EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

Verhoogt de Fed dit jaar geen één keer de rentestand?

Afgelopen week zijn er wat teleurstellende macrocijfers verschenen over de Amerikaanse economie. Als gevolg van de shutdown kwamen deze cijfers wat later dan normaal binnen. Met name de tegenvallende detailhandelsverkopen baren zorgen. De kans op een nieuwe renteverhoging is in ieder geval fors afgenomen.

Donald Trump liet tijdens de afgelopen maanden meermaals weten dat de Fed moet stoppen met het optrekken van de rentestand. Het gevoerde MONETAIRe beleid is volgens Trump een bedreiging voor de Amerikaanse economie. Toevallig of niet besloot de Fed tijdens de afgelopen maand om de rentestand niet verder op te trekken. Fed-voorzitter Jerome Powell liet zelfs doorschemeren dat het einde van een reeks renteverhogingen mogelijk nabij is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2019

MONETAIR beleid ECB had geen effect op de economie

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in het kader van het Quantitive Easing-programma (QE) de voorbije jaren 2.500 euro in de economie gepompt. Maar volgens twee onderzoekers van het Centraal Planbureau heeft dat onconventionele MONETAIR beleid geen statistisch significant effect gehad op de reële economische activiteit.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Tegenlicht Meetup: De Chinese dollar

China kan binnen het huidige geldstelsel niet de status van wereldreservemunt bereiken, maar dat is ook niet haar ambitie. Dat zei politicoloog en publicist Sander Boon in de Meetup van het televisieprogramma Tegenlicht. Dit programma maakte onlangs een documentaire over China als nieuwe wereldmacht, meer specifiek op economisch en MONETAIR gebied.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 13 februari 2019

IMF: Snelle economische groei Nederland remt af door onder meer Brexit

De hoogtijdagen van de Nederlandse economie lijken voorbij. Volgens het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) zal de Nederlandse economie de komende jaren nog wel groeien, maar raakt de vaart er een beetje uit.

Voor 2018 rekent het IMF op een groei van 2,6 procent. Daarmee is sprake van een daling van 0,3 procentpunt ten opzichte van 2017. Dit jaar zal het tempo verder vertragen tot 2,2 procent en voor volgend jaar houdt het fonds rekening met 2,1 procent groei.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019

Terug naar de tekentafel

[...]

“Groei van internationale kapitaalstromen in de eurodollar markt noopten de VS in 1971 tot het ontkoppelen van de dollar en goud. Vanaf dat moment opereerden financiële markten voor het eerst in de geschiedenis zonder MONETAIR anker.”

[...]

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs