EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 36 tot 40
Geplaatst op: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking MONETAIR beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige MONETAIRe beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de rentevoeten, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 11 oktober 2017

IMF verhoogt groeiprognose Nederland na krachtig herstel tweede kwartaal

Het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) heeft zijn economische raming voor Nederland fors verhoogd, na het onverwacht krachtige economisch herstel dat ons land in het tweede kwartaal liet zien.

Het IMF rekent in Nederland nu op een economische groei van 3,1 procent dit jaar en 2,6 procent volgend jaar. Bij de vorige prognose in het voorjaar ging het nog uit van plussen van respectievelijk 2,1 en 1,8 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 4 oktober 2017

Schulden van gezinnen nu al 20% hoger dan in 2008; consumenten trokken geen lessen uit de crisis

De schulden van de huishoudens stijgen tegen een onrustwekkend tempo. Dat meldt het IMF in haar Global Financial Stability Report. In de Verenigde Staten overstijgt het niveau van de schulden dat van vóór de financiële crisis, terwijl ook in China gezinnen steeds meer schulden opstapelen. Volgens het Internationaal MONETAIR Fonds is dit alles het recept voor financieel onevenwicht en een nieuwe bankencrisis.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 4 oktober 2017

Directrice IMF ziet de SDR-coin wel zitten

Tijdens een conferentie gaf Christine Lagarde, directrice bij het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF), aan dat ook zij Bitcoin en cryptocurrency’s wel ziet zitten. Get ready for de SDR.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 september 2017

Herkansing voor goud(beleggers)

Goud stond deze week flink onder druk, als gevolg van het besluit van de Fed, om haar balans af te bouwen. Op hetzelfde ogenblik waren aandelen- en obligatiemarkten erg in trek.

Goud stond deze week flink onder druk, als gevolg van het besluit van de Fed, om haar balans af te bouwen. Op hetzelfde ogenblik waren aandelen- en obligatiemarkten erg in trek.

Erg aparte bewegingen, als u het ons vraagt…

Immers, was het niet zo dat aandelen in een regelrechte stierenmarkt werden gekatapulteerd, als gevolg van het soepele MONETAIRe beleid?!

En was het niet zo, dat obligaties in een stroomversnelling omhoog schoten, toen de Fed haar stimuleringen op gang trok?!

Lees verder op Edelmetaal-info.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs