EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Biflatie.nl
33
kliks
32
kliks
26
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: dinsdag 9 juli 2019

'Ook Dijsselbloem genoemd als opvolger van Lagarde als IMF-voorzitter'

Jeroen Dijsselbloem zal mogelijk Christine Lagarde opvolgen als voorzitter van het International MONETAIR Fonds (IMF). Dat schrijft persbureau Bloomberg maandag. De Britse centralebankpresident Mark Carney lijkt de favoriet te zijn voor de functie.

Naast Dijsselbloem en Carney, noemt Bloomberg ook Kristalina Georgieva. De Bulgaarse is momenteel CEO van de Wereldbank.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 8 juli 2019

MONETAIRe malaise: van krediet tot erger

Zonder het te beseffen zijn we een nieuw tijdperk in gemoffeld. Het tijdperk van de negatieve rentestandaard die een einde maakt aan het huidige MONETAIRe stelsel waarin banken een verdienmodel hadden met kredietverlening. Het is een traag maar slopend proces wat in feite door de hebzucht van de mens in gang is gezet. Waarom wachten met de aanschaf als banken het bedrag graag voorschieten. Vanaf de Tweede Wereldoorlog zijn de wereldwijde economieën in een groeispurt geraakt. Het tijdperk van economische groei is nog nooit zo lang geweest. Vooral in de westerse landen hebben we kunnen profiteren van een economische expansiedoordat globalisering van de wereldwijde economieën voor aanhoudende groei zorgde.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 4 juli 2019

Rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kan opnieuw gaan stijgen

Sinds het begin van dit jaar staan de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties al flink onder druk. En dat is natuurlijk te danken aan het gewijzigde MONETAIRe beleid van de Amerikaanse centrale bank. Als gevolg van tegenvallende macrocijfers ziet de Fed zich genoodzaakt om een ‘ruimhartiger’ MONETAIR beleid te gaan voeren. De dalende rentes kunnen echter mogelijk van korte duur zijn.

De kans op een renteverlaging tijdens het volgende rentebesluit van de Fed (deze maand) is inmiddels gestegen naar 100%. Met andere woorden rekenen de beleggers deze maand op een renteverlaging. De kans op een tweede renteverlaging dit jaar is daarnaast gestegen tot boven de 80%. En deze renteverwachtingen zitten uiteraard al verwerkt in de huidige rentes op de staatsobligaties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 juli 2019

IMF voorspelt: ook centrale banken zullen cryptomunten uitbrengen

If you can’t beat them, join them. Dat zal het Internationaal MONETAIR Fonds vast denken. De invasie van digitale munten is niet te stoppen. Wanneer zelfs wereldbedrijven als Facebook al een eigen munt gaan uitbrengen? Wanneer deze digitale golf dan toch geen halt kan toegeroepen worden? Dan is het beter méé te surfen op deze tsunami. Kwestie van straks niet helemaal buitengesloten te worden als centrale banken?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2019

Dit is het koersdoel voor goud…

Niet alleen de aandelenmarkten kenden een fantastische beursweek. Voor de edelmetalen was deze week misschien nog wel mooier. Zo wist de goudprijs bijvoorbeeld opwaarts uit te breken. En deze uitbraak kan een kantelpunt zijn voor de goudmarkt.

De goudprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek te profiteren van het gewijzigde MONETAIRe beleid van de Amerikaanse centrale bank. De grootste stijging vond echter tijdens de handelssessie van donderdag plaats. Toen wist het gele edelmetaal met ruim 3% in waarde te stijgen. En een dergelijke stijging hebben we de afgelopen tijd niet eerder gezien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs