EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 23 oktober 2019

China volgt het voorbeeld van de Fed en de ECB niet

De People’s Bank of China heeft gezegd dat ze niet het voorbeeld zullen volgen van de Amerikaanse en Europese centrale banken. Daarmee bedoelen ze dat ze niet zozeer aan de rentes zullen prutsen om de Chinese economie verder op weg te helpen. De Chinese centrale bank heeft andere uitdagingen die een ander MONETAIR beleid nodig hebben dan de rest.

De Fed en de Europese Centrale Bank zijn massaal bezig met hun rentebeleid, meer bepaald het verlagen van de rentes om de economieën te ondersteunen. Ook in China zijn ze actief bezig met hun MONETAIR beleid, maar daar zijn niet zozeer de rentes van cruciaal belang.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 23 oktober 2019

Jamie Dimon: ‘negatieve rentes zijn nefast op lange termijn’

Verschillende centrale banken wereldwijd hanteren extreem lage, en zelfs negatieve rentes. Het doel hiervan is om de economieën te ondersteunen in de hoop dat de situatie niet verslechterd. Maar volgens JP Morgan CEO Jamie Dimon gaat dit negatieve gevolgen hebben op lange termijn. Dimon pleit er voor om het rentebeleid van de Fed en ECB opnieuw te normaliseren.

De voornaamste centrale banken hanteren een soepel MONETAIR beleid met zeer lage rentetarieven. Een maatregel die men in het leven heeft geroepen om de economie te ondersteunen maar verschillende economen denken niet dat het een goed idee is om dit op lange termijn te blijven doen. Er moet een duurzame manier gevonden worden om de economie te stimuleren en de problemen bij de bron aan te pakken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 oktober 2019

Gewijzigd MONETAIR beleid van de Fed kan effect hebben op de dollar

De Amerikaanse centrale bank heeft tijdens de afgelopen maanden haar MONETAIRe beleid drastisch omgegooid. Aan het begin van dit jaar was er nog sprake van een streng MONETAIR beleid, maar vandaag de dag ziet dat beleid er compleet anders uit. En deze wijziging kan effect gaan hebben op de dollar.

Tijdens de afgelopen maanden heeft de Amerikaanse centrale bank twee renteverlagingen doorgevoerd. Deze renteverlagingen moeten de groei van de Amerikaanse economie verder ondersteunen. Tevens is de Fed gestopt met het afbouwen van haar gigantische balanspositie. Sterker nog; tijdens de afgelopen weken heeft de Fed meerdere kapitaalinjecties moeten verrichten op de repo-markt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 18 oktober 2019

IMF verlaagt opnieuw de groeiverwachtingen

Het Internationale MONETAIRe Fonds (IMF) heeft onlangs opnieuw de groeiverwachtingen voor 2019 naar beneden toe moeten bijstellen. Het IMF zag geen andere uitweg als gevolg van de tegenvallende groei van de wereldeconomie. Dit is inmiddels zelfs de vijfde groeiverlaging van dit jaar.

Het IMF rekent voor dit jaar nog op een groei van de wereldeconomie van 3%. In juli rekenden de economen van het IMF nog op een groei van 3,2%. Als gevolg van de aanhoudende handelsoorlog en de politieke onzekerheid in de wereld, zag het IMF zich genoodzaakt om de groeiverwachting verder naar beneden toe bij te stellen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 oktober 2019

IMF-topvrouw over handelsoorlog VS-China: “Wapenstilstand is niet genoeg, we hebben vrede nodig"

De wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is goed nieuws, maar niet genoeg. Dat zegt de topvrouw van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) vandaag. “We hebben ook handelsvrede nodig”, aldus Kristalina Georgieva.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs