EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Weer ECB stimulus? Markten denken van wel

Investeerders geloven dat de Europese Centrale Bank (ECB) eenzelfde MONETAIR beleid zal voeren, zoals het dat de afgelopen jaren deed – dat betekent goedkoop geld. Tenminste dat laat data uit de markten zien, zo meldt Bloomberg.

De rentes op obligaties en bankaandelen staan namelijk lager door heel Europa. Daarnaast is er een toename in uitstaande bedrijfsobligaties. Dat zijn allemaal aanwijzingen die er op duiden dat investeerders zich voorbereiden op een volgende ronde van laks MONETAIR beleid.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Is Europa nu plots het zorgenkind van de wereldeconomie?

Beleggers ontvluchten Europese activa. Zorgen over de afnemende groei en de politieke onzekerheid dwingen de Europese Centrale Bank (ECB) immers opnieuw na te denken over plannen om het MONETAIRe beleid dit jaar aan te scherpen. Dat zegt Ira Iosebashvili, journalist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Zelfs na enkele recente signalen van herstel, waarschuwt hij dat de euro zich op een laag niveau blijft situeren. Iosebashvili benadrukt dat de euro eerder deze maand zelfs tot het diepste punt sinds eind november vorig jaar was teruggevallen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 23 januari 2019

Het failliet van het MONETAIRe beleid

De doelstelling van de Bank of Japan was: inflatie boven de 2 procent krijgen. Dat is nog steeds niet gelukt, sterker: de Japanse inflatie dáált weer en is onder de 1 procent. En ook de nevendoelstelling - de economische groei stimuleren - wordt ook niet bereikt. En Kees de Kort put weinig hoop uit de zuinige voorspellingen van het doorgaans zo optimistische IMF. 'Een vrij hopeloos verhaal, al met al.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 21 januari 2019

Schuldenlast onder Amerikaanse kleinbedrijven is ontluisterend

Het MONETAIRe tijdperk is langzaam aan het veranderen. In de VS zitten de rentes al geruime tijd in de lift en dat levert steeds meer problemen op voor bedrijven. De stijgende rentelasten lijken als een katalysator te werken voor de totale schuldenpositie. En dat probleem is veel groter dan waar beleggers nu rekening mee houden.

Vorig jaar liet Janet Yellen, oud-voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, weten dat ze zich grote zorgen maakt om de schuldenontwikkelingen bij Amerikaanse bedrijven. De schuldenbalans is immers de afgelopen jaren, als gevolg van de historisch lage rentestand, werkelijk geëxplodeerd. Met name de ontwikkelingen bij de Amerikaanse kleinbedrijven is verontrustend te noemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2019

Lex Hoogduin: "Het huidige financiële systeem is eindig"

Sinds het uitbreken van de crisis is er teveel nadruk gelegd op het versterken van de buffers van banken, maar er is onvoldoende gekeken naar meer structurele problemen. Dat zegt voormalig centraal bankier Lex Hoogduin in een gesprek met Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz. Volgens hem is het MONETAIRe systeem al veel eerder haar anker kwijtgeraakt.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs