EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: maandag 23 september 2019

Nieuwe MONETAIRe stimulering op komst?

Terwijl de Federal Reserve bijeen kwam voor het rentebesluit was men op de achtergrond druk bezig een brandje te blussen. Door een acuut liquiditeitsprobleem bij de banken ging de korte rente opeens met procenten tegelijk omhoog. In korte tijd steeg de rente tot 10%, ver boven de bandbreedte die de centrale bank probeert te verdedigen. De beleidsrente was op dat moment 2 tot 2,25 procent en men verwachtte dat deze met 25 basispunten verlaagd zou worden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 23 september 2019

Hans Hogervorst: “Centrale banken zijn bezig met ongelooflijk experiment”

Oud-minister van Financiën Hans Hogervorst heeft zich afgelopen zondag in Buitenhof fel uitgesproken tegen het ruime MONETAIRe beleid van de ECB. In plaats van meer geld uit te geven nu de rente zo laag staat zouden politici de centrale bank juist tot de orde moeten roepen. Het streven naar een inflatie van 2% is niet hetzelfde als prijsstabiliteit, zeker niet als daarvoor meer stimuleringsmaatregelen nodig zijn.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 20 september 2019

Lex Hoogduin: “Negatieve rente tast integriteit financiële systeem aan”

Negatieve rente tast de integriteit en moraliteit van het financiële systeem aan en laat zien dat het huidige systeem onhoudbaar is. Dat zegt Lex Hoogduin, hoogleraar MONETAIRe economie en voormalig directielid van de Nederlandsche Bank. In een gesprek met Paul van Liempt voor het platform Voor de Ommekeer TV merkt hij op dat het MONETAIRe systeem niet berekend is op negatieve rente.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2019

Olie + Centrale Banken = Smeerolie + smeergeld

Hoe groot de invloed is van olie en centrale banken. Smeerolie creëert smerig geld. Met smeergeld bedrijven centrale banken een smerige beteugelende MONETAIRe politiek. Hoe onze economische motor stil valt door foute politiek. We hebben een redelijk rustig verlopen zomer met 3 keer een hittegolf achter de rug en record hoge temperaturen die we al bijna weer zijn vergeten. Even heerlijk er tussenuit en ondanks een nieuwe religie, de klimaatreligie, zijn veel ongelovigen toch in het vliegtuig gestapt naar een warm land.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 september 2019

Kunnen de centrale banken de wereldeconomie redden?

Het MONETAIRe landschap is tijdens de afgelopen 12 maanden drastisch veranderd. De tegenvallende groei van de wereldeconomie heeft er voor weten te zorgen dat de centrale banken terug op het gaspedaal zijn gaan staan. Zo voerde bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank onlangs nog een renteverlaging door. En de verwachting is dat de Europese centrale bank ook met de nodige stimuleringsmaatregelen zal gaan komen.

Een jaar geleden zag alles er nog compleet anders uit. Destijds was bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank nog druk bezig met het verhogen van de rente. Ook Mario Draghi, voorzitter van de ECB, liet destijds weten dat de Europese centrale bank binnenkort op de rem zou gaan staan. De handelsoorlog en de nadelige economische gevolgen daarvan gooiden echter roet in het eten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs