EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2019

Negatieve rente is aanstaande: Het nieuwe MONETAIRe tijdperk

We zijn aangeland in een nieuw MONETAIR tijdperk. De tijd van negatieve rente. We waren al geruime tijd op weg. Het stimuleringsbeleid van de centrale banken heeft daarvoor gezorgd. Centrale banken die vanaf 2009 de wereld overspoelden met goedkoop geld door stapsgewijze renteverlagingen. Met alle mogelijke middelen is getracht om de mondiale economie nieuw leven in te blazen toen de financiële markten in 2008 begonnen te crashen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 maart 2019

Japanse centrale bank minder optimistisch over de economie

De Bank of Japan (BOJ) besloot vrijdag dat het MONETAIRe beleid onveranderd blijft. Maar de centrale bank is tegelijkertijd minder positief over de economie. Dat komt vooral door minder vraag en risico’s uit het buitenland.

De BOJ denkt dat de economie het minder zal doen door lagere export en minder output van Japanse fabrieken. De bank stelde de verwachtingen voor de export en output van fabrieken dan ook bij naar beneden. De BOJ zei daarover in een verklaring:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 maart 2019

Alles op alles om MONETAIRe systeem draaiende te houden

Vooraf maak ik mijn ‘welgemeend excuus’ voor de telkens terug kerende verbastering van de naam van de heer Draghi. Heeft te maken met de draken van besluitvorming waarmee wij worden geconfronteerd.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2019

Wat zeggen de lessen van deze 300 jaar oude bubbel ons?

De huidige centrale bankbeleid is niet nieuw. 300 jaar geleden was er namelijk de Mississippi-bubbel. Deze ontstond door andere door lage rentes, een ruim MONETAIRbeleid en hoge aandelenkoersen. Volgens Edward Chancellor, financieel historicus, zijn er vandaag de dag aardig wat parallellen met deze vroegere bubbel.

300 jaar geleden verkeerde Frankrijk namelijk in crisis. De situatie was vergelijkbaar met Griekenland op het hoogte punt van de Europese schuldencrisis stelt Chancellor. De oplossing hiervoor was financiële verruiming, net zoals vandaag de dag.

En volgens Chancellor kunnen centrale bankiers een goede les leren van de vroegere situatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

Jerome Powell over het moderne centrale bankbeleid: het is verkeerd

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank stelt dat het moderne beleid van centrale banken ronduit verkeerd is. Dit beleid is gebaseerd op de Moderne MONETAIRe Theorie (MMT).

MMT stelt: landen die in hun eigen valuta lenen, kunnen ten alle tijden meer geld bij printen om zo hun tekorten te dekken. Het resultaat is dat bijvoorbeeld Amerika altijd een overheidstekort kan hebben en zo een steeds grotere schuld opbouwt. Daarom vinden voorstanders van MMT het voordelig dat centrale banken de rente laag houden, zodat de schuldenlast laag blijft.

Maar Powell is hier geen fan van. Hij zei:

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs