EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord MONETAIR

Geplaatst op: donderdag 30 augustus 2018

Dit is dé reden waarom de Fed haar MONETAIRe beleid moet verkrappen

De Amerikaanse centrale bank diende enkele jaren geleden nog als een belangrijke koper in de markt. De Fed kocht op grote schaal bedrijfs- en staatsobligaties op om op die manier de Amerikaanse economie te redden. Op dit moment is de Fed getransformeerd in een verkoper van de eerder aangekochte bedrijfs- en staatsobligaties. En deze trend zet zich hoogstwaarschijnlijk ook de komende tijd voort.

De Amerikaanse centrale bank loopt enkele jaren voor op de Europese centrale bank. De ECB koopt immers op dit moment nog steeds maandelijks bedrijfs- en staatsobligaties op. Daarnaast is de verwachting dat de ECB pas aan het einde van 2019 de rentestand zal gaan optrekken. De Fed heeft inmiddels al meerdere renteverhogingen doorgevoerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 30 augustus 2018

BIS: ‘Protectionisme uiterst gevaarlijk voor wereldeconomie’

De Bank for International Settlements (BIS) slaat alarm over de trend naar protectionisme. Deze is ingezet in de eerste helft van 2018. In mei 2018 startte de VS inderdaad wat nu uitgegroeid is tot een internationale handelsoorlog. President Trump legde China toen voor 50 miljard dollar hogere importtarieven op in zijn streven naar ‘America First’. De BIS is goed te beschrijven als de ‘bank der centrale banken‘. De BIS staat de centrale banken bij in het streven naar MONETAIRe en financiële stabiliteit, en beoogt internationale samenwerking. ‘Protectionisme is uiterst gevaarlijk en het tegenovergestelde van globalisering’, aldus BIS General Manager Augustin Carstens in een speech op het jaarlijkse economisch symposium van de Federal Reserve Bank of Kansas City, van 23-25 augustus 2018.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 29 augustus 2018

Ongekende schuldcreatie zal uitmonden in MONETAIRe crisis

De vaste lezer van mijn columns kent inmiddels wel “de barometerstand”, ook al verkeert de day of reckoning vooralsnog in nevelen. Deze leek zich aan te dienen bij de val van Lehman in 2008 maar werd destijds na een buitengewone krachtsinspanning door de Fed met het Amerikaanse ministerie van Financiën afgewend waartoe werkelijk alle “onoirbare” middelen geheiligd bleken. Als antwoord op een definitieve koopkrachtomslag was een Strategische Portefeuille meer dan opportuun.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2018

'Economische erfenis Donald Trump zal rampzalig zijn'

De gevolgen van het economisch beleid van Amerikaanse president Donald Trump zullen rampzalig zijn. Dit zegt Wim Boonstra, oud-hoofdeconoom bij de Rabobank en hoogleraar MONETAIRe economie. Volgens hem zijn de Amerikaanse overheidsfinanciën aan het ontsporen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 augustus 2018

Baas Bundesbank: 'ECB moet stimuleringsbeleid snel terugdraaien'

De Europese Centrale Bank (ECB) moet er niet mee wachten om het MONETAIRe stimuleringsbeleid terug te draaien. Dat zegt de president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann donderdag.

Het hoofd van de Bundesbank waarschuwt hiervoor nu de inflatiecijfers na jaren weer gelijk zijn aan de inflatiedoelen van de ECB. De centrale bank heeft een inflatiedoel van "net onder, maar dichtbij de 2 procent".

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs