EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
25
kliks
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oorlog.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord OORLOG

Geplaatst op: maandag 14 januari 2019

Export China laat sterkste krimp in twee jaar zien, ook import neemt af

De export van China is in december onverwacht gedaald, terwijl ook de import van het land afnam. De cijfers geven aan dat de handelsOORLOG met de Verenigde Staten de Chinese economie ondermijnt, net als de afzwakkende wereldeconomie.

De export, gemeten in dollars, kromp met 4,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is de sterkste daling in twee jaar. Economen hadden in doorsnee een stijging met 2 procent verwacht.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 12 januari 2019

Niet handelsOORLOG, maar lagere consumentenuitgaven raken China

Na ruim een jaar aan handelsschermutselingen tussen China en de Verenigde Staten, bestaat de vrees dat vooral de Chinese economie hierdoor geraakt wordt. Productiecijfers liggen op de laagste niveaus in jaren en mogelijk krimpt de industrie zelfs.

Voor het eerst in ruim twintig jaar daalde de autoverkoop in China. En de Chinese economie is in 2018 weliswaar nog met waarschijnlijk 6,5 procent gegroeid, maar dit is wel de kleinste stijging sinds 2009.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 11 januari 2019

“Chinese economie zorgwekkender dan Amerikaanse economie”

De toestand van de Chinese economie is een grotere zorg dan die van de Amerikaanse economie, aldus een investeringsexpert. Er zijn voldoende signalen die wijzen op een groeivertraging op korte termijn. De verhoogde Amerikaanse importtarieven en de omschakeling van het Chinese economische model wegen zwaar op de groei van de Chinese economie.

Felix Brill, aandelenstrateeg bij het Liechtensteinse VP Bank, zei tijdens een interview met CNBC dat beleggers zich moeten schrap houden voor meer volatiliteit op de financiële markten zolang de handelsOORLOG tussen de Verenigde Staten van Amerika en China blijft voort woeden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 9 januari 2019

Aziatische markten hoger in navolging van handelsgesprekken

De markten in Azië hebben hun beursdag bijzonder positief afgesloten nadat de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China zijn gestart. Beleggers en investeerders hopen op een definitieve overeenkomst tussen beide landen zodat één struikelblok alleszins van de baan is.

Vishnu Varathan, hoofdeconoom en strateeg bij Mizuho Bank, is alvast tevreden met de ontwikkelingen tussen beide landen en ziet de heropgestarte handelsgesprekken als een positieve wending in de handelsOORLOG. Het is volgens hem nu afwachten hoe de gesprekken verder evolueren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2019

JP Morgan: “China doet niet genoeg om economie te stimuleren”

China heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om de economische groeivertraging op te vangen, maar volgens JP Morgan moeten ze meer in het werk stellen om de risico’s de kop in te drukken. Vooral gezien de handelsOORLOG met de Verenigde Staten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs