EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
36
kliks
Bron: Biflatie.nl
33
kliks
32
kliks
26
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: maandag 6 mei 2019

Meerdere landen halen hun goud terug binnen de nationale grenzen. Watskeburt?!

Italië, Roemenië, Duitsland en Hongarije zijn allemaal in verschillende stadia van hun reserves aan goud te repatriëren. Wat is er aan de hand? Weten de diverse centrale banken meer dan de burgers van deze landen? ‘The move by global central banks to repatriate their gold may be a sign that an economic crisis could be looming in the near future,’ aldus Goldtelegraph.com. Dat zou best wel eens zo kunnen zijn. Een MONETAIRe crisis dan, een economische of misschien een oliecrisis? We zetten de feiten op een rijtje.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 6 mei 2019

Federal Reserve overweegt nieuwe variant van MONETAIRe stimulering

De Federal Reserve overweegt een nieuwe vorm van MONETAIRe verruiming. Twee economen van de Amerikaanse centrale bank schreven nieuwe papers, waarin ze pleiten voor een versoepeling van het opkoopprogramma. Zo moeten banken zelf de mogelijkheid krijgen om staatsobligaties om te wisselen voor reserves en vice versa. Dit betekent dat de centrale bank in goede tijden sneller haar balanstotaal kan terugdringen, terwijl banken in onzekere tijden makkelijker staatsobligaties met de centrale bank kunnen ruilen voor nieuwe reserves.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 6 mei 2019

Sander Boon over de fundamentele crisis in het geldsysteem

Sander Boon geeft in deze podcast van Geotrendlines inzicht in de evolutie van het internationale MONETAIRe en financiële systeem over de afgelopen honderd jaar. Van het loslaten van de goudstandaard na WO1 tot het ontstaan van het eurodollar systeem na WO2.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 april 2019

MONETAIR beleid zal nog extremer worden’

De laatste tien jaar hebben centrale banken voor een enorme MONETAIRe expansie gezorgd. Gaat dit ooit stoppen? Of zal de expansie oneindig door gaan? Volgens James Grant, Wall Street expert, zal het beleid van centrale banken voorlopig nog voortzetten. Hij gelooft dat centrale banken een manier vinden om een nog extremer beleid te voeren.

Aldus Grant. De reden voor het extreme beleid is dat centrale banken de confrontatie niet aan willen gaan. Met die confrontatie bedoelt Grant een volgende crisis. Zo stelt hij:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 29 april 2019

Wat is Moderne MONETAIRe Theorie (MMT)? U zou dat moeten weten want het gaat over ùw geld!

Ook wel ‘moderne geldtheorie’ genoemd. Het is de sinds einde 20ste eeuw ontwikkelde economische theorie die MONETAIRe en macro-economische verschijnselen beschouwt vanuit het idee dat in moderne economieën fiatgeld de natuurlijke vorm van geld is. De MMT stelt dat in het moderne MONETAIRe stelsel, overheidsuitgaven de primaire vorm van geldschepping zijn: de soevereine overheid schept een wettig betaalmiddel zonder intrinsieke waarde. Ze betaalt daarmee haar uitgaven, en int belastingen en boetes die de vraag naar dit betaalmiddel oproepen, zodat het waarde krijgt. Er is in principe geen grens aan deze geldschepping, behalve dat ze inflatie kan veroorzaken.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs