EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2020

Centrale bank van Australië: Economie krimpt met 6 procent

De centrale bank van Australië (RBA) verwacht dat de economie van het land als gevolg van de coronacrisis met 6 procent zal krimpen en dat de werkloosheid naar 10 procent zal groeien, maakt ze vrijdag bekend in het driemaandelijkse verslag over het MONETAIR beleid.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Zal uitspraak van Duits Constitutionele Hof de euro doen wankelen?

De euro en aanverwante ‘artikelen’ zoals de ECB, de EMU, de eurogroep-ministers, en andere instituten die zich bezig met het MONETAIRe beleid zijn vaak het delicate onderwerp in mijn columns. Hoe langer we gebruik maken van de euro des te brozer is de munt geworden. Het gekissebis van zoveel lidstaten met zoveel verschillende meningen binnen de EU doet de waarde van de munteenheid geen goed.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Een crisis vraagt om solidariteit : maar voor wie?

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Als het een keer flink tegen zit dan zien we dat alle ellende tegelijk over ons heen wordt gestort. Misschien is dat beter en zijn we dan sneller van de ellende af. En kunnen we na de coronacrisis beter direct de eurocrisis, kredietcrisis, bankencrisis, EU-crisis, enzovoort op één hoop gooien. De mondiale schuldenberg kwijtschelden en een nieuwe start maken met een nieuw MONETAIR systeem zonder dollar en zonder euro. Ieder land zijn eigen valuta met de mogelijkheid om deze op of af te waarderen wanneer dat voor de staatsfinanciën, en dus voor de burgers beter uitkomt.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 mei 2020

Een wereld overladen met krediet, nu volgt het verdriet

De titel van mijn column klinkt weinig hoopgevend. Voelt als berispend en zou je liever niet willen lezen. Is het dan wijsheid om deze column te schrijven? Is het niet heel erg deprimerend en is het niet een oproep voor burgerlijke ongehoorzaamheid? Zo zou de kritische lezer kunnen denken als je wat verder leest. Ik ben behoorlijk negatief in mijn oordeel over onze MONETAIRe beleidsmakers en het hautaine gedrag van onze politici.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 mei 2020

IMF: wéér die hand niet in eigen boezem

Het IMF publiceerde het Global Financial Stability Report en toonde daarmee weer eens te meer het eigen brevet van onvermogen. Want het IMF waarschuwt weliswaar voor te grote schulden, maar steekt de hand niet in eigen boezem. Geen woord. Geen syllabe over de verantwoordelijkheden van MONETAIRe overheden die sinds 2010 een beleid van gratis geld hebben gevoerd.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs