EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
22
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
20
kliks
Bron: Doijer & Kalff
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oorlog.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord OORLOG

Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019

Wereldhandel richting depressie niveau!

De ‘global trade’ of wereldhandel is reeds sinds 2018 fors in volume aan het afnemen. Dat is des te verontrustender omdat in die neerwaartse trend de escalerende handelsOORLOG tussen de VS en China nog niet is vervat. Aan de oppervlakte van het economische en handelsleven is nog weinig te merken van deze achteruitgang. Dat is heel anders voor wie zich in de keiharde cijfers verdiept. De wereldhandel zit ei zo na op het niveau van 2008/2009. Toen ook moesten de gevolgen van de recessie/depressie nog gevoeld worden. Later gingen we die de Kredietcrisis noemen. Benieuwd welke naam de waarschijnlijk komende crisis zal krijgen?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 15 mei 2019

Voormalig Goldman CEO noemt hogere importtarieven ‘not a bad idea’

De Verenigde Staten van Amerika doen er goed aan om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen, dat beweert althans voormalig Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein. De Amerikanen ondervinden ongetwijfeld last van de handelsOORLOG, maar op lange termijn zijn het toch de Chinezen die het meeste schade zullen oplopen. Blankfein noemt het een goed middel om te onderhandelen.

De spanningen tussen ’s werelds grootste economieën liepen vorige week op. Trump verhoogde de importtarieven van 10 naar 25 procent en China reageerde door evenzeer hun importtarieven te verhogen. De financiële markten zien het niet graag gebeuren, maar Lloyd Blankfein beweert dat het zo slecht nog niet is. Hij is van mening dat de USA uiteindelijk de winnaar zal zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 mei 2019

De handelsOORLOG: Wat Trump doet is gevaarlijk, niet dom

De Amerikaanse econoom en academicus Tyler Cowen denkt dat de manier waarop Trump zijn land in het handelsOORLOG positioneert een overwinning kan opleveren.

Dat is opmerkelijk, want Cowen is zeker geen fan van de Amerikaanse president. Hij is dan ook niet de eerste de beste. In 2011 noemde The Economist hem ‘een van de invloedrijkste economen’ van het eerste decennium van de 21e eeuw. Ook Foreign Policy Magazine rekende hem dat jaar bij de ‘top 100-denkers van de wereld’.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 15 mei 2019

De oliemarkt staat in tweestrijd

De escalerende handelsOORLOG tussen de VS en China hangt zwaar boven de oliemarkt. ‘The economic implications of the U.S.-China trade war are putting downward pressure on oil prices, while the growing threat of military conflict in the Middle East is keeping prices up,’ schrijft Oilprice.com. De olieprijs zoekt richting en het kan beide kanten op. Aan de ene zijde is er de handelsOORLOG en wie weet waar dit conflict gaat eindigen? Tegelijk is er mogelijk een heel ander conflict in the making. De VS hadden al twee vliegdekschepen naar de wateren voor de Iraanse kust gestuurd. Op 14 mei 2019 komt het bericht dat er twee Saoedische tankers ‘beschadigd’ zijn. Gesaboteerd naar het schijnt…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 14 mei 2019

Wat is de kans dat China zijn Amerikaans staatspapier dumpt?

De handelsOORLOG tussen de Verenigde Staten en China is geëscaleerd. Zo hebben beide landen onlangs de importtarieven op goederen verhoogt. Maar China heeft nog een wapen, dat het kan gebruiken in de OORLOG: het dumpen van Amerikaans staatspapier.

China bezit op het moment 1,13 biljoen dollar aan Amerikaans staatspapier volgens Neeraj Seth. Seth is directeur van de Aziatische kredietmarkt bij BlackRock. Volgens hem is de kans heel erg klein dat China het Amerikaanse staatspapier zal verkopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs