar in ieder geval een goede basis voor gelegd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 december 2018

‘Iedere dag dat Bitcoin niet sterft, is een dag dichter bij de status van digitaal goud’

Volgens professor Alex Gurevich, voormalig topman bij JP Morgen, komt Bitcoin iedere dag een stap dichter bij de status van digitaal goud. De forse correctie van 2018 is niet de eerste. En iedere correctie die Bitcoin overleeft, versterkt de weg naar digitaal goud. Tijd werkt in het voordeel van Bitcoin, niet het nadeel.

“Every day it doesn’t disappear, it gets one step closer to a permanent status of digital gold,” schrijft Gurevich in een op-ed op Yahoo Finance. Hij verwijst hiervoor naar de geschiedenis van goud. Het gele edelMETALEN is ook al eeuwen een veilige haven doordat het niet gemakkelijk oxideert en niet nagemaakt kan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 22 november 2018

Goudprijs is bezig met de vorming van een lange termijn bodem

Er zijn maar weinig beleggers te vinden die nauwlettend de goudprijs in de gaten houden. De edelMETALEN zijn bij veel beleggers uit de gratie geraakt en de hedendaagse belegger is eerder geïnteresseerd in cryptomunten. Toch lijkt het verstandig te zijn om juist nu de goudprijs goed in de gaten te houden.

De goudprijs wist in oktober een bescheiden winst te boeken. Deze winst was zelfs teleurstellend te noemen als we kijken naar de rampzalige prestaties van de aandelenmarkten. En gewoonlijk weet goud juist te profiteren van paniek op de beursvloer. Juist daarom wordt vaak van goud gezegd dat het een ‘veilige haven’ betreft. Toch was daar de afgelopen maand weinig van terug te zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs