EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord monetair.
Artikel 46 tot 50
Geplaatst op: dinsdag 22 augustus 2017

Dollar wint aan kracht in aanloop naar bijeenkomst centrale bankiers

Op vrijdag 25 augustus komende verschillende centrale bankiers samen in Jackson Hole. Federal Reserve voorzitter Janet Yellen houdt dan een speech over de financiële toestand in de Verengde Staten van Amerika. Tijdens de speech worden ook de vooruitzichten voor het MONETAIRe beleid toegelicht, een belangrijk moment voor de financiële markten vermits haar woorden een impact zullen hebben op de U.S. dollar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 17 augustus 2017

Wordt de euro te sterk?

Nieuwe donderwolken pakken samen boven het hoofd van Mario Draghi, baas van de Europese Centrale Bank. Ondanks het gekke MONETAIRe beleid, waarbij massaal geld wordt gecreëerd, wordt de euro juist sterker. Wat nu?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 15 augustus 2017

Duitse hooggerechtshof: Opkoopprogramma in strijd met mandaat ECB

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank is in strijd met het verbod op MONETAIRe financiering en valt buiten het mandaat van de centrale bank, zo oordeelt het Duitse hooggerechtshof. In het persbericht dat vandaag naar buiten werd gebracht staat dat het Europese stelsel van centrale banken met het opkopen van staatsobligaties in overtreding is van Artikel 123 van het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: zondag 13 augustus 2017

Federal Reserve verhoogt rente dit jaar wellicht niet meer

Verschillende centrale banken ter wereld zijn een scenario aan het bestuderen om hun MONETAIR beleid te normaliseren. Eén van de belangrijkste criteria om dit te doen, is het behalen van de vooropgestelde inflatiedoelstellingen. Maar sinds enkele maanden is de inflatie overal aan het terugvallen wat kan leiden tot het uitstellen van het normaliseren van het MONETAIR beleid.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 4 augustus 2017

IMF ziet positieve effecten van negatieve rente

De invoering van negatieve rente door centrale banken heeft in het algemeen een positief effect gehad op het aanjagen van de inflatie, het verder omlaag drukken van de rente en het verzwakken van valuta. Dat is de conclusie van een nieuw onderzoek naar de effecten van negatieve rente, dat in opdracht van het Internationaal MONETAIR Fonds (IMF) werd uitgevoerd.

Lees verder op Hollandgold

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs