EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 266 tot 270 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

Negatief rendement? Uniek dom!

Door de lage rente behalen beleggers nu ook negatieve rendementen op bedrijfsOBLIGATIES, ziet BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Een nieuw dieptepunt in de beleggersgeschiedenis.'

Door de lage rente behalen beleggers nu ook negatieve rendementen op bedrijfsOBLIGATIES, ziet BNR-economiecommentator Kees de Kort. 'Een nieuw dieptepunt in de beleggersgeschiedenis.'

'Voor het eerst in de geschiedenis van de financiële mensheid zijn er mensen die bereid zijn te betalen om risico te lopen. Dat is echt uniek dom!' Waarom ze het toch doen? 'Ze denken: na mij zijn er nog grotere sukkels, of ze denken dat Mario Draghi overal voor gaat zorgen. Totale onzin. De wereld staat op z'n kop. Negatieve aanvangstrendement van bedrijven hebben we nog nooit meegemaakt.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 7 september 2016

Draghi runt obligatiefonds van 1.000 miljard euro

Het stimuleringsprogramma van de ECB heeft een dubieuze mijlpaal bereikt. Sinds het begin van het opkoopprogramma in het voorjaar van 2015 heeft de centrale bank in totaal €1.000 miljard aan staatsOBLIGATIES uit de markt gehaald.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 6 september 2016

ECB: 1.000 miljard euro… En voor wat?

De Europese Centrale Bank heeft, in het kader van de Quantative Easing (QE)-operatie die in maart 2015 werd opgestart, recent de grens van de 1.000 miljard euro overschreden. Quantative Easing of kwantitatieve geldverruiming

De Europese Centrale Bank heeft, in het kader van de Quantative Easing (QE)-operatie die in maart 2015 werd opgestart, recent de grens van de 1.000 miljard euro overschreden. Quantative Easing of kwantitatieve geldverruiming

is een moeilijke term voor een eenvoudig concept: het gaat om een grootschalige inkoop van eigen OBLIGATIES die in handen zijn van de banken, waarbij wordt gehoopt dat de cash die zo bij de banken terechtkomt uiteindelijk onder de vorm van bijkomende kredieten aan bedrijven en particulieren naar de reële economie terugvloeit en er zo een economisch herstel op gang komt.

Maar ondanks dat de ECB dus al 1.000 miljard euro aan staatsschulden heeft opgekocht, heeft die actie weinig zoden aan de dijk gezet. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, dikt de balans van de ECB enkel aan, blijft de economie aan een marginaal tempo groeien, ligt de industrie in de touwen en blijft ook de inflatie ver onder de 2% die de ECB als doelstelling hanteert.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 6 september 2016

Duizend miljard euro aan staatsschuld opgekocht, overschakelen op aandelen?

Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank draait op volle toeren, het voorbije anderhalf jaar is er voor 1.000 miljard euro aan staatsschulden opgekocht geweest. Volgens The Wall Street Journal vinden economen dat ze nog een stapje verder moeten gaan, namelijk het rechtstreeks inkopen van aandelen op de financiële markten.

Het totaalbedrag van 1.000 miljard euro is het resultaat van anderhalf jaar lang maandelijks 80 miljard euro spenderen aan het opkopen van staats- en bedrijfsOBLIGATIES. Het gevolg is dat het aantal OBLIGATIES stilaan op aan het geraken is, volgens economen is de volgende stap het inkopen van aandelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 6 september 2016

Citigroup: “ziehier de reden waarom QE niet werkt’

Centrale banken zowel in de eurozone als in Japan maken zich klaar om hun QE nog verder op te drijven. Niet doen zegt kredietanalist bij Citigroup, Hans Lorenzen in een nieuw rapport want het weerhoudt bedrijven ervan te investeren en stimuleert de economie dus niet.

Bedrijven voelen de financiële voordelen niet van de wereldwijde val van de rentevoeten op langere termijn en dat komt door de historisch hoge risicopremie voor aandelenkapitaal. Eenvoudig uitgedrukt is dit laatste de extra return die de aandelenmarkten verwachten boven de risicovrije rente (op overheidsOBLIGATIES). Hierdoor liggen de gewogen gemiddelde kapitaalkosten voor een bedrijf (weighted-average cost of capital of WACC in het jargon) veel te hoog, schrijft Lorenzen van Citigroup in zijn rapport.

Lees verder op SlimBeleggen.net
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs