EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
76
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
44
kliks
32
kliks
Bron: Biflatie.nl
28
kliks
26
kliks
Bron: Investing.com
25
kliks
Bron: GoldRepublic
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 31 juli 2019

Centrale banken weten het niet meer

Centrale banken hebben het er de laatste jaren maar druk mee. Zo is het aantal toespraken dat ze jaarlijks geven in de periode van 1998 tot 2014 verzesvoudigd. Sinds de financiële crisis communiceren ze niet alleen over hun MONETAIRe beleid, maar proberen ze de markt ook met woorden in een bepaalde richting te sturen. Denk aan centraal bankiers die zeggen dat ze de rente nog lang laag zullen houden of dat ze zullen ingrijpen, mocht dat ooit weer nodig zijn. ‘Forward guidance’ noemen we dat.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 31 juli 2019

Fouten maken moet

De economie sukkelt verder. De groei zwakt af, het vetrouwen blijft gelijk en de inflatie verandert amper. Toch gaat er iets mis, vindt macro-econoom Kees de Kort. De MONETAIRe autoriteiten proberen namelijk te voorkomen dat de economie uit te bocht vliegt. Maar wie probeert op korte termijn veranderingen tegen te houden die onvermijdelijk zijn, zorgt juist dat de problemen alleen maar groter worden. Verandering hoort bij de economie en is de enige weg naar vooruitgang.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 25 juli 2019

Europese Centrale Bank hint op nog lagere renteniveaus

De Europese Centrale Bank heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe maatregelen om de Europese economie te stimuleren. Bij de volgende vergadering van het MONETAIR comité in september zou de centrale bank de maatregelen al kunnen invoeren.

In het donderdag verspreide rentebesluit houdt de ECB alle rentetarieven op hetzelfde niveau, maar in de begeleidende tekst zijn enkele veranderingen aangebracht.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 25 juli 2019

Inflatie wil maar niet omhoog, ECB maakt zich op voor nieuwe stimulans

De Europese Centrale Bank (ECB) staat op het punt nieuwe maatregelen aan te kondigen om de Europese economie aan te jagen. De vraag is nog vooral: wanneer.

Deze donderdag komt het MONETAIR comité van de ECB samen en er is een kleine kans dat er nu al maatregelen worden aangekondigd om de economie verder te stimuleren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 24 juli 2019

Zitten we gevangen in een nieuwe zeepbel?

De beleggers onder ons die al wat langer meelopen zullen zich nog goed de huizenmarktzeepbel herinneren. Deze zeepbel wist te leiden tot een wereldwijde crisis. De financiële crisis is zelfs de geschiedenisboeken ingegaan als de ergste mondiale crisis ooit. Hebben we iets geleerd van deze zeepbel?

Volgens diverse analisten is er tijdens de afgelopen jaren een nieuwe zeepbel gecreëerd. Volgens deze kenners zou deze zeepbel veroorzaakt zijn door de centrale banken. Door het ruimhartige MONETAIRe beleid zijn de markten volgestopt met ‘geprint’ geld. En de vraag is wat de consequenties van dit ruimhartige MONETAIRe beleid zullen zijn. Op het moment dat er namelijk nu een nieuwe crisis komt, staan de meeste centrale bankiers aan de grond genageld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs