EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Tiende verjaardag Kredietcrisis: wat hebben we geleerd?

In 2008 brak wat achteraf de Kredietcrisis genoemd werd uit in de Verenigde Saten. Inhalige bankiers aldaar hadden jarenlang zogenaamde rommelhypotheken in de vorm van OBLIGATIES verkocht over heel de wereld. Toen meer en meer hypotheken niet konden afgelost worden, stortte het kaartenhuis in elkaar. De gevolgen lieten zich in de VS direct voelen. 8 miljoen mensen verloren hun baan en 6 miljoen hun woning. In de rest van de wereld waren de gevolgen nog desastreuzer. Te makkelijk verkrijgbaar krediet was de echte oorzaak. Het was de verantwoordelijkheid van de banken, maar tevens van al diegenen die dat krediet aangingen. It takes two to tango, right? Maar deze gevaarlijke dans stevende recht af op de grootste financieel-economische ramp sinds de jaren ’30. Hamvraag sindsdien is: hebben we er met z’n allen nu iets van geleerd…?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Rusland heeft geen geloof meer in dollar en blijft goud kopen

“De tijd is gekomen om van woorden over te gaan tot daden en de dollar te schrappen als onderling betaalmiddel. We moeten uitkijken naar alternatieven. We blijven goud kopen“. Boude woorden van Ruslands adjunct-minister voor Financiën. Één van die alternatieven is in ieder geval goud. Rusland is al vele jaren het gele edelmetaal aan het inkopen, en Amerikaanse staatsOBLIGATIES aan het verkopen. In de zomer van 2018 is Rusland China voorbijgestoken als grootste bezitter van goud ter wereld. Het gaat om een waarde 80,5 miljard in dollars. Het is een reactie op de sancties die eerder in 2018 door de Verenigde Staten werden opgelegd. Rusland treft Noord-Amerika op haar beurt waar het ’t meest pijn zal doen op termijn. Het ondermijnt namelijk de hegemonie van de dollar en daarmee de overmacht economisch, financieel en politiek die de VS sinds WOII over heeft gehouden in het grootste deel van de wereld.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 30 augustus 2018

Dit is dé reden waarom de Fed haar monetaire beleid moet verkrappen

De Amerikaanse centrale bank diende enkele jaren geleden nog als een belangrijke koper in de markt. De Fed kocht op grote schaal bedrijfs- en staatsOBLIGATIES op om op die manier de Amerikaanse economie te redden. Op dit moment is de Fed getransformeerd in een verkoper van de eerder aangekochte bedrijfs- en staatsOBLIGATIES. En deze trend zet zich hoogstwaarschijnlijk ook de komende tijd voort.

De Amerikaanse centrale bank loopt enkele jaren voor op de Europese centrale bank. De ECB koopt immers op dit moment nog steeds maandelijks bedrijfs- en staatsOBLIGATIES op. Daarnaast is de verwachting dat de ECB pas aan het einde van 2019 de rentestand zal gaan optrekken. De Fed heeft inmiddels al meerdere renteverhogingen doorgevoerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 augustus 2018

S&P verlaagt kredietwaardig Turkije dieper in ‘junk territory’

Ratingbureau Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Turkije herbekeken en op een nog lager schavotje geplaatst. S&P bestempelde de Turkse OBLIGATIES eerder al als ‘junk’, maar op vrijdag verlaagde het de lange termijn deviezenkredietrating van de vreemde valuta naar een ‘B +’ en de lange termijn lokale valutarating naar ‘BB-‘.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 11 augustus 2018

Wereldbank gaat OBLIGATIES uitgeven via de blockchain

Er valt weer heel wat interessants te melden over het uitdeinende universum der cryptomunten en natuurlijk de samenhangende blockchaintechnologie. Daarom voor u een nieuw Crypto Biflatie Bulletin!

De Wereldbank gaat als eerste ter wereld een obligatie uitgeven gebruikmakend van blockchain, via de Australische Commonwealth Bank (CBA). Het is de eerste stap naar hoe de kapitaalmarkt er in de toekomst zal uitzien, aldus het hoofd blockchain van CBA.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs