EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
22
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
20
kliks
Bron: Doijer & Kalff
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord oorlog.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord OORLOG

Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019

HandelsOORLOG tussen Europa en USA zou een grote fout zijn

Nu de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China opgelost lijken te geraken, vermoeden marktkenners dat de Amerikanen al een volgend doelwit hebben gevonden, namelijk de Europese Unie. Het vermoeden is er omdat de USA en verschillende Europese landen in de clinch zijn gegaan met elkaar omtrent de rol van Huawei in de ontwikkeling van 5G.

Er wordt verwacht dat de handelsOORLOG tussen China en de Verenigde Staten van Amerika dit jaar nog ontmanteld zal worden door middel van een nieuw handelsakkoord. Positief nieuws maar dat wil daarom niet zeggen dat een nieuwe handelsOORLOG niet meer mogelijk is. Verschillende experts verwachten namelijk dat de Verenigde Staten van Amerika zijn pijlen op Europa heeft gericht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019

Analisten waarschuwen: Chinese economie kan niet zonder stimulerende maatregelen

China boekte in het eerste kwartaal van 2019 een sterke economische groei. Daarom heroverwegen Chinese beleidsmakers eerder ingevoerde stimulerende maatregelen. Alleen analisten waarschuwen: het volledig terugdraaien van deze maatregelen is een grote fout.

Vorig jaar voerden Chinese beleidsmakers nieuwe stimulerende maatregelen in voor de economie. Er waren namelijk zorgen over de economische groei. Dat kwam onder andere door de handelsOORLOG tussen China en de Verenigde staten. Daarom stimuleerden Chinese beleidsmakers banken om meer geld uit te lenen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 april 2019

Goud 1.400 dollar waard tegen eind 2019?

De goudprijs is zich aan het klaarmaken om tegen het einde van dit jaar te gaan stijgen. Dat komt vooral omwille van de soepelere houding van de Federal Reserve en de gestegen risico’s op het wereldtoneel. Marktkenners verwachten een goudprijs van 1.400 dollar per ounce eind dit jaar. Momenteel noteert goud aan 1.286 dollar, een stijging dus van ongeveer 9 procent.

De bezorgdheid over de wereldeconomie en andere geopolitieke kwesties, waaronder de handelsOORLOG tussen de Verenigde Staten, hebben de onzekerheid op de markten vergroot. Dit komt vaak ten goede van goud dat als een veilige haven wordt beschouwd, of op zijn minst als een activa die de neiging heeft om zijn waarde te behouden of zelfs te verhogen, zelfs tijdens markt turbulentie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 15 april 2019

“Wereldeconomie herleeft in tweede helft van 2019”

Optimistische berichten over de wereldeconomie, de leiders van de G-20 zijn namelijk overtuigd dat de wereldeconomie tijdens de tweede helft van het jaar gaat heropleven dankzij enkele factoren. Voornamelijk de situatie omtrent de handelsOORLOG en de ‘mindset’ van de centrale banken gaan een invloed hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

IMF snoeit opnieuw in groeiprognose wereldeconomie

Het Internationale Monetaire Fonds heeft nogmaals de vooruitzichten voor de groei van de wereldeconomie verlaagd. Maar deze keer zou het met een korrel zout genomen kunnen worden want Christine Lagarde haalt twijfelachtige risicofactoren aan zoals de handelsOORLOG tussen de USA en China en de verkrapping van het rentebeleid van de Federal Reserve.

Christine Lagarde, voorzitter van het Internationale Monetaire Fonds, zei dat hun verwachting voor de groei van de wereldeconomie voor dit jaar zal uitkomen 3,3 procent. Dat is een daling van 0,2 procent ten opzichte van hun vorige voorspelling die immers ook al naar beneden was bijgesteld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs