EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord metalen.
Artikel 41 tot 45
Geplaatst op: maandag 6 februari 2017

Arizona wil goud en zilver terug als betaalmiddel

In Arizona is een nieuw wetsvoorstel aangenomen dat het gebruik en bezit van goud en zilver moet stimuleren. In het wetsvoorstel worden goud en zilver erkend als een valuta en worden beide edelMETALEN uitgezonderd van de zogeheten 'capital gains tax', een vorm van vermogensbelasting die je betaalt over de winst op beleggingen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 1 februari 2017

De zilverprijs kan nu ieder moment 25% hoger schieten

Het zijn bizarre maar interessante tijden voor beleggers in edelMETALEN. Ondanks de stijging van 10% dit jaar, gelooft nog bijna geen enkele analist in zilver. Er zijn veel gelijkenissen tussen 2016, toen de zilverprijs tientallen procenten hoger schoot, en 2017. Na een daling van bijna 7 maanden lijkt de zilverprijs klaar om terug de andere kant op te schieten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 15 januari 2017

De favoriete grondstof van Donald Trump!

Zoals u wellicht weet, volgen we niet enkel edelMETALEN: we volgen het brede grondstoffencomplex. En hebben altijd een boontje voor de afgestrafte, achtergebleven activa. Vast abonnees van het Grondstoffen Rapport weten dat uranium al enige tijd op het verlanglijstje staat. Een grondstof die, net zoals goud, jaren in een diepe depressie zat. Maar ook hier keerde het tij, toen Trump zeker was van de zege…

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 januari 2017

Dit is een zeer sterk koopsignaal voor edelMETALEN

Wanneer we over edelMETALEN lezen, denken we steeds aan goud en zilver. Maar er zijn nog 2 edelMETALEN: palladium en platina. Beide METALEN kennen een knallende start van 2017. Dit is dan ook een zeer sterk koopsignaal voor edelMETALEN in het algemeen.

Palladium is in de eerste 2 weken van het jaar de best presterende grondstof. In de eerste week alleen al steeg palladium 11%. En wie naar onderstaande grafiek kijkt, kan zien dat de grondstof in een gezonde opwaartse trend zit. We kunnen dus nog meer verwachten van palladium.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 januari 2017

Risico’s voor de grondstoffenmarkten in 2017

Elk jaar heeft verrassingen in petto maar in 2016 was het verschil tussen verwachtingen en realiteit vaak wel heel erg groot. Wie vorig jaar een overwinning van het Brexit-kamp, de verkiezing van Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president of een kwartfinale voor IJsland op het Europees kampioenschap voetbal durfde te voorspellen, werd meer dan waarschijnlijk in een dwangbuis afgevoerd.

Elk jaar heeft verrassingen in petto maar in 2016 was het verschil tussen verwachtingen en realiteit vaak wel heel erg groot. Wie vorig jaar een overwinning van het Brexit-kamp, de verkiezing van Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president of een kwartfinale voor IJsland op het Europees kampioenschap voetbal durfde te voorspellen, werd meer dan waarschijnlijk in een dwangbuis afgevoerd.

Ook de grondstoffenmarkten kregen hun deel. Het OPEC-kartel verlaagde voor het eerst in bijna 10 jaar de productie terwijl de edelmetaalprijzen in de tweede jaarhelft vreemde bokkensprongen maakten. De Trump-rally liet dan weer de prijzen van de basisMETALEN de hoogte inschieten.

Per saldo was 2016 wel een vrij goed jaar voor de grondstoffen met op indexniveau (S&P GSCI, Bloomberg Commodity index,…) de eerste stijging sinds 2010.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs