EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 21 tot 25
Geplaatst op: zondag 11 februari 2018

IMF-directeur maakt zich geen zorgen over koersdalingen

De sterke koersdalingen op de beurzen van afgelopen week zijn geen reden tot zorg, gezien de nog altijd sterke economische groei. Wel blijven hervormingen noodzakelijk om toekomstige crises af te wenden, zegt directeur Christine Lagarde van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF).

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 31 januari 2018

Wilbur Ross pleit voor multipolaire wereldorde?

Het wereldwijde MONETAIRe systeem had al lang hervormd moeten worden, omdat de wereldhandel vandaag de dag compleet anders is dan vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Die boodschap gaf de Amerikaanse minister van Economische Zaken, Wilbur Ross, tijdens een paneldiscussie op het World Economic Forum.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: donderdag 25 januari 2018

ECB houdt rente op historisch laag niveau

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rentetarieven in de eurozone onveranderd op hun historisch lage niveaus. Ook heeft de centrale bank in Frankfurt bij de beleidsvergadering van vandaag geen andere veranderingen aangebracht in zijn MONETAIRe beleid.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 25 januari 2018

IMF-directeur vreest voor valutaoorlog

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) maakt zich zorgen over een mogelijke valutaoorlog.

Directeur Christine Lagarde van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) maakt zich zorgen over een mogelijke valutaoorlog.

Lagarde reageerde tijdens het World Economic Forum in Davos op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin. Hij zei dat de zwakke Amerikaanse dollar goed is voor de economie van zijn land omdat de handel bevorderd wordt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 23 januari 2018

Herman Wijffels: We zijn niet uit de problemen; de centrale banken zijn gevangene van hun eigen beleid

Boel alleen aan de gang als we geld gratis maken

Boel alleen aan de gang als we geld gratis maken

Waar het nu om draait, is dat we naar een ander MONETAIR systeem dan geld als schuld moeten. Wijffels ziet een wereld waarin we de boel alleen aan de gang kunnen houden als we geld gratis maken. De centrale banken zijn de gevangene van hun eigen beleid. Hij waarschuwt dat op het moment dat de rente normaliseert naar 3 à 4 procent, dat enorme gevolgen heeft voor de waarde van aandelen en obligaties. Er gaan dan zomaar triljoenen aan waarde verloren. ‘Onze 1500 miljard aan pensioengeld staat ook op het spel. Er wordt weleens gezegd dat Nederland een groot hedgefonds is.’

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs