EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 6 februari 2019

Is de dalende rente op de Amerikaanse staatsobligatie een bedreiging?

Als gevolg van de mildere MONETAIRe politiek van de Fed, zijn de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties in verval geraakt. Dat is onder andere het geval bij de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat deze dalende rente een bedreiging kan zijn voor de aandelenmarkten.

Op de grafiek is namelijk te zien dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw is afgeketst van de weerstandslijn. En datzelfde gebeurde ook in de jaren 2000 en 2007. Tijdens beide jaren vormde dat destijds het startsein voor een trenddraai op Wall Street met een gigantische beursdaling tot gevolg.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2019

President Federal Reserve dineert met criticus Donald Trump

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, heeft gedineerd met president Donald Trump. Dat maakte de Federal Reserve bekend. Onder meer economische ontwikkelingen en verwachtingen werden besproken.

Maar de centrale bank benadrukte dat Powell zijn verwachtingen voor MONETAIR beleid in de toekomst niet gedeeld heeft met Trump.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Weer ECB stimulus? Markten denken van wel

Investeerders geloven dat de Europese Centrale Bank (ECB) eenzelfde MONETAIR beleid zal voeren, zoals het dat de afgelopen jaren deed – dat betekent goedkoop geld. Tenminste dat laat data uit de markten zien, zo meldt Bloomberg.

De rentes op obligaties en bankaandelen staan namelijk lager door heel Europa. Daarnaast is er een toename in uitstaande bedrijfsobligaties. Dat zijn allemaal aanwijzingen die er op duiden dat investeerders zich voorbereiden op een volgende ronde van laks MONETAIR beleid.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Is Europa nu plots het zorgenkind van de wereldeconomie?

Beleggers ontvluchten Europese activa. Zorgen over de afnemende groei en de politieke onzekerheid dwingen de Europese Centrale Bank (ECB) immers opnieuw na te denken over plannen om het MONETAIRe beleid dit jaar aan te scherpen. Dat zegt Ira Iosebashvili, journalist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Zelfs na enkele recente signalen van herstel, waarschuwt hij dat de euro zich op een laag niveau blijft situeren. Iosebashvili benadrukt dat de euro eerder deze maand zelfs tot het diepste punt sinds eind november vorig jaar was teruggevallen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 23 januari 2019

Het failliet van het MONETAIRe beleid

De doelstelling van de Bank of Japan was: inflatie boven de 2 procent krijgen. Dat is nog steeds niet gelukt, sterker: de Japanse inflatie dáált weer en is onder de 1 procent. En ook de nevendoelstelling - de economische groei stimuleren - wordt ook niet bereikt. En Kees de Kort put weinig hoop uit de zuinige voorspellingen van het doorgaans zo optimistische IMF. 'Een vrij hopeloos verhaal, al met al.'

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs