EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 646 tot 650 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

ECB zegt Griekenland de wacht aan

Sinds de nieuwe Griekse regering op het podium is verschenen, komt er elke dag wel nieuws over het land en zijn armgeworstel met de Europese instellingen. De nieuwe minister van financiën in de Syrizaregering liet enkele dagen geleden weten niet meer te willen samenwerken met de zogenaamde trojka. Gisteren kwam alles in stroomversnelling omdat de Europese Centrale Bank liet weten geen Griekse staatsOBLIGATIES meer te aanvaarden voor liquiditeitssteun aan de banken van het Zuid-Europese land. De reden daartoe is dat het voornemen van het land om af te stappen van het hervormingsprogramma dat het eerder afgesproken had met de Europese Commissie, het IMF en de ECB.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Dit Fed-lid is bezorgd over de lage rentes op OBLIGATIES

De lage rendementen op staatsOBLIGATIES in de Verenigde Staten en andere welvarende landen, zijn zorgelijk. Ze suggereren namelijk dat het beleggers ontbreekt aan vertrouwen in de mogelijkheid van de Federal Reserve en andere centrale banken om hun inflatiedoelstellingen te behalen. Dat stelt Narayana Kocherlakota, Minneapolis Fed-president.

Kocherlakota is een voorstander van een meer agressief beleid van de Fed om de inflatiedoelstellingen van 2 procent te behalen. Het Fed-lid meldt tegenover de media dat de markten uitgaan van lage rentetarieven voor de lange termijn. Een teken dat beleggers geen substantiële groeiversnelling verwachten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

We moeten de Finnen nu betalen om ze ons geld te lenen. En ze kunnen de vraag niet bijhouden

Finland is het eerste land van de eurozone dat staatsOBLIGATIES met een looptermijn van vijf jaar heeft uitgegeven tegen een negatieve rente. Dat betekent dat wie zijn geld voor vijf jaar aan de Finnen geeft daar bovenop nog eens 0,017% rente op moet betalen. De uitgifte werd anderhalve keer overingeschreven, zei de Finse schatbewaarde achteraf.

Finland is het eerste land van de eurozone dat staatsOBLIGATIES met een looptermijn van vijf jaar heeft uitgegeven tegen een negatieve rente. Dat betekent dat wie zijn geld voor vijf jaar aan de Finnen geeft daar bovenop nog eens 0,017% rente op moet betalen. De uitgifte werd anderhalve keer overingeschreven, zei de Finse schatbewaarde achteraf.

Ook Oostenrijk, Zweden en Nederland hebben al OBLIGATIES met negatieve rente lopen, net als Zwitserland, maar Finland is het eerste land dat zulke hoge rente rekent voor OBLIGATIES op middellange termijn. Ook het Zwitserse voedingsconcern Nestlé geeft nu OBLIGATIES uit met negatieve rente.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015

Kan dat dan? Rente van sommige OBLIGATIES zakt onder nul

Op het moment vindt een economisch fenomeen plaats waarvan velen zich hebben afgevraagd of het überhaupt mogelijk was. De rente op sommige OBLIGATIES, van landen en ook van grote bedrijven, zijn negatief geworden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 5 februari 2015

Griekse aandelen opnieuw fors onderuit

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de beslissing genomen om Grieks schuldpapier niet langer te accepteren als onderpand. Dit zorgde donderdagochtend voor een hoop rode cijfers op de Griekse beurs. Veel aandelen zakten fors weg op het besluit.

De Europese Centrale Bank heeft gisteravond de kapitaalmarkten flink opgeschrikt. De centrale bank van Europa heeft namelijk laten weten dat Griekse staatsOBLIGATIES vanaf 11 februari niet meer zullen dienen als onderpand bij krediet van de Europese Centrale Bank.

De waardering van staatsOBLIGATIES van Griekenland was al lange tijd eigenlijk niet oké genoeg om te kunnen fungeren als onderpand voor krediet. Een uitzondering die de ECB echter maakte voor landen die onder toezicht staan van de trojka, zorgde ervoor dat dit tijdelijk wel kon gebeuren. De centrale bank van Europa heeft gisteravond echter laten weten een einde te maken aan die regeling.

Lees verder op SlimBeleggen.net
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs