EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 29 mei 2019

‘In de toekomt zullen we nog radicaler MONETAIR beleid zien’

De afgelopen jaren hebben we heel wat MONETAIRe stimulus gezien. Maar volgens analisten van AB Bernstein nog lang niet alles. Want in de komende jaren zullen we nog meer, extremer MONETAIR beleid zien. Tenminste als een volgende recessie toeslaat.

In een toekomstige crisis zullen we ‘radicale’ types van maatregelen zien die de economie proberen te redden van een malaise, zo luidt een analyse van AB Bernstein. Bernstein is een wereldwijde vermogensbeheerder.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 29 mei 2019

Balansposities van de centrale banken voorspellen weinig goeds

Tijdens de afgelopen jaren hebben de centrale banken een ruimhartig MONETAIR beleid gevoerd. Dit beleid moest er voor zorgen dat de groei van de wereldeconomie weer aangewakkerd zou worden. En dat is zeker gelukt, maar de vraag is welke prijs hier in de toekomst voor betaald moet worden. Vandaag de dag zitten de centrale banken immers opgescheept met een torenhoge balanspositie.

De Amerikaanse centrale bank nam tijdens de afgelopen drie jaar het voortouw in het stelselmatig afbouwen van de balanspositie. De meeste andere centrale banken zijn nog niet zo ver, want die hebben pas sinds kort een einde gemaakt aan het opkoopbeleid. En de vervolgstap, het afbouwen van de balanspositie, is door de meeste centrale bankiers nog niet gezet.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 mei 2019

Waarom blijft de dollar zo dominant?

Al voor het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 schreef men over de val van de dollar. Met een enorme en alsmaar oplopende staatsschuld en een onverantwoord fiscaal en MONETAIR beleid zou de wereld uiteindelijk haar vertrouwen in deze munt verliezen. Toch liep het allemaal anders, want ruim tien jaar na de crisis is deze valuta nog steeds de wereldreservemunt. Sterker nog, in bepaalde opzichten is de dollar momenteel nog groter dan tien jaar geleden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2019

‘Centrale banken zorgen voor meer vermogensongelijkheid’

Het ruime MONETAIRe beleid van centrale banken heeft de afgelopen honderd jaar bijgedragen aan de inkomensongelijkheid in de wereld. Dat is de conclusie van een nieuw wetenschappelijk onderzoek dat in opdracht van De Nederlandsche Bank werd uitgevoerd. De onderzoekers Mehdi El Herradi en Aurélien Leroy analyseerden cijfers vanaf 1920 tot en met 2015 in twaalf verschillende landen en ontdekten dat periodes met een ruim MONETAIR beleid stelselmatig gepaard ging met een sterke toename van het inkomen van de top 1%.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 15 mei 2019

Bitcoin als verzekeringspolis en De Digitale Dimensie

Een verzekering tegen irrationele manipulaties en nefaste acties vanwege banken en overheden. Dat is wat Travis Kling, Chief Investment Officer (CIO) van Ikigai Asset Management stelt. ‘Bitcoin is gaining ground as a kind of safe investment in the face of problems caused by bad government administrations.’ De wereld wordt wakker in het besef dat bitcoin een tegengewicht vormt en een veilige haven kan betekenen. En dit voor de grootste MONETAIRe malversatie in de geschiedenis van de mensheid: quantitative easing (QE).

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs